recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

14. 7. 2012  Infest - Everlasting Genocide  (Grom Records, 2012)
''Jebat ću te. Vrištaćeš!''

Mnogo let nazaj je svet obkrožila srbska parodija na izseček prvega dela Gospodarja prstanov, v katerem Frodo beži pod seksualno podivjanim Boromirjem (tako je vsaj zvenelo v srbskem prevodu oz. natančneje, sinhronizaciji). No, zdaj smo končno našli srbski bend in album, ki ga zgoraj omenjeni citat najbolje opiše. Aja, video je tu - KLIK!

Resda bi uporabil lahko tudi citat iz filma Munje (KLIK!), ampak bi tistega bolj dal k Nadimać, ki mi še vedno delujejo kot prava in dobra zajebancija, medtem ko so Infest ''the real deal''!

Nothing but sadistic terror

Paint these walls in red

Every second remains torture

All until you're dead …

To poje kitarist/vokalist/tekstopisec Vandal v komadu Upon The Suffering (posneli tudi spot - KLIK!) in na nek način tudi najbolje opiše njihovo zdaj niti ne več tako novo ploščo Everlasting Genocide. Resda je zadeva izšla jeseni, ampak glede na to, da so Infest več kot dovolj aktivni (na dan, ko pišem to recenzijo, bodo Infest ob bok drugim metalskim bojevnikom oskrunili Explosive Stage na Exitu v Srbiji), ni niti najmanj prepozno, če jo zdaj opišem.

Everlasting Genocide je imenu in osnovni grafični podobi primerno hkrati tour de force in tour de blasphemy. Plošček namreč v 28 minutah (kako Slayer Reign In Blood, ha?) iz sebe, da več blasfemije in nasilne metalske podobe kot pa marsikateri metal izdelek danes. Od drugega komada dalje (prvi je intro) vokalist/kitarist Vandal, bobnar Zombi, kitarist Tyrrant in basist Khil pljuvajo po vsem svetem, oskrunijo vse oltarje, zažgejo vsa svetišča in dajo vedeti, da je metal edino pravo orožje, če je v rokah velikega mračnega princa.

Teksti o peklenski prevladi nad svetom, metalski enotnosti, vojni proti vsem, ki so del črede Kristusa in še čem – Vandal jih tako odlično napiše kot interpretira s svojim Piotr Wiwczarekovskim vokalom! – se odlično prepletajo s up-tempo death-thrashem, ki spominja na ameriški Sadus, pomešan z jedrsko sredico nemških Kreator (starih, seveda) in nasilno sparjen z Ripping Corpse ali celo Morbid Saint. Stvar je do komada Conspiracy Is Reality hitra in ubijalska, nato pa je počasna, a zato prav nič manj smrtonosna. Potem pa je spet hitra. In ko mislite, da je že konec, dajo še cover od Bombarder, in sicer komad Horde.

Temu dodajte izogibanje blast-beatom, jebozovne solaže in mračno energijo, ki se je ne bi branil niti eden izmed Sithovskih jedijev, pa dobite izdelek, za katerega vam je jasno in čisto logično, zakaj je Infest zadržal daleč od mirnega doma in jih speljal na pravo metalsko pot po vseh živih evropskih državah.

Če preživite tole, si lahko zarolate samo sledeči komad, da se v resnici pomirite – KLIK! Ampak, to je le zatišje pred nevihto! Deri po pićki!!!

twitter facebook