recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

14. 7. 2012  Infest - Everlasting Genocide  (Grom Records, 2012)
''Jebat ću te. Vrištaćeš!''

Mnogo let nazaj je svet obkrožila srbska parodija na izseček prvega dela Gospodarja prstanov, v katerem Frodo beži pod seksualno podivjanim Boromirjem (tako je vsaj zvenelo v srbskem prevodu oz. natančneje, sinhronizaciji). No, zdaj smo končno našli srbski bend in album, ki ga zgoraj omenjeni citat najbolje opiše. Aja, video je tu - KLIK!

Resda bi uporabil lahko tudi citat iz filma Munje (KLIK!), ampak bi tistega bolj dal k Nadimać, ki mi še vedno delujejo kot prava in dobra zajebancija, medtem ko so Infest ''the real deal''!

Nothing but sadistic terror

Paint these walls in red

Every second remains torture

All until you're dead …

To poje kitarist/vokalist/tekstopisec Vandal v komadu Upon The Suffering (posneli tudi spot - KLIK!) in na nek način tudi najbolje opiše njihovo zdaj niti ne več tako novo ploščo Everlasting Genocide. Resda je zadeva izšla jeseni, ampak glede na to, da so Infest več kot dovolj aktivni (na dan, ko pišem to recenzijo, bodo Infest ob bok drugim metalskim bojevnikom oskrunili Explosive Stage na Exitu v Srbiji), ni niti najmanj prepozno, če jo zdaj opišem.

Everlasting Genocide je imenu in osnovni grafični podobi primerno hkrati tour de force in tour de blasphemy. Plošček namreč v 28 minutah (kako Slayer Reign In Blood, ha?) iz sebe, da več blasfemije in nasilne metalske podobe kot pa marsikateri metal izdelek danes. Od drugega komada dalje (prvi je intro) vokalist/kitarist Vandal, bobnar Zombi, kitarist Tyrrant in basist Khil pljuvajo po vsem svetem, oskrunijo vse oltarje, zažgejo vsa svetišča in dajo vedeti, da je metal edino pravo orožje, če je v rokah velikega mračnega princa.

Teksti o peklenski prevladi nad svetom, metalski enotnosti, vojni proti vsem, ki so del črede Kristusa in še čem – Vandal jih tako odlično napiše kot interpretira s svojim Piotr Wiwczarekovskim vokalom! – se odlično prepletajo s up-tempo death-thrashem, ki spominja na ameriški Sadus, pomešan z jedrsko sredico nemških Kreator (starih, seveda) in nasilno sparjen z Ripping Corpse ali celo Morbid Saint. Stvar je do komada Conspiracy Is Reality hitra in ubijalska, nato pa je počasna, a zato prav nič manj smrtonosna. Potem pa je spet hitra. In ko mislite, da je že konec, dajo še cover od Bombarder, in sicer komad Horde.

Temu dodajte izogibanje blast-beatom, jebozovne solaže in mračno energijo, ki se je ne bi branil niti eden izmed Sithovskih jedijev, pa dobite izdelek, za katerega vam je jasno in čisto logično, zakaj je Infest zadržal daleč od mirnega doma in jih speljal na pravo metalsko pot po vseh živih evropskih državah.

Če preživite tole, si lahko zarolate samo sledeči komad, da se v resnici pomirite – KLIK! Ampak, to je le zatišje pred nevihto! Deri po pićki!!!

twitter facebook