recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

4. 1. 2021  Nefarious Vermin - Elongated Misery  (samozaložba, 2020)
Vse skupaj je zelo prijetno poslušanje, ki ga lahko od benda fašete na CD-ju ali pa na kaseti. Naslov za naročilo je njun Bandcamp. UGH!

V začetku lanskega avgusta sta v razmaku štirih dni na slovensko sceno prišla kar dva domača death metal izdelka, in sicer demo Entranced By Decay zasedbe Ensanguinate ter prvi album zasedbe Nefarious Vermin, Elongated Misery.

Oba sta izšla v samozaložbi, oba sta tudi bila posneta in zvočno obdelana praktično s strani samih bendov ter predstavljata starošolski death metal, čeprav vsak na svoj način.

Danes pa bomo obravnavali postojnski dvojec Nefarious Vermin, ki tudi igrata starošolski death metal, a na precej drugačen, bolj primitiven način.

Nefarious Vermin je bend bratov Sajovic, ki sta se na sceni zapisala predvsem delovanjem v postojnskem klubu Kontejnr ter igranjem v bendih a la Morbid Creation, Zabojnik, F.T.D., CarlXJohnson itd. Od naštetih bendov Nefarious Vermin najbolj spominja prav na Morbid Creation, a v precej bolj primitivni, ''stripped down'' verziji.

Nefarious Vermin sta v začetku avgusta ponudila kar album, ki ponudi kar sedem komadov, je trajanje ploščka približno enako dolgo. Kar pomeni, da so komadi precej krajši in čeprav na prvi posluh med seboj precej podobni, se tudi tu ob natančnem poslušanju odpre bolj bogata slika.

Elongated Misery po kvaliteti zvoka deluje precej bolj hrupno, po dinamičnosti precej bolj monotono in neizvirno, a ravno v tem je njegova moč, saj sam bend pravi, da stremi k temu. Elongated Misery tako ponudi starošolski primitivni death v stilu ameriških Rottrevore in Baphomet, kar se sliši v kitarskih linijah in res grmečem vokalu. Treba pa je omeniti, da kitare, ki dostikrat zvenijo prav predvidljivo in enostavno, v veliki meri spominjajo in zvenijo kot kitare na zadnjih albumih norveških Darkthrone, s čimer znotraj jamskega death metala ponudijo tudi občasen melodični presežek. Bend pa zadevo začini še z razgibanimi bobni, ki ponudijo celo paleto različnih hitrosti in ritmov, s čimer se nam večkrat zbudi referenca na odlični album Horror Of The Zombies kultnih ameriških brutaličarjev Impetigo, pogosta raba d-beata pa tudi kaže, da se bend močno naslanja na crust stare švedske šole. To je seveda več kot očitno v zadnjem komadu, ki je cover kultne švedske zasedbe Anti-Cimex.

Za povrh se Nefarious Vermin večkrat spogledujeta z morbidno atmosfero, ki pa jo ustvarita z monolitnimi pasažami, ki so očitni poklon bendom a la Blood Incantation ipd.

Vse skupaj je zelo prijetno poslušanje, ki ga lahko od benda fašete na CD-ju ali pa na kaseti. Naslov za naročilo je njun Bandcamp. UGH!

twitter facebook