recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

11. 3. 2012  Veil Of Maya - Eclipse  (Sumerian Records, 2012)
Pravzaprav je skupino težko dvigniti v oblake, ker niso ravno odkrili Amerike.

Kaj imajo skupnega albumi Slayer – Reing in Blood, Vader – Black to the Blind in Deicide – Legion? Vsi trajajo manj kot pol ure, v metal svetu pa so znani kot legendarni albumi. Verjetno sem še kakšnega spustil, vendar Veil of Maya so tokrat izdali že drugi album, ki je dolg manj kot pol ure. Verjetno dolžina albuma ni ravno merilnik kvalitete, se pa lahko zelo verjetno napove, da tu epska komponenta dolgih progresivnih skladb preprosto odpade.

V grobem pomenu je tudi četrti album Veil of Maya usmerjen v deathcore, a naj vas ne zavede, da gre za skupek breakdownov in nesmiselnih komadov. Veil of Maya nadaljujejo godbo prejšnjega albuma [id], s tem ko ohranjajo tehničnost, nepredvidljivost in hitrost. Kitare pogosto postrežejo s kakšnim melodičnim vložkom, kompleksnost pa se odraža v sinkopiranih riffih tipa Periphery, s tem da jih Veil of Maya igrajo še hitreje. Pravzaprav je skupino težko dvigniti v oblake, ker niso ravno odkrili Amerike. Gre le za dinamičen šus, ki se izraža z vpeljavo mnogih podžanrov; sliši se celo kakšen post-rock vložek, občasno pa je kakšna skladba okrepljena s klaviaturami.

Eclipse ni presežek. Je album, ki bo zadovoljil oboževalce skupine, obenem tiste, ki so naveličani monotonosti deathcora in si želijo slišati kaj bolj naprednega in raznolikega.

Avtor:
twitter facebook