recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

24. 3. 2013  Heiress - Early Frost  (Deathwish Inc. Records, 2013)
Žanr, ki ne zastara in človek, ki se ne postara, tako nekako bi najlažje opisal Heiress in pevca Johnny Pettibona. Album bo definitivno zadovoljil tiste, ki obožujete omenjeni žanr in pa mogoče tudi odprl nova vrata tistim, ki zvrsti in skupin ne poznate, kakorkoli že… je priporočljiv vsem.

First: The Past Is Back To Haunt Us…

Kdaj pa kdaj marsikomu pride na misel vprašanje, kaj za vraga se je zgodilo s člani skupine Himsa?! Odgovor je, kot skupina bil tudi hitro pozabljen, ampak nekateri veste/vemo, kaj se je leta 2008 v resnici zgodilo.

Second: I Know What You Did Last Couple Of Years…

Resnica o tem, kaj se je po razpadu dogajalo je verjetno jasna tistim, ki so sledili članom skupine, kateri pa niso bili toliko aktivni kot pevec Johnny Pettibone (ki je nekaterim bolj znan tudi kot član skupin Iamthethron, Undertow, Nineironspitfire, The Vows), tako da smo se morali bolj ali manj osredotočati samo na njega.

Third: The Absence That Never Was…

Po razpadu skupine Himsa pa si je je kot večina drugih pevcev tudi Pettibone našel novo skupino, in ta je nosila ime Heiress. Seveda ne glede na to, da se obe skupini začneta na H, ni tukaj prav nobene povezave, kajti Heiress se glasbeno nekako najbolj dotikajo prvih Pettibonovih skupin in so daleč od melodičnega death metala/metalcora.

Fourth: Moments That Last…

Heiress so kot skupina po razpadu Himse praktično vsako leto nekako opozorili nase, recimo leta 2009 so izdali prvi EP, kateremu je sledil split album z Narrows leta 2010, potem še eden split izdelek z Naysayer leta 2012 in pa seveda trenutna izdaja Early Forst (dobro, 2011 ni bilo nič – so pa verjetno imeli več koncertov).

Fifth: The Current…

Okvirno in brez podvej nam Heiress ponujajo kaotičen HC oz. mathcore, ki zelo diši po 90-ih. In tako se tudi album v večini odvija z recimo rahlimi modernimi dodatki.

Uvod v album imenovan All Ruins nam od začetka postreže s precej težkimi melodičnimi vmeski, ki močno asociirajo na recimo Botch. Je težko, srednje hitro in pa precej zlovešče. Vokalno besed ne bi niti izgubljal, kajti kar ste slišali pri Himsa, boste slišali tudi pri Heiress. Pettibone svoj način vokalov ne spreminja, tako da kot pri Heiress in tudi pri Himsa prejmemo tisto votlo nerganje in kričanje.

Prej omenjeni moderni dodatki pa se slišijo že pri drugi skladbi Early Frost, ki je 80% akustične narave, vendar se proti koncu spremeni v atmosfero, ki jo po navadi slišimo pri recimo novodobnih post metal skupinah.

Povezovanje med skladbami pa si sledi iz prej omenjene Early Frost ter Damaged New Wind, kjer iz konca druge skladbe preidemo v tretjo in se igranje nadaljuje akustično ter po dobrih 10 sekundah ponovno preide na mathcore preigravanje, ki pa je recimo identično Coalesce, ampak bolj melodično, oz. več je melodičnih prehodov in več poudarka na kitarskih vmeskih.

Album je po treh skladbah praktično jasen, da se bo nadaljeval po enakem receptu, recimo na njem najdemo še dodatne akustične skladbe in za njimi ponovno kaotično preigravanje, ki smo ga rečeno že vajeni.

Sixth: End Of A Year…

Žanr, ki ne zastara in človek, ki se ne postara, tako nekako bi najlažje opisal Heiress in pevca Johnny Pettibona. Album bo definitivno zadovoljil tiste, ki obožujete omenjeni žanr in pa mogoče tudi odprl nova vrata tistim, ki zvrsti in skupin ne poznate, kakorkoli že… je priporočljiv vsem.

twitter facebook