recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

13. 9. 2012  Primate - Draw Back A Stump  (Relapse, 2012)
''tega stavka ni v recenziji''

Tako imenovane supergrupe so od spontanega splava (oz. Adrenaline Mob) naprej strah in trepet celotnega ekosistema. Takoj, ko se razve, da je nova supergrupa v nastajanju, ptice prestrašeno odprhutijo, živali zbežijo v svoje jame, ribe izsušijo svoja jezera/reke in naša ušesa odvzamejo dobršen dobiček mlečnim industrijam z izjemnim produciranjem ušesnega masla, da nam zamaši ušesa.

A člani skupin Brutal Truth, The Despised, Mastodon, Javelina, Otophobia pa zagotovo še katerih, ki sem jih pozabil prekopirati iz drugih recenzij, so slišali joke obstoja, si počesali brke ,v katerih skrivajo glasbeni talent, se združili pod primernim imenom Primate in izdali album Draw Back a Stump. Sicer je EP s tem naslovom izšel že lani, a temu so dodali še eno kitaro, nekaj komadov in vse to podvrgli remasteriziranju.

Takoj se sliši, da je band zvest svojemu imenu. Ni nekega kompliciranja, samo zmetali so hardcore punk in grindcore v svoji najosnovnejši obliki v multipraktik in to je to. Občasno kak član skupine pusti svoj pečat iz svojih drugih, prej omenjenih skupin, a ti pečati so komaj opazni in samo malo začinijo prikupno primitivno razturancijo.

Album mine v 20-ih minutah in mogoče to zveni nekam kratko, a je ravno dovolj. Ne zahteva več poslušanj in nekega raziskovanja. Je zelo direkten posameznik, ki ti v prvo pove vse v obraz in te prestižno pošlje v kurac in ni neka sramežljiva pičkica, iz katere moraš po korakih zbirati podatke.

Ta uglasbljen razčefukan redneck, ki divja na zarustanem traktorju, vsebuje poetične presežke ameriške literature, kot so Get the Fuck of my Lawn, Drinking and Driving (zgrindan Black Flag cover), Hellbound in podobno. Vsi komadi minejo dokaj hitro in so zabavni za popizdit. Grejo takoj v uho in se tam ugnezdijo in nikoli ne odidejo. Nikoli. Šepetajo vam nečlovečnosti na uho.

Nikoli.

Skratka, izjemno zabaven in preprost punkerski hlev, ki ni nek vrhunec, a to itak ni bil njihov namen. Njihov redneckovski izgled je pri tem samo dodaten plus.

twitter facebook