recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

12. 4. 2011  Most Precious Blood - Do Not Resuscitate  (Bullet Tooth Records, 2011)
Album je resnično perfekcija za vsakega HC-oboževalca: nobenega domišljanja, nobenih trikov in sploh pa nobenih novih HC-klišejev, ki širijo bolezen na sceni.

Oboževalci smo več kot štiri čakali leta na Most Precious Blood, da se vrnejo nazaj na »fronto« z novim izdelkom … Čas je končno prišel in novo orožje sliši na ime Do Not Resuscitate.

Album je resnično perfekcija za vsakega HC-oboževalca: nobenega domišljanja, nobenih trikov in sploh pa nobenih novih HC-klišejev, ki širijo bolezen na sceni. Do Not Resuscitate je namenjen, da sceno vrne nazaj, kjer je bila in je pripravljen na boj.

Če pregledamo diskografijo skupine MBR in primerjamo novi izdelek s starimi, lahko ugotovimo, da se stil igranja ni spremenil in da je tudi vidno, da se člani skupine še vedno držijo starih načel, močne agresije igranja vseh inštrumentov, “razčefuka” v vseh skladbah. Česar pa – iskreno povedano – noben HC-oboževalec ne bi tega rad videl drugače.

Že od samega začetka igranja se občuti vse, kar smo do sedaj pogrešali, se pravi hitrost, jeza in pa dober in konkreten “breakdown” (seveda kratek, kakor se spodobi, ne pa, da se vleče skozi celotno skladbo). Vsa “nabrušena” jeza teče skozi celoten album in ko pride do konca, se zavedaš situacije, v kateri se nahajaš (Outsider, ja) in pritisneš tipko “repeat” brez izpuščenega diha. Če album zajamem v celoti, lahko povem, da se v takšnih bendih vidi kvaliteta v skupini, katero lahko pri večini novih skupin kar iščeš pa ne najdeš.

Kar smo vsi čakali vsa ta leta na HC-sceni, so Most Precious Blood ponudili v najboljšem možnem izdelku v zadnjih letih. Resnično se je splačalo čakati skoraj pet let na ta izid in toplo vam priporočam ta CD in seveda poleg vse jeze, NYHC … je na naslovnici še Dr.House (“Want more?”).

twitter facebook