recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

4. 9. 2011  Wormrot - Dirge  (Earache, 2001)
Počasi in boleče, nikakor ne bi spadalo v celoten sklop grindcore zvrsti – a singapurski trio Wormrot nam ponovno pokaže, zakaj naša ušesa ponovno živijo samo za hitrost in uničevanje.

Verjetno so vam v tem času Wormrot - če ne že zaradi drugega – znani vsaj po imenu in so vam že pokazali, česa so zmožni in kaj je njihova strast. Z njihovo najbolj prepoznavno izdajo Abuse iz leta 2009 so dokazali marsikaj in še več, odprli vrata, navdih, in ne vem kaj še vse ostalim skupinam, ki so v tem času praktično že izumrle. In če nam je Abuse že nudil vse to, kaj nam potem nudi Dirge?

Že pri uvodniku No One Gives a Fuck! poslušalcu ponudi hitro, kratko in jedrnato igranje in kričanje, ki smo ga seveda pričakovali in poglej ga zlomka, da se za trenutek celo sliši malo HC-ja s tisto melodično kitarsko linijo, dokler v nadaljevanju ne eksplodira v totalno norost!

Skladbe, ki sledijo otvoritveni, so praktično uničenje bobničev! Za primer vam ponujam Compulsive Disposition in All Go No Emo, ki vam ponudi norijo med agresijo in hitrostjo. Vse v enem in v izredno kratkem času.

Dirge je super grindcore album, ki ga ne smete preslišati. Ima vse: od kratkih skladb (najkrajša šteje 4 sekunde) pa vse do norenja, ki ste ga bili vajeni pri Nasum, Pig Destroyer … Med Abuse in Dirge se čutita nekakšna perfekcija in dovršenost, vidi se, da so fantje naredili korak naprej in iz skupine smeha, zajebancije in grinda naredili vpliven dorasel grind z dodatkom moškosti v pičlih 18 minutah.

Ko se vam adrenalin pomiri in vse skupaj zbledi, vam toplo priporočam, da izredno počasi pritisnete tipko ponovnega predvajanja in se sprostite v noriji manične depresije. Ali pa jih pogledate v živo na Metelkovi v Ljubljani 23. septembra letos.

twitter facebook