recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

14. 11. 2011  The Human Abstract - Digital Veil  (E1 Music, 2011)
Digital Veil bo prepričal predvsem poslušalce metalcora, ki iščejo napredek v gmoti ponavljajočih se skupin, ki se iščejo z generičnimi prijemi ter z enimi in istimi breakdowni.

Na hitro bi The Human Abstract lahko opredelil kot skupino, ki predstavlja le še eno ameriško skupino, ki si je želela igrati metalcore, vendar se ji je zdel preveč preprost, zato je posegla po tehničnosti, češ da tu prihaja do inovativnosti. Hja, če verjetno poznate razne Protest the Hero, Between the Buried and Me, Born of Osiris, vam zna biti The Human Abstract celo všeč.

Vendar prvo pomislimo, koliko je danes skupin, ki navdušujejo s pocukrano kompleksnostjo? Mogoče malo, ker kompleksnost in pocukranost ne gresta skupaj. Zakaj pocukranost? Očitno gre za dober trik zavajanja različnih tipov poslušalcev. Prisoten je spevni vokal, ki deluje precej emocionalno, kar je pač en vidik. Drugi je vpletenost breakdownov, ki se nekako gibljejo h kompleknosti djent ritmov.

No, glavno vlogo pa ima tu kitarist A. J. Minette, ki je bil odsoten na prejšnjem album, a je bil zato na prvencu. Hja, razlog za odsotnost je bil dokončanje glasbene akademije, kar se tudi izrazito sliši sedaj na Digital Veil. Minette skozi cel album skrbi za tone melodij, harmonij, nešteto prijetnih šolanih solaž (arpeggio na stoto potenco), obenem mu tudi strukturiranje ni tuje, ker gre za forme, ki so v disonanci s konceptualnimi shemami. Torej, v vsakem primeru boste dobili zahtevno igranje kitare. Ampak, če vas zanima bolj udarna stran skupine, si zavrtite skladbi Digital Veil in Holographic Sight. Ostalo je seveda tudi prebavljivo, le da čisti vokal spomne preveč na Muse ter še kakšen zasanjan MTV (indie) rock bend.

Digital Veil bo prepričal predvsem poslušalce metalcora, ki iščejo napredek v gmoti ponavljajočih se skupin, ki se iščejo z generičnimi prijemi ter z enimi in istimi breakdowni.

Avtor:
twitter facebook