recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

18. 5. 2014  Comeback Kid - Die Knowing  (Victory Records, 2014)
V celoti nam Die Knowing postreže s konkretno dobrim igranjem, za katerega lahko rečem, da je vsa ta leta bil pogrešan iz strani skupine in je po dolgem času ponovno priporočljiv vsem oboževalcem.

 

Minevajo dobra 4 leta odkar so nam Comeback Kid ponudili ne kaj prida album Symptoms + Cures in to dobo lahko dojamemo, kot čas za razmislek in čas za dobre ideje za album.

Če na kratko povzamemo problematiko albuma Symptoms + Cures, da nam bo v kasnejših vrsticah lažje razumeti najnovejši album Die Knowing.

Kot rečeno, nam album iz leta 2010 ni ponudil tiste kvalitete, katero si je želela večina od nas. Bil je precej povprečen album, ki ni vseboval momentov, pri katerih bi lahko rekel to je to. Vse skupaj je bilo preveč posiljeno in preveč monotono ter privlečeno na plan zaradi dejstva, da se mora album izdati, da te oboževalci ne pozabijo.

Symptoms + Cures je bil razlog, da sem v vseh 4 letih skupino malce zapustil in sem si jo zavrtel le enkrat oz. dvakrat.

Hkrati pa lahko albumu dodamo tudi plus točko, in sicer izven glasbenega področja oz. iz stališča pričakovanja, ker v štirih letih od Comeback Kid pričakujem več kot le nekaj dobrot oz. vrhunski album.

Uvodno nam kanadski veterani HC scene ponudijo istoimensko skladbo Die Knowing, kateri pa že v osnovi manjka tista tehnična specifikacija, ki smo jo prejeli pri albumu Broadcasting… (2007). Ima sicer svetle točke skozi strastne krike in melodične kitarske segmente, ampak manjka tista pika na i, ki smo jo prejeli pri zgoraj navedenem Broadcasting…. albumu.

Ampak to je le samo uvod, ker v sledečih skladbah se znotraj albuma marsikaj spremeni.

Kar me na albumu Die Knowing pozitivno preseneča, je prehod oz. mešanje med prvimi in zadnjimi leti, kar je občutno pri skladbah Losing Sleep, Lower The Line ter Somewhere In This Miserable….

Pri vseh naštetih skladbah se občuti HC stare šole, kar smo tudi začutili pri albumih Turn It Around (2003) ter Wake The Dead (2005), a se še vedno malenkost drži novega časa in albuma Broadcasting…. Izven skupine Comeback Kid bi mirne volje rekel, da gre za nov Sick Of It All album, v katerem najdemo novost skozi melodije (minus kričeč vokal). Je pozitivno presenečenje in tisto, kar sem od njih praktično pričakoval.

Po drugi strani pa nam ponudijo tudi že poznane moderne pristope HC zvrsti pri skladbah Unconditional ter Sink In, kjer je zadeva dobra in izredno poslušljiva, ni pa sedaj vrhunska, kot pri zgoraj navedenih skladbah. Gre pač za tipičen Comeback Kid zvok, ki malce preveč asociira na Symptoms + Cures.

V celoti nam Die Knowing postreže s konkretno dobrim igranjem, za katerega lahko rečem, da je vsa ta leta bil pogrešan iz strani skupine in je po dolgem času ponovno priporočljiv vsem oboževalcem.

twitter facebook