recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

20. 12. 2011  Legion of the Damned - Descent Into Chaos  (Massacre, 2011)
Na srečo so si fantje vzeli skoraj tri leta za premislek, da si bomo njihov album bolje zapomnili. Nastal je Descent Into Chaos, ki je vrnil skupini tisti izgubljeni potencial. Do neke mere.

Nizozemski Legion of the Damned so po tem, ko je Dew-Scented nekolika upadla popularnost, postali nekakšna vodilna sila v modernem thrash/death metalu. V Evropi mogoče res, vendar čez lužo takšnih skupin kar mrgoli, a verjetno poprej niso nastopali na vseh možnih Rock the Nation turnejah in festivalih. Nočem obtožiti, da je slava Legion of the Damned umetna, vendar je po eni strani pretirana, ko človek usliši razne Revocation ali pa Havok.

Legion of the Damned so svoj potencial pokazali z albumom Malevolent Rapture, ko so se preimenovali iz Occult, ker niso želeli igrati black/thrash. Njihov potencial je pri naslednjem Sons of the Jackal upadel, še bolj pa s Cult of the Dead. Legion of the Damned so postali generični thrash/death bend, ki je recikliral par riffov in jih ponavljal v nedogled.

Na srečo so si fantje vzeli skoraj tri leta za premislek, da si bomo njihov album bolje zapomnili. Nastal je Descent Into Chaos, ki je vrnil skupini tisti izgubljeni potencial. Do neke mere. Na albumu sicer ni slišati nekega blaznega naravnega napredka, vendar so skladbe vsaj malce bolj razgibane. Prisotnih je kar nekaj menjav tempa, ritem sekcija je bolj dinamična kot prej, ravno tako kitarski riffi, vendar vse to ne pomeni, da je skupina zašla v kakšne bolj eksperimentalne podvige. V 40-ih minutah se še vedno sliši tisti trademark zvok, ki ga je skupina ustvarila z Malevolent Rapture, zato je album pisan na kožo oboževalcem.

LOTD so po parih neuspelih poskusih uspeli pokazati, da so sposobni spisati malce bolj raznolik material. Descent Into Chaos ni presežek, je pa potrdilo, da je skupina na pravi poti.

Avtor:
twitter facebook