recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

31. 10. 2011  As I Lay Dying - Decas   (Metal Blade, 2011)
Nepotreben, a vseeno dobrodošel izdelek, s katerim bomo lažje počakali na novo ploščo. Oziroma vsaj tolažimo se lahko s tem.

As I Lay Dying, metal(core) bend iz San Diega, letos slavi svojo 10. obletnico. Pravkar nastopajo po Evropi, pri nas jih boste lahko videli 15. novembra 2011, danes pa je izšel album Decas, s katerim skušajo upihniti 10 svečk.

Album je v bistvu napačna beseda - raje bi zapisal, da gre za skupek nekaj ponovno posnetih komadov, nekaj coverjev in nekaj drugače zmiksanih hitov iz preteklosti. Prvi trije komadi so tipični AILD material, ki ima močne riffe, lepe dele, brutalne dele, dele, ko bi se najraje žvalili z nekom in dele, ko bi nekoga najraje ustrelili. Igranje je brezhibno, izvedba smiselna in pač jih lahko dodate h komadom zadnjih dveh plat, saj zvenijo prav isto. Kar ni ravno slabo, ni pa nekaj za porabiti evrčke.

Sledijo coverji - Slayer, Judas Priest in Descendents. Za zadnje pravim ''Hura'', ker človek res nikoli ne sliši coverja od Descendents, prva dva pa sta tam, ker so Judas Priest in Slayer očitno najbolj tipični vplivi na AILD, čeprav bi v tem slučaju tipi lahko ''skin'li'' In Flames ali Killswitch Engage. Mogoče celo At The Gates. Ampak to so nedolgo nazaj že naredili Caliban. Vsi coverji zvenijo super in bodo verjetno dali plus točko pri ljudeh, ki AILD še vedno ne dojemajo kot metal bend. Mogoče, ker se tak ne obnašajo, ampak to ni stvar za to recenzijo, ampak za debato v YouTube komentarji sekciji. Je pa breakdown v Electric Eye brez veze!

Sledi nekaj komadov, ki so jih skozi miks pult spustili tipi iz drugih bendov, projektov, družinski in drugi prijatelji. Beneath The Encasing Of Ashes spomne na prve, nedolžne dni in zdaj lahko slišite, kako metalcore je v resnici komad. Dobra kruljačina, btw. Blinding Of False Lights je komad, ob katerem boste reagirali kot pri poslušanju Too Extreme od Morbid Angel, Wrath Upon Ourselves zveni kot DJ-time na tripu - v bistvu grozno, razen če ste fen tovrstne glasbe, zadnji komad pa rabi samo še vokal od Anje Rupel in dobimo res ''hardcore'' Videoseks.

Ali potrebujete ta album? Ne. Razen, če ste kolekcionar in morate imeti vse.

Ali so morali izdati tak album in ga tudi prodajati? Ne, ker je dobrih 10 let že prikazanih na DVD-ju This Is Who We Are, na katerem je to narejeno z okusom, odlično, zanimivo in spoštljivo do vsega, kar so AILD s krvjo in znojem ustvarili v dekadi svojega obstoja.

Ali ...? Pač ne.

twitter facebook