recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

18. 8. 2015  Gehenna - Deathkamp Ov The Skull  (Magic Bullet Records, 2015)
Verjamem, da marsikomu tole ni glasbeni presežek, kaj šele vrhunska izdaja.

Mike Apocalypse in preostanek zlovešče zasedbe Gehenna se vračajo v obliki 7'' izdaje imenovane Deathkamp Ov The Skull.

Skupina naj vam že od samega obstoja Profanity strani, kot tudi Master Magazina naj ne bi delala težav, ker smo jo recenzirali vsaj 3x, ponudili intervju vsaj 1x in omenjali vsaj 1245x.

In če se ponovno ponovim oz. vas ponovno opozorim - pri omenjeni recenziji ne gre za norveško black metal skupino, ampak za ameriškim hibridom negativne glasbe več žanrov.

(od zgornjega opozorila verjamem, da noben več ne prebira trenutno recenzijo razen jokajoči Ivan).

1/3: Deathkamp of the Skull

Pri prvi skladbi Deathkamp ov the Skull nam Gehenna ponudijo nekaj, kar pri njih ni bilo nikoli za pričakovati in sicer akustično folk postopanje kova POI (projekt pevca holy terror zasedbe Rot In Hell). Dokaj v redu a ne ravno za njihov sistem igranja, kar se tudi pokaže v drugi polovici, kjer kaj hitro prične dominirati brezčuten black metal stare šole kova Darkthrone.

2/3: First Blood Part II

Za zlato sredino oz. skladbo First Blood Part II, pa se Gehenna , kaj kmalu vrnejo na poznano področje. Celostna podoba omenjene skladbe ni nič drugega, kot ''black metalski punk'', pri katerem se hitro najde asociacija na Mayhem in njihovo kultno izdajo Deathcrush. Mrzlo, hitro in pa robustno.

3/3: TormentORR

Sam konec albuma – presenečenje za marsikoga! TormentORR! Instrumentalno je zadeva tipična kreacija Integrity albumov dobrih 20 let nazaj oz. mislim, da gre za Humanity Is The Devil demo.

Poznavalec zasedbe Integrity bo v trenutku zaslišal/prepoznal tiste thrash solo segmente ki so krasile najboljša leta skupine Integrity in kaj kmalu  oz. po ponovnem pogledu naslova skladbe, mu bo postalo jasno zakaj (''soliranje''  prevzame noben drug, kot Robert ORR – glej zgodovino skupine Integrity).

ORR pa ni edino presenečenje omenjene skladbe, kajti izpod morečih krikov Mika Apocalypsa zaslišimo tudi poznano nerganje samega botra holy terror žanra Dwida Helliona.

Kult klasik v trenutku!

Verjamem, da marsikomu tole ni glasbeni presežek, kaj šele vrhunska izdaja. Gre pač za surovost, ki jo po navadi obožujejo le redki in kot sem dobro leto nazaj rekel, pri skupini Gehenna lahko glasbo sovražiš in preziraš, ali pa enostavno obožuješ in častiš.  

1. Deathkamp ov the Skull

2. First Blood Part II

3. TormentORR

twitter facebook