recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

27. 4. 2014  Evergreen Terrace - Dead Horses  (Rise Records, 2014)
Moja verzija izpred 12 let nazaj bi, kot rečeno, bila vzhičena in bi ocenila album več kot le dobro, trenutno pa lahko rečem le ''zeh, zeh, zeh, zeh''…. Dolgčas!!

Metalcore o dragi metalcore…. ponovno bo govora o tebi in skupinah, ki jih ponujaš poslušalcem vseh generacij.

Realno gledano nam zadnje čase ni bil ponujen noben dober metalcore album, ker se nahajamo v času, ko je žanr metalcore praktično prepovedana beseda in se je izogiba večina od izvajalcev in je ne uporabljajo niti tiste skupine, katere so bile ob nastanku oz. prvem valu prisotne.

In temu primerno pa se tudi redkokdaj zgodi, da smo priča dobri metalcore izdaji, ker če že, jo uvidimo, ko gre za plod veteranov na sceni in med te lahko že uvrstimo tudi Evergreen Terrace.

Kdor skupino pozna ve, da omenjena zasedba že vrsto let dela po povsem običajnem principu, že od samega začetka kreiranja. Nikoli v vseh teh letih ni bilo, kakšnega koraka naprej oz. nazaj, ker je vseh njihovih obdobjih njihova glasba le ena ravna črta.

Mogoče zgornji odstavek zveni malce negativno, ker ni mišljeno sedaj to, da so od vedno bili slabi, saj niso bili. Evergreen Terrace se lahko pohvalijo z kar precejšnjim obsegom dobrot v sklopu tipičnega metalcora, pri katerem so najde tudi kakšna dobra priredba iz albuma Writer's Block (NoFX priredba Dying Degree je fenomenalna).

Ampak kot sami veste, časi se spreminjajo in marsikdo od vas in nas je skozi čas vzljubil obilico drugih žanrov in skupin, ker smo vsi iskali nove izzive in prejeli ogromno skupin, ki eksperimentirajo tudi z metalcore žanrom…… kar pa za Evergreen Terrace niti ne morem trditi, ker so še vedno na istem mestu kot 12 let nazaj.

Prvi momenti pri uvodni skladbi Crows nam takoj ponudijo povsem identično igranje, kot smo ga bili vajeni poprej. Če bi slišal omenjeno skladbo 12 let nazaj, bi bil povsem vzhičen in bi rekel super kombinacija krikov ter čistih vokalov, ki se pri drvečih kitarskih melodijah popolnoma ujame z mešanimi bobnarskimi vnosi in za dodatek še z konkretnim ''breakdownom'', ki se v skladbi Crows super izpopolnjuje.

Kot rečeno, bi bil zgornji opis leta 2002 bistveno drugačen kot trenuten. Trenutno stanje je samo ''zeh'' in dolgčas. Ne-interesantno igranje, ki nam ne ponudi prav nobene novosti.

Enako bi lahko rekel tudi za preostale skladbe, kot so Browbeaters Anonymous in npr. Lacuna Inc.. Obe lični prvi Crows, kjer se prav nič ne spremeni. Instrumentalno pač v metalcore smeri predhodnih izdaj, vokalno pa prav tako v preverjenih vodah (krik – melodično petje pop punk kova).

Mogoče je edina sprememba vidna pri skladbi Dead Horses ter Post Satanic Ritual Baby, kjer je na momente prisotno več agresije in je zadeva težja skozi instrumentalne segmente, ampak to je tudi to.

V celoti pa nam Dead Horses ne ponudi prav nič posebnega, ker bo enako, kot da si poslušate vse predhodne albume.

Ima nekaj svetlih trenutkov, ampak teh je približno za 3 minute vse skupaj, kar pa je daleč od tega, da bi album bil dober.

Moja verzija izpred 12 let nazaj bi, kot rečeno, bila vzhičena in bi ocenila album več kot le dobro, trenutno pa lahko rečem le ''zeh, zeh, zeh, zeh''…. Dolgčas!!

twitter facebook