recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

15. 5. 2011  Rotten Sound - Cursed  (Relapse, 2011)
Tukaj naj bi šlo za konceptualen album, ki podaja razloge iz človekove narave, ki povzročajo »svinjarijo« na Zemlji,

Nov izdelek finskih norcev Rotten Sound z naslovom Cursed seveda uničuje ušesno maslo tako močno, da kar samo priteče iz ušesa, ampak dosti o higieni, poglejmo si album podrobneje.

Torej, če sem album prav razumel, naj bi tukaj šlo za konceptualen album, ki podaja razloge iz človekove narave, ki povzročajo »svinjarijo« na Zemlji, kjer se nahajamo vsi. Skozi album nas vokalist Keijo Niinimaa opozarja na šest prekletstev: sebičnost, nečimrnost, prisilo, maščevanje, izrabljanje in strah – to so tudi dejstva, da na albumu ne bo mirnega in dobesedno počasnega dela, ampak da se bo jeza stresala na vse ljudi, ki ne poznajo meje normalnega človeškega uma. Tudi če je besedilno Rotten Sound obdržal vse, kar se za skupino spodobi, je tukaj še inštrumentalno presenečenje.

Seveda smo bili vsi vajeni igranja na death/grind način, pri Cursed pa gre za čisto nekaj drugega, kajti na začetku albuma se sprehajamo skozi grind/crust, potem je tu nekaj klasičnega death/grinda in potem pa nepričakovano presenečenje z vložki dooma in ne glede na to, da čutiš, da je bobnar nedvomno na poživilih zaradi prehitrega igranja, je to daleč od tega, da bi človek to kritiziral.

Žal pa je kot pri vsakem dobrem albumu tudi tukaj ena minus točka in ta je »minutaža« albuma, ker dober album vedno prehitro mine in tudi tukaj je žal tako. Ampak pomiri naj vas dejstvo, da smo v času napredne tehnike in se težava reši na precej hiter način z opcijo »repeat«.

twitter facebook