recenzije

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

banner
banner

recenzija

22. 8. 2018  Carnation - Chapel Of Abhorrence  (Season Of Mist, 2018)
Odličen miks švedskega zgodnjega death metala in ameriške brutalnosti! Gnjusno!

Moram priznati, da sem na belgijske death metalce Carnation naletel čisto po naključju. Tako da če tako kot jaz ne poznate zasedbe, vam povem, da gre za belgijski death metal kvartet, ki je aktiven že od leta 2013, izdal je en sam EP ter nekakšen live demo, nekaj dni nazaj pa je izdal prvenec Chapel Of Abhorrence.

Kar takoj pride do izraza, je odlična surova mešanica švedskega kitarskega zvoka, ki vas bo takoj spomnil na zgodnje Dismember z izredno jezno delujočim vokalom, ki me spomni na zgodnje čase ameriških Jungle Rot. Ne rečem, da vokalist Simon Duson, ki ga poznate iz Prematory, zveni kot nek ''tough guy'', le njegov vokal deluje res mogočno. Če si predstavljam barbarski krik, ki napoveduje ''ne boj, temveč mesarsko klanje'', če parafraziram Prešerna, potem je to Dusonov vokal.

Le-ta odlično dopolnjuje zelo dobro instrumentalno podlago. Kitare, bas in bobni ves čas odlično plujejo v temačnih vodah švedske melodične brutalnosti, ameriške nalezljivosti tipa Cannibal Corpse (kar se ritma tiče) in res dobre temačne atmosfere, ki črpa tudi iz zgodnjih Incantation, Rottrevore itd.

Pika na i je še naslovnica, nastala izpod rok Juana Castellana (Motörhead, Marduk itd.) ter mastering, ki ga je opravil nihče drug kot Dan Swäno (Edge Of Sanity, Bloodbath itd.).

Odlično!

twitter facebook