recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

11. 8. 2015  Avulsed - Carnivoracity  (Xtreem Music, 1994/2014)
Še vedno zveni sick as fuck!

Že 2 desetletji španska death metal mašina Avulsed bruha nagravžne kose glasbene morbidnosti. Dave Rotten, ki se je v undergroundu uveljavil kot ''el jeffe'' underground death metal založbe, ki je danes poznamo pod imenom Xtreem Music, in seveda vokalist zasedbe Avulsed, je seveda pred izidom še pričakovane nove Avulsed plate, poskrbel, da vam v roke spet pride EP, s katerim se je po parih demotih v resnici vse začelo.

Zavedati se je treba, da je originalni EP Carnivoracity izšel leta 1994 in za leto, v katerem so ušesa bombardirali superiorno zvočno oblečeni albumi, kot so Fear Emptiness Despair od Napalm Death, … For Victory od Bolt Thrower, Burn My Eyes od Machine Head in še marsikaj, tole zveni zelo dobro. Zelo surovo in jebeno brutalno.

Bobni so skriti v ozadju (in to ne z nagravžno visokim snareom, ki je tako dominiral predvsem ameriškim underground death metal izdajam v obdobju 1995-1999 tipa Lividity, Fleshgrind, Dying Fetus itd.), zato pa riffi pridejo tako dobro v ospredje. Stvar res zveni evropsko, a prej umazano klasično švedsko in finsko, kot pa recimo spolirano gothenburško. S tem, da so Avulsed kar drzno implementirali še nekakšne violinske vložke v naslovnem komadu, s čimer bend iz kraljestva Autopsy in Demilich, pripeljejo do referenc a la My Dying Bride in Paradise Lost – zelo dobro!

Kar se odpre z 8-minutnim opusom Carnivoracity, takoj pritegne predvsem z vokalom Davea Rottna, ki je mogoče malo preveč v ospredju in na trenutke izpade celo precej enolično (kar se s kasnejšimi izdajami popravi, saj možakar ohrani brutalnost in agresijo izraza, a postane vešč bolj natančne in razločne izgovorjave), a vseeno kaže možakarja, ki premore enega najbolj brutalnih vokalov Evrope.

Sam EP poleg dveh original komadov in novega videza CD-ja/LP-ja (besedila, ekstenzivni liner notes itd.) ponuja še cover od Pentagram (ja, Rotten je velik fan klasičnih metal izdaj, tako naj vas ob raziskovanju Avulsed diskografije ne presenetijo še kateri drugi coverji – in btw, komad Demonic Possession skozi prizmo Avulsed spominja na zgodnje Cannibal Corpse, pa ne le zaradi vokala) ter Demilich in Brujeria. Večina komadov (8 od 12) na ponovno izdanem EP-ju pripada live situacijam (govori v španščini FTW!!!) in zveni res zakon. Old skul as fuck, še posebej cover od Brujerie!

Če želite izvedeti, kako se je vse začelo, nabavite tale EP – ponujajo ga kot digital download, LP ali pa CD. Če vas zanima, kako se je bend razvil naprej – pravkar so reizdali klasični album Stabwound Orgasm, katerega recenzija pade kmalu!

twitter facebook