recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

26. 8. 2015  Frank Carter & The Rattlesnakes - Blossom  (International Death Cult Records, 2015)
If There Is A Paradise In The Sky,I Hope You Never Get To See It When You Die.

Frank Carter se vrača… in to v žanrski obliki, v kateri ga imamo najraje – HC punk! Prevrtimo malce čas nazaj in se spomnimo Carterjeve pohode skozi preteklo desetletje.

INTERMEZZO

Frank je svojo pot začel utrjevati v zasedbi Gallows, katera je uspeh žela že z albumom Orchestra Of Wolves leta 2006. Kot rečeno je album požel veliko pohval, ampak osebno mi zadeva ni predstavljala posebnost oz. poslušanje me razen skladbe Six Years ni pritegnilo.

3 leta po izdaji Orchestra Of Wolves (se pravi leta 2009) pa so nam Gallows ponudili album Grey Britain. Od prvenca je pri Grey Britain šlo za čisto preobrazbo. Robusten HC punk s hreščečim pankerskim vokalom Carterja, pri kateri je opeval destrukcijo, nihilizem in vsesplošni propad. Skratka album, ki si ga vsak človek zaželi (mojih standardov seveda).

Nekaj let kasneje pa se Frank iznenada odloči, da bo Gallows zapustil (nadomestil ga je Wade MacNeil, ex-Alexisonfire, kar pa verjetno že veste) in se osredotočil na takrat pravkar ustanovljeno rock skupino Pure Love. V tej fazi je Carter večkrat v skladbah govoril, da se je naveličal sovraštva in nasilja in želi živeti skozi dobrote prijetnega življenja.

Pure Love niso nikoli poželi slave Gallows, kajti roko na srce zadeva ni bila oz. ni prav nič kaj prida.

Še dve leti kasneje pa nam Frank Carter ponuja prvinski HC punk, ki pa nam skozi njegovo prezenco najbolj ugaja.

BLOSSOM

Frank Carter se v letu gospodovem 2015 vrača nazaj s svojimi novimi pajdaši, ki slišijo na ime The Rattlesnakes. V 10 skladbah se skupina spogleduje z albumom Grey Britain, kjer že pri prvi skladbi Juggernaut poslušalec prejme vzdušje Gallows albuma Grey Britain - Kot bi nadaljeval zapuščino Gallows.

Carter vokalno ponudi zlobne krike, ki poleg asociacije z zgoraj večkrat navedenim albumom Grey Britain pridobijo še vzorec nihilističnega pank prepevanja brez, kakršnegakoli posluha (thumbs up!!).

V vrtincu vokalne karizme se celo (sploh pri skladbi Paradise) občuti pljuvanje v mikrofon – nenamerno, iz čiste jeze seveda.

Ideološko se zadevo v celoti obrača na njegovo domačo deželo – Anglijo. In sicer ves bes nekako najbolj izrazi pri skladbi Paradise, kjer deli sovraštvo do samomorilski islamističnih skrajnežev (If There Is A Paradise In The Sky/I Hope You Never Get To See It When You Die).

Jeza in sovraštvo se občuti tudi pri skladbi I Hate You, kjer nam besedila krasi sledeča vrstica… You’re A Useless Fucking Cunt/You Are Nothing To Me.

Poleg negative pa Carter najde čas tudi za pohvale oz. ''kaj drugega''. Pri Fangs opeva fantazijo, o striptiz plesalki, ki je v bistvu žena. Za vsem sovraštvom in umazanimi misli najde pri Beautiful Death še čas za svoje huliganske brate oz. tista pankerska himna, ki se jo bo marsikoga ponesla 30 let nazaj.

Glasbeno v celoti zadeva ne odstopa. Objema se skupaj z Grey Britain – era Gallows ter pankerskimi ritmi zasedbe The Cramps.

Tu pa pa se najde tudi izjema skozi ostale žanre, kot je npr. pri skladbi Fangs, kjer najdemo tipično Psychobilly preigravanje ter pri I Hate You, ki zajame še malenkosten delež blues žanra ampak to je tudi to.

Album Blossom upraviči vse dobre kritike, ker konec koncev ni ravno tipičen HC album današnjega časa ampak je tisti HC punk album, ki bo mnoge soočil z dejstvom, da ni vse v prelepih melodijah moderni masi ''copy cat'' izvajalcev.

Definitivno top 10 album letošnjega leta.

1. Juggernaut

2. Trouble

3. Fangs

4. Devil Inside Me

5. Paradise

6. Loss

7. Beautiful Death

8. Rotten Blossom

9. Primary Explosive

10. I Hate You

twitter facebook