recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

17. 8. 2016  Inquisition - Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith  (Season Of Mist, 2016)
Vsekakor pa se nova plošča drži logike Obscure Verses. Gre za močne, jasno izražene, udrihajoče bobne in nasplošno zvok, kjer ima vsak element svoj prostor.

Inquisition ne spijo na lovorikah, kot bi to znal kak evropski black metal bend. Dvojec iz Seattla je navajen dela, vsekakor pa je pametno kovati železo, dokler je vroče. Ne gre več za skupino, ki je pred leti burila duhove s svojim kultnim prvencem, ampak za skupino, ki se razvija v mednarodno turnejsko silo. In kaj nam ima ta sila za ponuditi?

Čisto na kratko, staro torto z novim prelivom. Ampak bom že takoj povedal, da poslušalci Inquisition to pričakujejo in hočejo. Skladbe so morda procent bolj agresivne in vržejo pogled nazaj na Magnificent Glorification of Lucifer, a ne preveč. Priča temu je deathmetalski glavni single Wings of Anu. Vokalist/kitarist Dagon trdi, da na vsaki plošči namerno malce spremeni pristop do vokala in tokrat ga slišimo najbližje tradicionalnemu black metalu vse od devetdesetih let. Dagon ima na vokalu efekt in zveni izredno temačno in monotono, kar je oboje mišljeno kot pohvala.

Produkcija je jasna, ampak odtenek manj »bogata«, »široka« in topla kot na Obscure Verses, kar da plošči bolj fokusiran zvok. Vsekakor pa se nova plošča drži logike Obscure Verses. Gre za močne, jasno izražene, udrihajoče bobne in nasplošno zvok, kjer ima vsak element svoj prostor. In po pravici, pri obilici blast beatov, mastnih kitarah in tako nasikani, aktivni glasbi, ima to veliko smisla.

Ne zgodi se vsak dan, da nekaj tako obskurnega in norega, kot je Inquisition album, privre na plano, sploh pa ne s toliko fanfare kot sedaj. Je album vreden tega navdušenja? Meni se zdi, da je. Oboževalcem predlagam posluh in nakup, nepoznavalcem pa bi celo Bloodshed Across the Empyrean Altar... priporočil kot dobro začetno točko, če ne drugega v živo 26.10. na Metelkovi z Rotting Christ, Mystifier in Schammasch.

twitter facebook