recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

15. 12. 2013  Bleeding On Wednesday - Bleeding On Wednesday  (samozaložba, 2013)
Be Brave Be Proud, Don't Look Back, Don't Back Down.

Naši južni sosedje ne mirujejo in nam ponovno ponujajo nekaj novega izpod okrilja težke glasbe – podrobneje HC. Tokrat so na paleti Zagrebški Bleeding On Wednesday, kateri pa nosijo v sebi zanimivost , a jo bomo izdali malce kasneje.

Gremo po vrsti in se najprej ustavimo pri imenu skupine. Realno gledano me ime skupine preveč spominja na metalcore skupine in sicer, kot bi pomislil na Bleeding Through in poskusil obdržati Bleeding in dodati nekaj precej ne vmesnega oz. dodati besedo, ki bo skupaj z Bleeding izpadla nelogično pri celotnem stavku.

Prva točka oz. ime dokaj neprivlačno in nezanimivo (poudarjam – osebno mnenje).

Kot drugo vidimo naslovnico. Je mogoče malce preveč barvita in vsi mirne volje pomislimo ponovno na metalcore. Ima sicer glavo srne ter obrnjen križ, kar je dobro izhodišče, ker v tem primeru ne pričakujemo krščansko obarvan HC, ampak ravno nasprotno. Je povprečna in lahko bi bila boljša.

Sedaj pa je napočil čas, da vam povem, katera je na začetku omenjena zanimivost.

Če ste mogoče sklepali na ime skupine ter malce povezali s Bleeding Through in se osredotočili na HC verjamem, da ste pomislili na moške, ki prekomerno obiskujejo fitnes oz. so eni izmed tistih osebkov, ki se jih na koncertu ustrašiš, ko ga po pomoti malce ''dregneš'' in se mu polije piva (nisem še imel  teh izkušenj, ampak predvidevam) in s tem sledi moment grdih pogledov in začinjenih besed (ponovno predivdevam – ali pa lahko rečemo, da se je to dogajalo Ivanu, tudi če se ni), itd…

Če ste bili mnenja v zgornjem odstavku, vam povem samo to, da se motite, ker gre pri Bleeding On Wednesday za skupino izredno jeznih žensk, pri čemer pa lahko marsikdo od vas pomisli na skupino Beyond Pink in njihovo briljanco skozi HC punk žanr.

Po vizualnem pregledu pa se spustim še na najpomembnejše in sicer na glasbeno področje oz. na istoimenski album Bleeding On Wednesday.

I: Step Aside

Uvodna skladba nam že samem začetku pokaže, da je zadeva malce bolj težja od Beyond Pink in, da ne bo trpela mehkužcev. Je sicer bolj melodične narave a še vedno vsebuje agresiven pristop skozi inštrumente in vokale. Besedila pa povsem HC narave, kjer boste zaslišali With No Regret, With Hope For Love, I Cound Not Get, Always Strong, Always Fair, Wish I Knew How To Care… in to je za uvod to.

Dobro a še malo manjka, da bo super.

II: Life Under Pressure

Tisto malenkost, katero pogrešamo pri uvodni Step Aside, prejmemo pri Life Under Pressure. Je dobro minuto in 40 sekund dolgo stresanje jeze s pridihom ''zmetaliziranega'' HC in pa nabiranja energije in samopodobe  skozi besedila Be Brave Be Proud, Don't Look Back, Don't Back Down.

Brez olepševanja in brez jokanja, pravi težek HC, kot ga potrebujemo.

III: Stranger (Breaking You Up)

Tretja po vrsti pa je od prvih dveh ponovno malce drugačna in sicer se vrti v metalcore vodah po načelu skupin izpred 10 let nazaj. Je sedaj v redu, ampak me mogoče moti, da manjka določena energija, katera je bila prisotna pri Life Under Pressure. Škoda, ker je uvod sicer precej obetaven in se od skladbe pričakuje malce več.

IV: Serenity In Pain

Zakljulčna skladba pa nam ponovno prinese malce več energije in sicer, se zadeva meša med močnimi udarci ''zmetaliziranega'' HCja ter srednje hitrim melodičnim HCjem. Vokal super in tam kjer mora stati, besedila seveda po načelu močnejše HC zvrsti.

Naj vas vizualno album Bleeding On Wednesday ne zavede, ker izven tistega klasičnega metalcore videza se na njem skriva več kot le kopiranje ostalih skupin in je vreden večkratnega poslušanja.

 

twitter facebook