recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

15. 10. 2015  Mutoid Man - Bleeder  (Sargent House Records, 2015)
Brodsky dozira več čistih vokalov in manj ''harsh'' – ''prepitih Lemmy'' vokalov,

Če zmešamo člane skupin Converge ter Cave In pomeni, da bomo prejeli skupino, ki bo naredila nekaj poslušljivega in nevsakdanjega. Kar drži, kot pribito, kar tudi dokazuje utelešenje zgoraj navedenega združenja Stephena Brodskya (Cave-In, ex-Converge, …), Bena Kollerja (Converge, All Pigs Must Die, United Nations, …) ter skorajda neznanega Nick Cageaa.

Zgoraj naveden trio, ki sliši na ime Mutoid Man na področju eksperimentalne mešanice niso ravno novost a tudi večletne kilometrine nimajo za seboj, kajti njihova glasbena pot sega le dobre dve leti nazaj in poleg trenutnega albuma Bleeder ponujajo še lanski album Helium Head.

Bleeder v desetih skladbah nudi malo morje zanimivih zadevščin skozi različne žanre. Instrumentalno se meša iz stoner rocka, ''zmetaliziranega'' HCja, punka pa vse do psihadeličnega rocka in sludge metala oz. album Bleeder asociira na ogrmono skupin in albumov. Če podam primer z mojega pogleda.

Večkrat sem prejel občutek, da poslušam Baroness in hkrati album Jupiter Brodskyeve matične skupine Cave In. Po drugi strani mi je mešalo glavo razmišljanje, da gre za tipičen The Who pridih, ki ga spremljajo mathcore oz. kaotične HC skupine, kot so Converge, Botch, …

Ne nazadnje  pa se mi v glavi premlevajo Kyuss in ponovno Cave In z albumom Until Your Heart Stops.

Skratka zadeva je, kar težko opisljiva, a vredna vsake sekunde poslušanja.

Vokalno ni za pričakovati sprememb, ker kdor Brodskya pozna oz. ga posluša ve, kaj lahko pričakuje. Vredno omembe je npr. dejstvo, da se je zadeva od prvenca Helium Head malce spremenila in sicer Brodsky dozira več čistih vokalov in manj ''harsh'' – ''prepitih Lemmy'' vokalov (mogoče ponovna asociiacija na Baroness).

Bleeder je album, ki ga vzljubite v trenutku in vam garantirano ne bo dal mira dolgo po prvem poslušanju.

Poleg dobrega albuma pa si Mutoid Man lahko ogledate 29.10.2015 v živo in sicer Metelkovi (Menza), kjer jim bodo družbo delali domači Voodoo Mule ter Mitja Kralj, ki bo delil brezplačne ljubeče objeme, z doplačilom 5 evrov pa vam nudi tudi vroč francoski poljub ter 2 erotična SMS sporočila.

1.Bridgeburner

2.Reptilian Soul

3.Sweet Ivy

4.1000 Mile Stare

5.Surveillance

6.Beast

7.Dead Dreams

8.Soft Spot in My Skull

9.Deadlock

10.Bleeder

twitter facebook