recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

29. 3. 2015  Gouge - Beyond Death  (Hells Headbangers, 2015)
Total treš!

Ni slabo, če se mladi bendi ozirajo v preteklost. Sploh pa ni slabo, če je tak bend iz Norveške, hkrati pa zveni čisto – ameriško. Ja, dejansko vsaj iz tega skandinavskega črnega biserja, ki je znan vse prej kot po death metal žanru (z redkimi izjemami a la prvenec od Darkthrone ali pa s kakšnim bendom tipa Blood Red Throne oziroma Myrkskog …) in po bendih, ki niti malo ne zvenijo kot nekaj, kar je Born In The USA, prihaja bend Gouge, ki zveni kot otrok Sepulturinega opusa Morbid Visions, zvočne estetike Horrified kultnih Repulsion, z močjo riffov, katerim pokojni Jesse Pintado nazdravlja s peklensko čašo krvi.

Gouge so v podzemlju – ker tak bend nima kaj početi v fake okolici major label trendov! – gotovo cenjena zadeva. In album Beyond Death to famo lahko samo še opraviči. Izdano prek manijakalnih Hells Headbangers je tole potovanje po manijakalnih death thrash vokalnih blasfemijah, katere podpirajo prav terrorizerjevski riffi, medtem ko je bas podlaga tako dobra, da bi tudi Scott Carlson in Dan Lilker rekla samo ''Cheers!'' in nazdravila s hladnim pivom. Boben je total treš, če uporabim termin Mazinge iz Metelkove, giblje pa se nekje med Daveom The Graveom iz Repulsion in zgodnjimi vragolijami Igorja Cavalere.

Vse skupaj je evil, ima za oči bolečo naslovnico, nudi pa še miks kratkih in dolgih komadov ter več zla kot vsi hudiči, ki so obsedli Lindo Blair v prvem Exorcistu.

Pali po bibliji! Ugh!

twitter facebook