recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

29. 3. 2015  Gouge - Beyond Death  (Hells Headbangers, 2015)
Total treš!

Ni slabo, če se mladi bendi ozirajo v preteklost. Sploh pa ni slabo, če je tak bend iz Norveške, hkrati pa zveni čisto – ameriško. Ja, dejansko vsaj iz tega skandinavskega črnega biserja, ki je znan vse prej kot po death metal žanru (z redkimi izjemami a la prvenec od Darkthrone ali pa s kakšnim bendom tipa Blood Red Throne oziroma Myrkskog …) in po bendih, ki niti malo ne zvenijo kot nekaj, kar je Born In The USA, prihaja bend Gouge, ki zveni kot otrok Sepulturinega opusa Morbid Visions, zvočne estetike Horrified kultnih Repulsion, z močjo riffov, katerim pokojni Jesse Pintado nazdravlja s peklensko čašo krvi.

Gouge so v podzemlju – ker tak bend nima kaj početi v fake okolici major label trendov! – gotovo cenjena zadeva. In album Beyond Death to famo lahko samo še opraviči. Izdano prek manijakalnih Hells Headbangers je tole potovanje po manijakalnih death thrash vokalnih blasfemijah, katere podpirajo prav terrorizerjevski riffi, medtem ko je bas podlaga tako dobra, da bi tudi Scott Carlson in Dan Lilker rekla samo ''Cheers!'' in nazdravila s hladnim pivom. Boben je total treš, če uporabim termin Mazinge iz Metelkove, giblje pa se nekje med Daveom The Graveom iz Repulsion in zgodnjimi vragolijami Igorja Cavalere.

Vse skupaj je evil, ima za oči bolečo naslovnico, nudi pa še miks kratkih in dolgih komadov ter več zla kot vsi hudiči, ki so obsedli Lindo Blair v prvem Exorcistu.

Pali po bibliji! Ugh!

twitter facebook