recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

20. 12. 2011  Steel Panther - Balls Out  (Universal Republic, 2011)
... v mislih le eno stvar - MUCO!!!

Steel Panther.  Band, ki je postal znan leta 2009 z albumom Feel the Steel. Mislim, da ni človeka, ki ne bi poslušal tega albuma in ob tem ostal ravnodušen. Bil je preprosto zabaven. Pa ne samo to, tudi sama glasba je bila odlična. Klasični glam riffi, podprti s super solažami in odličnimi besedili (predvsem smešnimi). Torej, novi album, dostojen naslednik?

V album nas popelje futurističen uvod v slogu Transformerjev, ki nam pove da smo se znašli v letu 6969 in da ima še edini preživeli Chrononaut v mislih le eno stvar ... MUCO! Torej, Steel Panther se niso prodali, ostajajo zvesti svoji priljubljeni tematiki, seksu. To nam nedvoumno pove naslednji komad, Supersonic Sex Machine, energičen komad z izjemno všečnimi riffi in malimi solažicami. SP se dotaknejo tudi Tiger Woodsa, no, ne direktno njega, ampak nam pa povejo, kako biti tak kot on, brez da bi sploh držali golf palico. Ok, dalje je popolnoma brezveze razčlenjevati posamične pesmi, ker imajo vse enako glavno temo, vendar jim je vseeno uspelo narediti album zanimiv. Spet predvsem po zaslugi besedil. Velja omeniti da pri pesmi It Won't Suck Itself gostujeta tudi Chad Kroeger in Nuno Bettencourt.

Sama produkcija albuma je nekoliko drugačna v primerjavi s prejšnim albumom, stvar, ki izstopa, je predvsem glasnost vokala, saj se zdi nekoliko tišji v primerjavi z ostalimi inštrumenti, kar ni slabo, ker je na Feel the Steel zelo izstopal. Ostalo je bolj kot ne enako.

Da se vrnemo k vprašanju, ki sem ga postavila na začetku, dostojen naslednik? Vsekakor, vendar brez presežkov. Če ste bili navdušeni nad Feel the Steel, boste tudi nad tem, tisti, ki pa niste vzljubili že predhodnika, tudi tega verjetno ne boste. Steel Panther ostajajo poletna izbira glasbe v avtu!

twitter facebook