recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

16. 8. 2011  Benighted - Asylum Cave  (Season Of Mist, 2011)
Če niste ravno oboževalec grinda, crusta in po možnosti brutal death metala, vas bo težko prepričati, da ne gre le za skupek 30 skladb, ki so si podobne kot jajce jajcu.

 

Francoske Benighted ne moremo smatrati za čisti grindcore, ker vnašajo veliko death metal vrlin, pa tudi aranžmaji so daljši in tehnično bolj podkovani ter vsebujejo solaže. Asylum Cave je zelo intenziven izdelek, včasih že premočen, ker skupina noče in noče popustiti z močnim kitarami a la Aborted (v skladbi Unborn Infected Children prispeva del vokalov celo Aborted pevec Swen De Caluwe), bobnanjem v stilu Nile ter besnim, vendar precej nerazumljivim kričanjem in prašičjim kruljenjem. Resda je celota precej hitra, vendar Benighted skladbe popestrijo z občasnimi groovy deli, ki so pa še vedno precej hitri, tako da kakšnih breakdownov ni za pričakovati.

Besedila govorijo o patoloških boleznih ter zlorabi otrok. Svoje mesto na albumu je našel celo škandal Josefa Fritzla s skladbo Fritzl, ki je odpeta v nemškem jeziku. Pravzaprav nič nenavadnega, ker se pevca Trucha dotikajo take teme na vsakodnevni bazi, namreč, zaposlen je v psihiatrični bolnišnici.

Če še vedno mislite, da so death/grind metal skupine preveč na isto vižo, si zavrtite Asylum Cave in spoznajte svojo zmoto.

Avtor:
twitter facebook