recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

16. 8. 2011  Benighted - Asylum Cave  (Season Of Mist, 2011)
Če niste ravno oboževalec grinda, crusta in po možnosti brutal death metala, vas bo težko prepričati, da ne gre le za skupek 30 skladb, ki so si podobne kot jajce jajcu.

 

Francoske Benighted ne moremo smatrati za čisti grindcore, ker vnašajo veliko death metal vrlin, pa tudi aranžmaji so daljši in tehnično bolj podkovani ter vsebujejo solaže. Asylum Cave je zelo intenziven izdelek, včasih že premočen, ker skupina noče in noče popustiti z močnim kitarami a la Aborted (v skladbi Unborn Infected Children prispeva del vokalov celo Aborted pevec Swen De Caluwe), bobnanjem v stilu Nile ter besnim, vendar precej nerazumljivim kričanjem in prašičjim kruljenjem. Resda je celota precej hitra, vendar Benighted skladbe popestrijo z občasnimi groovy deli, ki so pa še vedno precej hitri, tako da kakšnih breakdownov ni za pričakovati.

Besedila govorijo o patoloških boleznih ter zlorabi otrok. Svoje mesto na albumu je našel celo škandal Josefa Fritzla s skladbo Fritzl, ki je odpeta v nemškem jeziku. Pravzaprav nič nenavadnega, ker se pevca Trucha dotikajo take teme na vsakodnevni bazi, namreč, zaposlen je v psihiatrični bolnišnici.

Če še vedno mislite, da so death/grind metal skupine preveč na isto vižo, si zavrtite Asylum Cave in spoznajte svojo zmoto.

Avtor:
twitter facebook