recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

25. 6. 2011  Več izvajalcev - AS WE FIGHT & PSYKE PROJECT split  (Lifeforce, 2011)
Vsak HC/metalcore oboževalec prejšnjega desetletja se bo definitivno spomnil vseh Lifeforce split izdaj in kvalitete skladb skupin. Zato naj po dolgem času odsotnosti dobrih izdelkov ne čaka več, kajti zadeva je z imenom Ebola je prišla na prodajne poličke in sliši se super!

Mnogi se bodo najprej definitivno spomnili skupine As We Fight, nadobudnega metalcore/HC-benda, ki je rušil vse pred sabo celotno desetletje (no, malo manj vseeno) in izdal v svoji mali diskografiji albume Midnight Tornado, The Darkness of Apocalypse Has Fallen Before Us in ne tako posrečen Meet Your Maker iz leta 2009. In že pride leto 2011 in fantje so se odločili narediti dober in udaren izdelek skupaj z svojimi sodržavljani, z legendarnimi The Psyke Project. TPP imajo za seboj precej boljšo in bolj utrjeno pot kakor AWF in so za seboj pustili kar nekaj dobrih izdaj (Samaro iz leta 2003, Daikini iz 2005, Dead Storm iz 2009 …) in so znani po eksperimentiranju z zvrstmi in tako lahko na njihovih ploščah slišite vse živo – od HC-ja, mathcora, sludgea … praktično vse.

Torej, sodržavljani so združili moči in nas spomnili na čase super Lifeforce  split albumov, kot so v preteklosti bili Caliban Vs. Heaven Shall Burn Split Program 1 in 2, Lash Out/Burst split ipd.

In kaj nam potem ponuja tale split z naslovom Ebola? 8 zmedenih in poslušljivih skladb (4 na vsako skupino).

As We Fight nam najprej ponudijo 4 težko obarvane skladbe brez milosti. Vsaka izmed njih je boljša od prejšnje, od uvodne skladbe Shattered pa vse do zadnje, Black Heart. Med poslušanjem te takoj vrne v čase albuma Midnight Tornado (recimo s skladbo Slay the Firstborn), kar je seveda čestitk vredno.

Po AWF pa nam svojo stran vojne prikažejo The Psyke Project s svojo sludge/mathcore ''ekperimentalijo'', ki so na trenutke počasnejši in težji, drznem pa si tudi reči, da so bolj sposobni igranja inštrumentov kakor AWF (seveda v dobrem pomenu besede). TPP vam najbolje pokažejo svojo kakovost v skladbi Battles, ki je po mojem mnenju najboljša na celotnem ploščku.

Lifeforce nam je v svoji bogati zgodovini izdelkov končno ponovno ponudil nekaj poslušljivega v času groznih frizur in groznega stila oblačenja.

twitter facebook