recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

8. 5. 2016  Avulsed - Altar Of Disembowelment   (Xtreem Music, 2015)
Dobrodošla doza španske brutalnosti pred novim, bojda kar dvojnim albumom.

Medtem ko čakamo na nov, dvojni album zasedbe Avulsed, s katerimi bodo obeležili častitljiv jubilej, se spomnimo septembra 2015, ko je izšel EP zasedbe, naslovljen Altar Of Disembowelment.

Poznavalci Davea Rottena in ekipe veste, da boste dobili izredno brutalen vokal, ki ga Dave odlično vzdržuje že od kultnega plošča Carnivoracity dalje, nalezljive riffe, ki so prepleteni z zapuščino pirenejske ljubezni do melodičnih likov, razgibane bobne in še kaj. Teksti seveda obujajo vse najbolj krvavo, zlo in morbidno v človeški domišljiji in drugod, a pri Avulsed pač res ne pričakujem socialno-kritičnega komentarja. Tu pač najebeš na nagravžen način in to je to.

Zvok je kot se pri Avulsed spodobi, izredno jasen in dober, pri tem pa plošček ne izgubi na moči. Za kar je odgovoren nihče drug kot Dan Swanö. Naslovnica ni nič kaj prizanesljiva, za kar je poskrbel Juanjo Castellanjo, zanimivo pa je, da je avtor besedil underground legenda Rogga Johansson (Ribspreader, Paganizer, Down Among The Dead Men), ki pa ni nič kaj bolj izviren od recimo Chrisa Barnesa.

Zadeva je všečna, kratka, zaokroži pa jo še priredba Neon Knights od Black Sabbath, ki seveda s krulečim vokalom zveni čudno, a treba je razumeti, da je Rotten velik fan metala nasploh (samo preverite, kake vse bende ima na svoji založbi Xtreem Music) in tukaj mu človek lahko samo pokima v pozdrav. Kurc, če smo pri Cannibalih preživeli Zero The Hero

Čakanje na prihajajoč dvojni album, ki so ga pravkar začeli financirati s kickstarter kampanjo, je tako lažje in slajše, ne pozabite pa tudi na odlični zadnji album Ritual Zombi in na reizdani klasiki Carnivoracity ter Stabwound Orgasm.

twitter facebook