recenzije

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

banner
banner

recenzija

24. 4. 2016  Abop - Abop  (PDV Records, 2016)
Verjamem, da marsikomu ne bo zadeva ustrezala, ampak po drugi strani pa verjamem, da poslušalcem omenjene glasbe zadeva ne bo samo dobra ampak perfektna, v drugi besedah give it a shot, ne bo ti žal!

Intro:

Profanity, kot ste dognali ima odprte roke za marsikateri žanr, ne glede na to, da smo kot webzine označeni pod metal in HC. Kljub oznaki pa sami veste, da nismo objavljali samo metal in HC novice, ampak smo se večkrat osredotočili tudi na kakšno manj ''udarno'' skupino, kot tudi žanr.

In, ker ni vse dobro, kar objavi urednik Ivan sem se odločil, da recenziram povsem netipičen album za Profanity in tako je pred vami kratka recenzija hrvaških ABOP.

Ni vse metal, kar se sveti:

Na hitro….omenjeno skupino sestavlja šesterica glasbenikov, ki v žanrski hibrid uvršča alternativno glasbo, kraut, house, breakbeat kot tudi psihadeliko, ki jo ne slišimo vsak dan – kot recimo, da bi poslušal Karmakoma.

Ampak, da ne boste obsojali in sklepali prehitro in se odločili biti tipičen primer Slovenca naj vam povem, da ABOP za razliko od ostalih ubirajo povsem drugačno pot.

Originalnost je v tem primeru najbolj občutna skozi dva bobnarja ter instrumentalno elektronske zvoke brez vokalov.

Mali album:

Skozi 4 skladbe oz. dobre pol ure se ABOP obrnejo na vse žive načine. Sicer nekakšen težki poznavalec elektronske glasbe nisem, sem recimo laik, ampak verjamem da bi tudi marsikateri navdušenec elektronike na prvo poslušanje malce težko definiral glasbo.

Skozi, moja ušesa je zadeva intenzivne narave, recimo odvija precej hiter bobnarski ritem, ki ga v elektronski obliki obdaja breakbeat, ki se vrti okoli housa ter težko opisljive psihadelike.

Zadeva je, kar težko opisljiva, ker gre bolj za doživljanje, kot poslušanje.

Zaključek:

Ok, kot sem rekel, gre za precej sofisticirano in intenzivno poslušanje. Verjamem, da marsikomu ne bo zadeva ustrezala, ampak po drugi strani pa verjamem, da poslušalcem omenjene glasbe zadeva ne bo samo dobra ampak perfektna, v drugi besedah give it a shot, ne bo ti žal!

 

1.Blue Thunder        

2.Hit 40        

3.Fifty Sixty        

4.Silent Outdoor Meeting 

twitter facebook