recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

24. 2. 2013  Nails - Abandon All Life  (Southern Lord Records, 2013)
Če ste v prejšnjem letu oboževali izdaje južnega gospodarja ter izdaje skupin, kot so Pig Destroyer,…. Potem vam svetujem da ne pustite, da vam zadeva uide iz rok, kajti Abandon All Life bo izpolnila vse vaše želje po nihilizmu.

Verjetno vam založbe ni potrebno predstavljati (v tem času bi bilože sramotno dejanje), saj smo na Profanity.si v lanskem letu predstavili že kar nekaj njihovi izdaj, recimo Wolfbrigade in izdajo Damned, The Secret z kultno okultno Angus Dei, Enabler in prekleto jezno All Hail the Void, Burning Love in plesno Rotten Thing To Say, ''zmetalizirano'' HC dejane Hasta La Muerte skupine Xibalba, počrnjeno crust poslastico Paranoia skupine Martyrdod in pa seveda čudo, imenovano Earth z izdajo Angels of Darkness, Demons of Light II.

In s čim nas bodo razvajali tokrat?

Katera skupina je tokrat na vrsti?

Nova ali že znana z novim albumom?

Počasi in po vrsti…

Tokrat nas bo južni gospodar razvajal s skupino Nails, katera je za marsikoga nova, a za preostale praktično že znana in smo nove skladbe pričakovali že nekaj časa.

Tokrat se ne bom poglabljal v preteklost skupine, ampak samo v trenutno izdajo Abandon All Life, katera pa se v določenih zadevah bistveno bolj razlikuje od predhodnih izdaj (ampak samo pri določenih momentih).

Kaj v prvi fazi že naredi prekleto dober album?

Definitivno produkcija in tukaj se moramo vsi soglasno strinjati, da bo na vrhuncu, kajti za njo je poskrbel noben drug kakor Kurt Ballou (Converge), ki je bil prisoten že pri prvi izdaji Unsilent Death in skupini pomaga pri ustvarjanju že kar nekaj let.

In če je prva plus točka produkcija, potem je druga definitivno glasba (razsvetljenje).

Album  Abandon All Life nam ponudi 10 skladb, katere se bodo vrtele in mešale v vodah hitrih žanrov in sicer okvirno v HC vodah, v katere se bo ogromno mešal grindcore s poudarkom na death/grind in pa temačnim HC punkom. Poleg grinda in ostalih žanrov pa bo moč slišati tudi kakovostno nerganje powerviolence zvrsti, kjer se ''nohti'' dokažejo, da jim je ekstremna glasba praktično pisana na kožo.

Objem sovraštva imenovanega Abandon All Life se začne z In Exodus, kjer fantje ne počivajo in se spravijo k zadevi kot se spodobi, hitro jezno in pa brez ovinkarjenja.

Pri poslušanju že v dobrih nekaj sekundah dobimo asociacijo na kar precej skupin, ampak nekako se ti okvirno v glavi vse skupaj vrti okoli Black Breath, pomešanimi z Enabler ter malenkost Nasum oz. Rotten Sound. Po drugi strani pa recimo instrumentalno spominja na album Pig Destroyer Book Burner, kar pa ne pomeni nič slabega.

Asociiranje s Pig Destroyer dobimo tudi pri naslednji skladbi Tyrant, kjer se vse skupaj tudi nekako prelije in spogleduje z zadnjimi izdajami Napalm Death.

Seveda pa ne dobimo asociacijo samo na omenjene skupine, ampak tudi recimo na skupino samo, kajti pri skladbi God’s Cold Hands dobimo močan pridih albuma Unsilent Death, pri recimo Pariah pa zadeva močno spominja na Obscene Humanity.

Kar pa pri obeh omenjenih sploh ni nikakršen problem, kajti kratka diskografija skupine nudi resnično samo kvalitetno glasbo in skladbe, katere ne poznajo lepih besed za boga in človeštvo.

Album Abandon All Life je še ena izmed tistih izdaj, ki nadaljuje duh založbe Southern Lord, je jezna, hitra in pa predvsem sovražna do vsega, kar mnogi smrtniki obožujejo.

Če ste v prejšnjem letu oboževali izdaje južnega gospodarja ter izdaje skupin, kot so Pig Destroyer,…. Potem vam svetujem da ne pustite, da vam zadeva uide iz rok, kajti Abandon All Life bo izpolnila vse vaše želje po nihilizmu.

twitter facebook