recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

15. 4. 2014  The Drip - A Presentation Of Gruesome Poetics  (Relapse, 2014)
Pissed off do konca, kot se za grindcore spodobi!

Čeprav se naokrog hvalim, da je grindcore moja domena, poznam le del te obsežne scene. In seveda je temu primerno ameriško ime The Drip vsaj do podpisa pogodbe z založbo Relapse zame bilo neznanka. No, gre za ameriški bend, ki stavi na hitrostrelno hitrost bobnov (all hail snare sound!), ušesa parajoče riffe, ki se mogoče bolj osredotočajo na skandinavski grind, občutek, ki ga še dodatno ojača res pissed off vokal, ki spominja na mlajšega brata Tompe Lindberga, ki se na karaokah spravi peti novejše stvaritve zasedbe Rotten Sound.

The Drip so danes izdali EP, s katerim so prek založbe Relapse hoteli svetu pokazati, česa so sposobni. In škoda, da je tole le EP, ker je tole res močna, brutalna in pissed off zadeva. Ja, pissed off. Tole je soundtrack vsakega posameznika, ki ne more kljub izobrazbi dobiti šihta, delavca, ki kljub trdem delu in izkoriščanju ne more kupiti hrano za penzijo, matere, ki čez dan skriva pred otroci solze, ker jim ne more priznati, da nima denarja, da bi nahranila niti njih niti sebe.

Soundtrack naših življenj.

Vsekakor je tole ravno prav dolgo, da ni dolgočasno, je predvidljivo brutalno in hitro, ampak to je grindcore - in še tu The Drip-om uspe, da niso preveč klišejski. Za fane Nasum in Assück ter Rotten Sound. Deri po pički! Nabavite nujno!

twitter facebook