recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

22. 12. 2013  Human Host Body - 4 Song Demo  (samozaložba, 2013)
Za zaključek lahko rečem, da se letošnje leto lahko mirne volje konča, ker si nočem nekako pokvariti okusa dobrega zaključka leta, katerega sem prejel pri demo izdaji Human Host Body.

Noben od vas/nas ne more zanikati, da v letošnjem letu ni prejel dobrega albuma oz. mu ni bil noben dober, ker vsi vemo, da je v tem letu izšlo prekleto dosti izdaj in več kot polovico jih je tudi bilo dobrih.

V bistvu smo celo prišli do tega, da je dobrih albumov toliko, da bi iz osebnega stališča težko naredil  listo 10 najboljših letošnjega leta.

Poleg poplavi novitet in dobrih albumov, pa dobimo še nove kreacije iz strani Human Host Body, pri čemer pa lahko že pred slišanem lahko rečeš, da bo dobro (glede na predhodne izdaje seveda).

Ali je izdaja dobra, nadpovprečna ali samo super pa beri dalje.

I: Only The Fools Pt. II

Kot prvo, za dobro voljo prejmemo Only The Fools Pt. II. Od tiste prve sekunde pa vse do končnih (skoraj) 4 minut nam Human Host Body strežejo po eni sami nesnagi (seveda v dobrem pomenu besede). Uvodno se vse skupaj premika v krogih crust žanra. Npr. kot bi dodelali Warcollapse v bolj moderni luči in jim dodali malce hitrejši ritem in bolj kričeče vokale. Seveda pa tudi ne manjka tudi black metal pridiha, katerega pa prejmemo pri 3. minuti in seveda zadevo popestri do meje, pri kateri se samo še vprašaš, ali je album lahko še boljši, ker je Only The Fools Pt. II  praktično vrhunska.

II: Sum Of Anger

In odgovor na zgoraj navedeno vprašanje je…. Lahko je še boljša in to potrdi lahko Sum Of Anger.

Vzorec je okvirno povsem ličen prvi skladbi, ker gre za tisto crust igranje, a gre tokrat za bolj udarno in bolj agresivno dejanje skozi vokale. Nekako pri poslušanju dobim asociacijo na Panopticon, mogoče zaradi deljenja skupne ideologije, mogoče naslovnice,… skratka je nekakšen primer, kot bi Austin Lunn (človek za skupino Panopticon) igral res težak crust s pridihom black metala seveda.

III: Leviathan

Black metal pa najbolj pride do izraza pri skladbi Leviathan. Umazan kitarski ''riff'' in pa kričeče jezni vokali, ki ti stresejo vse kosti v telesu. Tukaj se mogoče moje razmišljanje ponovno ustavi pri razmišljanju oz. primerjanju black metal skupin ter Human Host Body. Ok, ne rečem, še vedno dobim nekakšno videnje Panopticon, ampak niti ni toliko prisotno, kot recimo je skupina Ancst.

Igranje pri skladbi Leviathan me povsem ponese na zgoraj navedeno Ancst in njihov album The Humane Condition.  Mogoče ne toliko melodično, ampak še vedno podobno.

IV: Sankcije

Za zaključek pa preidemo samo na eno samo ''jebo''. Surovo, jezno in pa za ''popizdit'' dobro. Je black metal in hkrati vsebuje tudi crust (kolektivno bomo rekli, da gre za blackened crust pa bo mir). Ne vem ali bi vse skupaj usmeril v The Black Hole Of Calcutta. Izjemo surovo in polno jeze ter besa skozi vokal.

Ni ravno milina za oboževalce vrhunske produkcije novodobnih skupin, ampak dvomim, da bi se oni sploh ubadali s poglobljenimi besedili ter mastno dobrim igranjem.

Za zaključek lahko rečem, da se letošnje leto lahko mirne volje konča, ker si nočem nekako pokvariti okusa dobrega zaključka leta, katerega sem prejel pri demo izdaji Human Host Body. Je vredna vsake minute vašega življenja in vam bo zapolnila tisto glasbeno praznino, katero ste iskali že nekaj časa.

twitter facebook