recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

19. 6. 2012  Rage - 21  (Nuclear Blast, 2012)
Album bo vsekakor pisan na kožo oboževalcem skupine. Rage po 21-ih poskusih še niso za staro šaro.

Nemški power metal se je metalsko zgodovino zapisal z Blind Guardian, Helloween, Gamma Ray in seveda Rage. Vse naštete skupine so še kako aktivne, a Rage na področju izdajanja albumov še najbolj. Komaj, da mineta dve leti, Rage že udarijo z novim izdelkom. Tokrat že z 21. studijskim izdelkom.

Rage po toliko albumih ne morejo ravno šokirati z izdelkom, ki bi ga lahko takoj proglasil za powermetalsko mojstrovino. Čuti se, da se držijo določenih smernic, ki jih na srečo želijo nadgraditi. To se je opazilo že pri prejšnjem albumu Strings to a Web, ki se je zgledoval po epskih progresivnih skladbah.

21 po intru postreže z desetimi dokaj raznolikimi skladbami. Prisotne so hitre skladbe power/speedmetalskim nabojem, kjer izstopajo močni riffi in virtuozne solaže Viktorja Smolskega. Boben Andréa Hilgersa je zadovoljiv, mogoče ne postreže s takšno domišljijo kot predhodnik Mike Terrana, a na srečo ne gre le za uporabo tipičnih powermetalskih ritmov, kjer pač izstopa hitri bas pedal. Vokal Petra ''Peavyja'' Wagnerja sicer ni visok kot nekoč, a njegova barva odlično ustreza temačnosti splošne zvočne slike.

Kljub občasnemu poudarku na tehniki, se pri albumu da hitro predvideti, da so strukture precej splošne z izpostavljenim refrenom, kot da bi bilo narejeno za sing-along publiko na koncertu. A drugo je pravzaprav težko pričakovati glede na dejstvo, da Rage albume kar štancajo.

Album bo vsekakor pisan na kožo oboževalcem skupine. Rage po 21-ih poskusih še niso za staro šaro.

Avtor:
twitter facebook