recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

29. 10. 2017  Neocaesar - 11:11  (Xtreem Music, 2017)
Album ponuja 10 komadov, ki črpajo iz zapuščine zloveščega in brutalnega death metala predvsem stare ameriške šole.

V svetu, v katerem istočasno obstajajo Venom in Venom Inc., Abbath in Immortal, Entombed ter Entombed A. D. sem vesel, ker se zdaj pojavlja še en par. Ki pa za razliko od prej omenjenih ne predstavlja še enega takega para. Namreč, prej našteti pari so pravzaprav nastali, ker se recimo temu ključni člani ne znajo/nočejo/ne zmorejo zmeniti, kdo bo nosilec ikoničnega imena in potem ustvarjajo različne stvari, setliste pa so večinoma sestavljene iz istih klasik, ki so jih nekoč v dobrem bratskem duhu ustvarjali skupaj.

Dotični bend pa pravzaprav ima skupne korenine – namreč, vsi člani zasedbe Neocaesar so v neki točki bili člani – in to pravzaprav ključni člani – zasedbe Sinister. No, danes so Sinister bend, ki je izjemno delaven, uspešen, ne počiva na lovorikah stare slave in ki ga s preteklostjo poleg logotipa povezuje še kak komad iz aktualne setliste, predvsem pa dejstvo, da ga vodi nekdanji bobnar, zdaj vokalist Aad Kloosterward. Neocaesar tvori najprej ikonični vokalist Mike van Mastrigt, katerega teksti in vokal so zaznamovali kultne plošče Hate, Cross The Styx ter Diabolical Summoning in izstrelili Sinister kot prominentno death metal silo evropskega kontinenta v 90-ih letih prejšnjega stoletja. Kitaro igra Bart van Wallenberg, ki je z Mikeom in Aadom pustil pečat na prej omenjenih albumih, dodajte pa tem seznamu še album Aggresive Measures. Na katerem je Mikea kot vokalist nadomestil Eric de Windt, ki zdaj – glej ga zlomka! – v Neocaeasar igra bobne. Če ostanem še pri Bartu – Sinister riffi so dobili temelje z Bartom – način, kako so toni povezani skupaj, kakšne strukture se tvorijo in izpeljejujejo – it's the Bart thing! Le basist Michel Alderliefsten je bil v Sinister zgolj za dva EP-ja v času od leta 1995 in 1996, a še vedno – bil je del Sinister. Vsi štirje so bili del zasedbe, gotovo pa so vsi  štirje še zdaj del zapuščine.

Torej, Neocaesar so na nek način Sinister 2.0, a da ne bi koga užalil raje povem takole – vesel sem, da živim v svetu, kjer obstajata tako Sinister kot Neocaesar!

Neocaesar so torej nizozemski death metalci, ki jih boste v vseh pogledih povezovali s prvimi tremi Sinister albumi – Mikeov glas je še vedno isti, Bartovi riffi so še vedno catchy, kompleksni in death metal as fuck, bas se še zmeraj sliši tako kot na prvih Sinister albumih, le boben je mnogo bolj zajeban in waaay ahead od tega, kar je počel Aad – Eric de Windt ni kar tako bil član zasedb Severe Torture, Warfather in Temple, Supreme Pain itd.

Album 11:11 je njihov prvenec, ki je bil posnet že nekaj let nazaj in so ga nekako izdali sami. No, zdaj prihaja reizdaja s strani založbe Xtreem Music, bend pa je več kot aktiven v živo. Album ponuja 10 komadov, ki črpajo iz zapuščine zloveščega in brutalnega death metala predvsem stare ameriške šole. Je zelo Morbid Angel, Sinister, Monstrosity ipd. Komadi gredo super v uho, kar dolgujejo odličnim strukturam, kar se recimo takoj pokaže ob komadu From Hell, zares pa izstopa v Sworn To Hate ter zaključnem Blood Of The Nephilim.

Album je razgiban, starošolski in udaren, le tu in tam malce zmoti zvočna slika, ki bolj pritiče demu, ne pa studijsko obdelanem albumu, a to se bo res zgodilo na trenutke. Ostalih 39 minut death metala vas bo napolnilo z energijo, ognjem in mračnostjo, ki pritiče pravemu evil death metalu.

Pazite se – prihajajo stari prdci, o katerih se bo še govorilo. The flame still burns strong!

twitter facebook