recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

19. 1. 2014  Fighting Windmills - Рапсодии во празно  (Rockche Ova-Ona Records, 2013)
Je popolno zdravilo za vse sezone.

Družbene, politične in medsebojne razmere, v katerih se v zadnjih letih nahaja Makedonija, so precej boleča izkušnja vsakega prebivalca omenjene države, in instinktivna reakcija te grenkobe je želja po pobegu daleč stran (ni nujno, da je poceni, samo da se uskladi z urnikom leta letala).

Pred tem pa se morate prepričati ali bi sploh želeli izpeljati ta korak, kar lahko povzroči izčrpanost, ki lahko vodi v degradacijo. Vedeti pa morate, da hiter izhod iz tega ne obstaja,  obstaja pa dolg seznam pozitivne droge – farmakološka zdravila, ki se iz fizičnega lahko prenesejo na duševno.

In temu stanju primerno lahko primerjamo trenutno izdajo Рапсодии во празно (Rapsodija v prostoru?! – Google) makedonskih Fighting Windmills, ki nam v celoti ponudi impresivno zdravilo proti strupu v našem krvnem obtoku.

Študija albuma Рапсодии во празно ugotavlja, da prioritetno vzemite dozo skladbe  Се гледа – Се знае (Vidim – Vem, ponovno potrjeno iz strani Googla), pri kateri boste kot prvo občutili stranske učinke post rock žanra ter malce ambientalnih vnosov. Vseskozi pa imate na voljo še alternativno medicino, pri kateri boste padli pod močan pridih rock žanra.

Je prva faza zdravljenja, ki bo učinkovito delovala že pri prvem tretmaju.

Če vam prvo zdravljenje ne bo pomagalo, preskočite drugo fazo in se osredotočite na Му посака добредојде на протестот во сопствените коски, kjer pa vam zdravilo ponuja malce težjo eksperimentalno dozo alternativne zvrsti. Učinek je seveda močnejši in vam pride bolj do živega kot prvo zdravljenje po receptu Fighting Windmills, imenovano Се гледа – Се знае. Gre za bolj specifično zdravilo, ki je namenjeno tistim, ki jim blaga zdravila ne pomagajo in se bolj obračajo k tršim prijemom.

V večji ekstrem pa lahko sežete tudi pri fazi zdravljenja št. 8 Духовит сојузник на своите гробари, kjer ne boste priča močenjšim učinkom, ampak bolj odtujenim ritmom funka, jazza ter metala. Gre za haluciniranje pri določeni dozi jemanja skladbe Духовит сојузник на своите гробари, pri kateri boste definitivno bolj zadovoljni tisti, ki radi eksperimentirate z različnimi zdravilnimi žanri.

Predzadnja faza zdravila, imenovanega Имам само лоши вести, pa se, kot št. 8, vrti okoli predoziranju funk, jazz, alternative ter ambientalnega stila. Gre za mehkejšo verzijo  Духовит сојузник на своите гробари, pri kateri pa stranski učinki delujejo dlje.

Fighting Windmills kljub stanju obupa in propada ne popušča, in je, kot razvidno v zgornjem tekstu, dobro zdravilo za trenutno državno stanje, kjer te tudi kljub (navideznem) propadu obda z navdihom in upanjem nad lepšim jutri.

Je popolno zdravilo za vse sezone.

Avtor:
twitter facebook