recenzije

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

banner
banner

Novice

20. 2. 2019  The Stone z novim komadom 

Srbski black metalci The Stone ponujajo single Smrt Za Kralja!, s katerim napovedujejo EP Kruna Praha, ki izide prek Mizantropeon Records. To je tudi prvi posnetek iz studia, na katerem vokalizira novi vokalist Glad.

twitter facebook

20. 2. 2019  Srbi Infest z novim spotom 

Srbski death thrasherji Infest so danes predstavili spot za komad Under The Sign Of Legion. To je hkrati naslov prihajajočega 7'' EP-ja, ki izide aprila, temu pa sledi tudi evropska turneja s Švedi Turbocharger.

twitter facebook

20. 2. 2019  Tudi Unearth z novim spotom 

Gre za komad No Reprisal z albuma Extinction(s).

twitter facebook

20. 2. 2019  Whitechapel z novim spotom - julija tudi v Sloveniji 

Vse bližje je izid plošče The Valley, najnovejšega albuma ameriške deathcore zasedbe Whitechapel. Zdaj sekstet ponuja tudi spot za komad When A Demon Defiles A Witch, ki si ga lahko ogledate spodaj.

V živo pa si lahko zasedbo ogledate tudi julija letos v Ljubljani, ko bodo nastopili na Letnem vrtu v sklopu Mosh Beach Partyja.

twitter facebook

18. 2. 2019  Letos pride nova Vigilance plata 

Postojnski blackened heavy metalci Vigilance bodo letos izdali svoj novi opus infernalis, naslovljen Enter the Endless Abyss. Album bo na CD-ju in vinilu izdala založba Dying Victims Productions, točen datum izida pa bo objavljen naknadno.

Vigilance so nov material posneli v sedmih dneh pri Srečku Kovačiču studiu MADD, miks in mastering pa zaupali Marcu Brinkmannu (Hellforge Studio). Tudi tokrat je naslovnico albuma izdelal Karmazid.

Novi komad, Stormblade, ste lahko slišali v Ortu za 8. februar.

twitter facebook

18. 2. 2019  Deicide z novim kitaristom 

Floridski death metalci Deicide, ki so septembra lani izdali album Overtures Of Blasphemy, imajo novega kitarista. To je Chris Cannella, ki je nadomestil Marka Englisha (Monstrosity).

Bend pravi: "When a band has been together for 30 years, change is inevitable. So with that said, we had to make that change. Our longtime friend from Arizona Chris Cannella recently started spending a lot of time in Florida for work. Immediately we began hanging out. We realized he was the missing piece of the puzzle. Together we are a musical match. We all work together and get along as if Chris has been in the band since its inception. Cannella has the experience of being a veteran in the industry as well as a guitar clinician across the globe — who lives and loves metal!

"So please, let's all welcome Chris Cannella as the official new guitar player of DEICIDE! We want to thank Mark English for stepping in during this transitional period. We will be seeing all of you across the world bringing our music to you more brutally than ever!"

Cannella dodaja: 

"Well, there is no better way to put this but yours truly is now officially the new guitar player for the legendary and infamous DEICIDE! Something this special doesn't come along by accident but by patience and timing. GlenSteve, and I have known each other for many years and as things change in life, so do opportunities.

After a few turn of events, we spoke about me coming in to see how we could potentially work together. We have always gotten along great and laughed together, but things dont always stay that way once you are in a rehearsal room. But once the four of us (with Kevin Quirion) played our first song together, the chemistry was undeniable. We all locked in like we have been playing together for years. With everyone interacting and getting along, it seemed like this was a no-brainer. So I must say its a privilege and an honor to say I am a member of DEICIDE with Glen BentonSteve Asheim, and Kevin Quirion."

twitter facebook

18. 2. 2019  Queensryche pridejo v Ljubljano 

28. julija bodo v sklopu uradnega Metaldays afterpartyja v Ljubljano prišli progresivni prvaki Queensryche, ki tudi napovedujejo novi album. Družbo jim bodo delali Firewind in še eni. 

Spodaj pa lahko prisluhnete komadu Blood Of The Levant s prihajajočega albuma The Verdict, ki izide 1. marca prek Century Media Records.

twitter facebook

18. 2. 2019  Memoriam poleti z novo ploščo 

Bend, ki ga tvorijo nekdanji člani zasedb Bolt Thrower in Benediction, je trenutno v studiu, kjer snema album številka 3. Za produkcijo skrbi Russ Russel (Napalm Death itd.).

Pravijo: "So here we are on our second week of recording our third album at Parlour Studios with the infamous Russ Russell at the desk. Personally, we think this is the album people wanted to hear from us when we set out with MEMORIAM, a big gritty production, aggressive vocals and music and a few curveballs thrown in to keep the grey matter active! In hindsight, it feels like the previous two albums were a preparation for this one. Our most satisfying work personally to date. We hope you feel the same once you get to hear it. Anyway, onwards with the recording."

twitter facebook

18. 2. 2019  Sworn Enemy z novo pesmijo 

NYHC-ejevci Sworn Enemy ponujajo komad Prepare For Payback s prihajajočega albuma Gamechanger, ki ga je produciral Robb Flynn iz Machine Head.

twitter facebook

18. 2. 2019  Jutri v Gromki - Večer bendov, ki niso Dream Theater 

Obeta se torej odličen koncert! 

ŠKUC in KSB predstavljata:

Dobrodošli na jubilejnem prvem (in po vsej možnosti zadnjem) 'bandi, ki niso Dream Theater' večeru. Sklop otvorimo s propadi od bandov, prvi iz dežele, ki slovi po predajah, Project for Bastards.
Kolektiv ljudi, ki so predali svoj glasbeni talent v zameno za hitrost, jezo in pretenciozen naglas. Za piko na i jih na odru pospremijo Postojnčani s še hujšimi naglasi. Agregat, ki slovijo kot največji postojnski kulturni izvoz so počastili ljubljano z open air koncertom pred cankarjevim domom na kulturni dan, kjer so jih prišli še policisti poslušat od samega navdušenja, kjer so za en dan pozabili na svojo avtoriteto in represivno vlogo v družbi, ter se z roko v roki pozibali z državljani, katere bi morali ščititi v objemu univerzalnega jezika.

Glasbe.

Ker glasba nima meja, a Postojna bi jih morala imeti. Njihove simfonije so s svojimi vibracijami potovale nazaj v čas in izklesale same postojnske jame s tem pa so hkrati zapolnili naše ušesne jame z maslom, margarino in željo po večni gluhonemosti. Nemosti zaradi tega, da ne bi mogli nikomur povedati za njih.

Update: Prej najavljeni Agregat žal ne morejo nastopiti zaradi verskih nestrinjanj. Sem prvo mislil poklicati Jeguljo, da bi jih nadomestili, a sem izgubil telefonsko od bobnarja, zato sem iskal še nižje po zvočni hiearhiji, kjer sem naletel na postojnska glasbena kolektiva Sedmina ter Facial Tissue Dispenser, ki se razlikujeta od Agregat po ... ne vem, po čem se razlikujejo.

Zadeva se začne ob 21.00.
 

twitter facebook

15. 2. 2019  Danes v Velenju - koncert vseh živih! 

Danes pa v Velenje, kjer se odvija ena od mnogih letošnjih manifestacij, s katero ekipa Železnega aktivizma slavi svojo 5. obletnico. Koncert mnogih bendov se bo začel ob 21.00 v eMCe Placu Velenju

Pravijo: Kotlina, ki je znana po izkopavanju rude, posledicno tudi jezerih, lepim okolišem s pogorjem in hribi, ter seveda z bogato paleto glasbenih izvajalcev.
Tako je pod okriljem Šaleškega študentskega kluba pred dobrimi 20.! leti nastala prva kompilacija pod imenom Lignit z avtorskimi skladbami enajstih glasbenih izvajalcev. Od takrat sta nastali še dve kompilaciji, letos pa izide še četrta! Tokrat se je k sodelovanju, poleg Šaleškega študentskega kluba, kluba eMCe plac, Mladinskega centra Velenje in društva Jupiter, pridružila še naša malenkost in nastala je eksplicitna kompilacija z imenom Metal Lignit, ki je namenjena za vse nas/vas, ki imamo radi glasnejšo, hitrejšo, temačno glasbo.
Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvi projekta, kjer bo nastopilo sedem od vsega skupaj trinajst skupin, katere bodo bolj ali manj predstavile sveže ideje!!!
Vstopnina + CD Metal Lignit: 10 €
Skupine, ki jih bo možno slišati na kompilaciji so:
BRITOF
CARNIFLIATE
CORDURA
CVINGER
DECAGE
DICKLESS TRACY
INMATE
KAOZ
KHOLN
MARAX
SNØGG
SOMETHING SMALL
TIM DRAKSLER PROJECT

twitter facebook

14. 2. 2019  Vader napovedujejo nov EP 

Posneli so ga v enem tednu, in sicer v studiu  Hertz Studio, kjer sta zadevo nadzirala brata Wiesławski, ki sta z zasedbo že sodelovala. S tem napovedujejo novo plato, ki naj bi izšla letos jeseni.

Naslovnico EP-ja, ki se mu reče Thy Messenger, je ustavil Wes Benscoter.

twitter facebook

14. 2. 2019  Nova doza domačega proga - Luminescence 

Domača prog zasedba Luminescence predstavlja EP From Darkness. Zasedbo tvorita Sani in Dominik, po dveh letih dela pa sta izdala EP, ki vsebuje šest pesmi, ki povzemajo raznolikost poti zasedbe od začetkov, pa do te točke - prek inspiracije, povzete po vzornikih Sanija in Dominika, do najbolj abstraktnih lastnih idej. Tako kot sama glasba so zanimivo nepričakovani tudi sami naslovi skladb. Mogoče ime celote, ‘From Darkness...’ postreže še z najbolj intuitivno razlago lastnega naziva - če sta Luminescence začela v bolj temačnih metalskih rifih, sta se skozi delo počasi dvignila v svetlejše žanre in tehnike, ki jim gre prisluhniti na ploščku.

EP, ki je izšel 4. februarja po dobrih dveh letih dela, zagotovo ni zadnja stvaritev tih dveh kraških mulcev z težko ubesedljivo domišljijo. Prihodnost je živa in tudi že v delu, mogoče postreže celo z EP trilogijo. Celotno delo je povsem avtorsko, tako ustvarjalni kot izvedbeni in tehnični del, pri čemer sta imela veliko vlogo predvsem dva elementa - dnevna soba Sanijeve babice in mastering specialist Matej Srebrnič.

EP-ju lahko prisluhnete tukaj.

twitter facebook

14. 2. 2019  Tudi Tank bodo ponovno posneli stare hite 

Kot marsikateri drugi bend, bodo tudi NWOBHM-legende Tank posneli klasične hite in to izdali kot album Re-Ignition, ki bo izšel 26. aprila prek Cleopatra Records. Na albumu pa bosta gostovala tudi Dani Filth in Tom Angelripper

Komadi so sledeči:

01. Walking Barefoot Over Glass 
02. Power Of The Hunter (feat. Tom Angelripper) 
03. Just Like Something From Hell 
04. (He Fell in Love With A) Stormtrooper 
05. This Means War 
06. Shellshock (feat. Dani Filth) 
07. W.M.L.A. 
08. Honour And Blood 
09. Blood, Guts And Beer 
10. Echoes Of A Distant Battle 
11. The War Drags Ever On

Kitarist Mick Tucker: "Many of the songs from those classic albums are still present in our live set and we are constantly being asked by our fans if we would ever consider re-recording any of them. Those original recordings are timeless and will always be there but we thought what harm can it do to give them a full metal makeover and inject new life into them. They deserve it!"

Kitarist Cliff Evans dodaja: "We approached U.S. label Cleopatra Records to see if they would be interested in releasing the album. They jumped on it straight away and suggested the possibility of adding some special guests on the album. Maybe some artists who were influenced by TANK back in the '80s. Great idea! We recruited CRADLE OF FILTH frontman Dani Filth to record a version of 'Shellshock' in his own unique style and also German thrash legend Tom Angelripper from SODOM who has taken 'Power Of The Hunter' to another insane level."

twitter facebook

13. 2. 2019  Znan je dnevni razpored bendov na Metaldays 2019 

Prav tako pa je zdaj možno kupiti 1-dnevne in 3-dnevne vstopnice. To lahko storite tukaj.

twitter facebook