recenzije

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

banner
banner

Novice

23. 2. 2018  Julija v Ljubljani Iced Earth 

Julija, ko se ves metalski živelj vneto pripravlja na festival Metaldays, ki letos med drugim gosti tudi ene in edine Judas Priest, se bo v Kinu Šiška v Ljubljani odvil warm up koncert brez primere - nastopili bodo namreč ameriški power metalci Iced Earth.

Zasedba, ki jo vodi kitarist/tekstopisec Jon Schaffer, je od nastanka leta 1988 pa vse do danes vedno navduševala svet s svojim epsko obarvanim, čustveno nabitim in pristnim ameriškim power metalom. Ne glede na to, ali smo Iced Earth doživljali zgolj prek poslušanja albumov, kot so recimo Night Of The Stormrider, Something Wicked This Way Comes, The Glorious Burden, Dystopia ali pa ste jih poleg tega občutili tudi v živo, vedno nam je bilo jasno, da gre za bend, ki mu ni enakega, za bend, ki da vsakem poslušalcu vedeti, da obstaja zaradi njega in zanj. Iced Earth so od ljudi za ljudi, če se drugače izrazimo. Na albumih so se dotikali mistike, nenapisane in davno pozabljene mitologije, zapisanih literarnih klasik ali pa zgodovinskih dogodkov, zadnja leta pa s svojim sporočilom predstavljajo luč v temi navidezno svobodnega sveta. V živo se to izrazi s pomočjo dolgih nastopov, nabitih tako z energijo kot s čustvi, s pesmimi, ki se dotikajo vseh njihovih obdobij, čeprav je gotovo, da se bodo julija v Kinu Šiška verjetno osredotočili na aktualni album Incorruptible. Vsekakor so vokalist Stu Block, kitarista Jon Schaffer in Jake Dreyer, basist Luke Appleton ter bobnar Brent Smedley oziroma Iced Earth nekaj, česar ne smete zamuditi, če vam po žilah teče metalska kri.

Predskupina pa prihaja iz domačih logov, in sicer so to Metalsteel, bend, ki že od samega začetka živi in diha heavy metal, ki se je kalil tako v beznicah kot na festivalih povsod po Evropi, bend, ki vas navdušuje tako s svojimi klasičnimi hiti kot z novim albumom Beyond The Stars, ki je izšel decembra lani prek On Parole Productions.

Vstopnice za Metaldays Warm Up so že na voljo.
 

twitter facebook

23. 2. 2018  Behemoth aprila z novim DVD-jem 

Tokratni DVD je bil posnet oktobra 2016 v sklopu The Satanist turneje. Gre za nastop na Poljskem, kot bonus pa dobite še live bootleg z nastopa na festivalu Brutal AssaultNergal pravi: "'Messe Noire'. Well, that is everything that the BEHEMOTH live magick represents, and we're stoked that we have a true representation on record for everyone out there to enjoy. 'Messe Noire' captures the true intensity of what we do as a band and the energy we share with our fans. This is also an exclamation mark, the perfect way to conclude 'The Satanist' cycle which has been an overwhelming experience and amazing chapter in BEHEMOTH's career and our lives so far! By the release of 'Messe Noire' we would like to hail our legions all around the world for undying support! Now let the art speak..."

Spodaj imate teaser, naslovnica je na levi.

twitter facebook

23. 2. 2018  Amorphis obelodanili detajle nove plate 

Reče se ji Queen Of Time, izide pa maja prek založbe Nuclear Blast. Album so posneli pod taktirko Jensa Bogrena, o katerem bend pravi sledeče: "We guess 'Queen Of Time' turned out as a massive surprise to all of us. During the rehearsing and pre-production, we didn't have any idea that Jens had this huge picture inside of his head about the landscape of the album. It's a very natural continuation to 'Under The Red Cloud' but with steroids. The songs are more aggressive but there's more dynamics, harmonies and orchestral arrangements present. The result is AMORPHIS as something you've never heard before! Essentially, working with Jensworked really well. As a person, he is very similar to us — we share the same kind of weird humor and we all like to work hard."

Naslovnico - na levi - je ustvaril Jean "Valnoir" Simoulin (Metastazis), o njej pa izvemo še: "Cultures rise, flourish, and are destroyed. The story of man is the story of searching, finding, and forgetting. A single spark can set the world afire, a single idea can give birth to a new culture. The greatest can stagnate into insignificance, the smallest can hold the power for change. The lyrics on this album are distant echoes of ancient forest peoples, from a time when meaning was proportioned by the cosmic forces that govern birth and death. If the connection was lost, they sought for a strand of knowledge, found a new direction, and a new age began."

Album izide 18. maja 2018.

twitter facebook

23. 2. 2018  Nov spot pa imajo tudi kultni Helmet 
twitter facebook

23. 2. 2018  Ihsahn tudi z novim spotom 
twitter facebook

23. 2. 2018  Dimmu Borgir z novim komadom 

Po mnogih letih čakanja norveški Dimmu Borgir podajajo novo pesem, ki spominja tako na njih, kot na Therion ali pa celo Nightwish. Komadu se reče Interdimensional Summit, napoveduje pa album Eonian, ki bo izšel 4. maja prek Nuclear Blast. Danes, 23. 2., pa so Dimmu Borgir v sodelovanju z omenjeno založbo tudi ponovno izdali (na LP-jkah!) nekaj starih albumov.

twitter facebook

22. 2. 2018  Atheist podpisali z Agonia Records 

Osem let je minilo od izida albuma Jupiter, zdaj pa se končno piše novo poglavje v knjigi floridskih tehničarjev Atheist. Podpisali so namreč z Agonia Records, kjer bo izšel tudi novi album - in še kaj.

Bend pravi: ''2018 will mark our 30th year of making records. ATHEIST will embark on a very important album with an important new label along with a great team behind us, including Extreme Management Group. I feel confident that together, and with their anticipated dedication to bringing ATHEIST to a new level, the band will be poised for a crushing, new record! We cannot wait to begin this new chapter."

Založba dodaja:  "We're beyond excited to welcome ATHEIST to our roster. This is a band of extreme talent and bold creativity, a band lauded for their invaluable contribution to the death metal genre. They've been there in the early years and paved the way for countless acts playing progressive/technical death metal nowadays. We feel honored to help them pave the way for next generations to come".

twitter facebook

22. 2. 2018  Septic Tank predstavljajo detajle prve plate 

Septic Tank je zasedba, ki je originalno nastala že davnega leta 1994, vodi pa jo Lee Dorrian (Cathedral). A trajalo je več kot 20 let, da so posneli prvenec. Kdor čaka, pač dočaka! Aprila bo prek Dorrianove založbe Rise Above Records izšel prvenec Rotting Civilisation. Album, ki predstavlja odkrito kritiko neumnega časa, v katerem živimo, poleg Dorriana predstavlja še kitarista Garyja Jenningsa (Cathedralter basista Scotta Carlsona (Repulsion).

Glasba spominja na Discharge, Siege, Motörhead, Frost, G. I. S. M., naslovnica je na levi (narisal jo je Stewart Easton).

twitter facebook

22. 2. 2018  Venom Prison z live komadom 

2. aprila jih boste videli v Kinu Šiška Power Trip in Trivium. No, angleški death metalci Venom Prison predstavljajo live komad Devoid, ki so ga posneli lani na turneji in bo skupaj še s štirimi drugimi komadi tvoril bonus material albuma Animus, ki bo reizdan v petek prek Prosthetic Records.

twitter facebook

22. 2. 2018  Tudi Nox Irae novi pri Transcending Obscurity Records 

Po odhodu iz zasedbe Affliction Gate sta dva člana našla še somišljenike v zasedbi Catacomb in nastala je old school death/thrash metal zasedba Nox Irae, ki zdaj domuje pri založbi Transcending Obscurity Records. Tu bo izšel prvenec Here The Dead Live, za katerega je naslovnico ustvaril kultni Chris Moyen.

twitter facebook

22. 2. 2018  De Profundis domujejo na Transcending Obscurity Records 

Angleški death metalci De Profundis so našli dom pri založbi Transcending Obscurity Records. Tu bo izšla njihova nova plata The Blinding Light Of Faith, katere naslovnico je ustvaril Alex Tartsus (SinisterDepravity).

Obljubljajo, da bo šlo za njihov najbolj heavy album do zdaj - brutalen in brezkompromisen pa bo itak!

twitter facebook

21. 2. 2018  Rotten Sound napovedujejo nov EP 

Finski grinderji Rotten Sound bodo izdali EP Suffer To Abuse, in sicer 13. aprila prek založbe Season Of Mist. Spodaj pa tudi imate novi single Harvester Of Boredom.

Bend pravi: "Our new track 'Harvester of Boredom' is the first song created for this release. Sami's riffs and the lyrics are about a drug-related harvesting in not-so-good conditions. This has nothing to do with METALLICA — except for the nodding tribute in the title — just in case someone mistakenly thought that we wanted to comment on their efforts."

twitter facebook

21. 2. 2018  Primordial z novim spotom 
twitter facebook

21. 2. 2018  Na Mosh Till You Drop IV dodani še dve domači predskupini 

4. maja se bo v eMCe Plac v Velenju zgodil nastop kultnih grških blekkerjev Rotting Christ, potrjeni pa so tudi srbski manijaki, death thrasherji Infest. Zdaj pa sta dodani še dve domači predskupini, in sicer Kholn ter Nature.

NATURE: "Obujenje speče kranjske pošasti s precejšnjo infuzijo sveže krvi ter z novo nastalim apetitom za osvajanje odrov širom Slovenije in dlje. Z vrtoglavimi tempi, nemogočimi riffi in surovimi kriki ustvarjajo prvovrsten progresiven death metal masaker, katerega moči uspe pobegniti le redkim."

KHOLN: "Black metal skupina, ki je bila ustavljena pozimi leta 2013, kot nadgradnja black metal projekta, ki ga je začel basist Chrnobog. Kasneje so se mu pridružili še ostali člani Varpulis na kitari, Vrag na vokalu in Morgoth na bobnih. Po nekaj mesecih je skupina že imela dovolj lastnega materiala, da je lahko prvič nastopila, seveda v domačem kranju v Velenju, ter kasneje še nekaj koncertov po Sloveniji. V letu 2015 so posneli prvi demo pod imenom Wrath of the Forgotten, ki je naznanil prihod prvega albuma, ki ga je možno pričakovati letos."

Vse informacije o dogodku prejmete tukaj.

twitter facebook

20. 2. 2018  Origin se vračajo v Evropo 

Tehnični death metal manijaki Origin sporočajo: “Its been two years since we have graced your shores, Europe, and we are excited to return with the UNPARALLELED WORLD 2018 part I! Bringing 20 years worth of experience in brutality and technicality, we are coming in support of our latest release, 2017s UNPARALLELED UNIVERSE. Be ready to have your faces shredded, your necks snapped and your eardrums annihilated as we bring you exactly the kind of live ferocity you’ve come to expect from ORIGIN! Joining us on this trek will be fellow alien-core metallers RINGS OF SATURN, Italian technical death metal masters HIDEOUS DIVINITY, and  death metal newcomers from the states GRAVESLAVE! This is not a tour to miss! See you soon, HAIL SPACE!”.

Nam najbližje se bodo ustavili 18. aprila na Dunaju v klubu Viper Room, z njimi pa so Hideous Divinity ter Graveslave.

twitter facebook