recenzije

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

banner
banner

Koncertne napovedi

Gwar, Voivod, Childrain

Datum: 
12. 12. 2019
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Vstopnice! 28 evrov v predprodaji, 32 evrov na dan koncerta! Dobijo se lahko prek On-Parole na spodnji povezavi, preko sistema Mojekarte.si (Petroli, itd) in v Orto baru!

JOIN the Dirty Skunks THRASH METAL mailig list!

Decembrski napad iz vesolja

Prerokbe so se motile – konec sveta se ni zgodil 21. 12. 2012, ker se bo zgodil 12. 12. 2019. Takrat se bo namreč nebo odprlo nad Kinom Šiška v Ljubljani in med nas bodo pristali GWAR.

GWAR navzven delujejo kot heavy metal bend, ki fura maske. Kaj maske – cele odrske 'persone'. In ne samo to - furajo tudi noro sceno, vse skupaj pa deluje kot miks med sci-fi filmi B-kategorije, horrorji B-kategorije. In to na res dober način. Pa tudi glasba 'kicks ass'! In vse to so furali milijon let pred Lordi ipd. Nekdo je rekel, da so GWAR iz ZDA. Da gre za kvintet, ki ga v resnici tvorijo znana ameriška imena, direkt iz metal scene. Seveda je to laž – to so vesoljski osvajači, katerih imena vzbujajo strah in grozo - to so Balsac, the Jaws of Death; Jizmak da Gusha; Beefcake the Mighty; Pustulus Maximus in Blothar. V človeški podobi naj bi zastrupljali imena, kot so Ministry, X-Cops, Pigface ter Asphalt Graves. Ampak zdaj se več ne skrivajo pod človeškimi maskami. Zdaj so GWAR, ki svoje zvoke širijo od leta 1985 dalje. Mnogi narodi že od nekdaj pišejo o legendarni zapuščini teh jezdecev apokalipse, ki ima več imen - America Must Be Destroyed, Scumdogs Of The Universe, Ragnarök, Violence Has Arrived itd. Torej – ubijalska glasba, ubijalska scena in nastop, ki ga gotovo ne vidite vsak dan.

Da pa ne bi večer bil v znamenju splošnega uničenja, imamo tu še eno vesoljsko raso, ki se pretvarja, da je kvartet iz Kanade. Ki igra progressive thrash. Eden najbolj vplivnih bendov na svetu – Voivod. Bend, ki je v 30 letih razvil thrash metal čez vse meje žanra. So vplivali na vse žive zvrsti. Ostali zvesti samim sebi in so eno najbolj cenjenih imen na sceni.
Koncert tega apokaliptičnega večera bodo odprli Childrain.

Vstopnice so že na voljo – zagotovite si sedež v prvi vrsti in si na lastne oči oglejte apokalipso.


At The Gates, Nifelheim, Deserted Fear

Datum: 
12. 12. 2019
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Tvornica kulture Zagreb Hrvaška

MetalFiesta vol 1.: Dethrone The Corrupted, Harvest Their Bodies, Silent Generation, Taste Of Plague

Datum: 
14. 12. 2019
Prizorišče: 
MC Pekarna Maribor
Info: 

Srd, Maskardh

Datum: 
14. 12. 2019
Prizorišče: 
Zakon Vrhnika
Info: 

Tudi letos praznujemo veseli december s tradicionalnim božičnim koncertom. Pridružite se nam na veselem rajanju ob naših najljubših uspešnicah, ki jih bosta letos za vas izvajala ansambla Srd in Maskardh!

SRD

Tendenca zejavega brezna je ta, da na vsake toliko izbljuva gnoj, ki širi mizantropijo in melanholijo neznanih razsežnosti ter nudi povod vsakemu ljudomrznežu, da prestopi navidezne meje družbe in končno zarije nož v hrbet brata človeka. Tako je vse od Kaina naprej. Srd, peterica trubadurjev temin, tako svoje poslanstvo vidi v tem, da s svojimi black'n'roll vižami postreže nič manj kot pekel in manifestira agonijo človeštva zadnjih nekaj tisoč let ter spodbuja k večnemu vračanju le tega.

https://soundcloud.com/srdofficial
https://srdofficial.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/c/SrdOfficial

Maskardh

Oder bo razgrela skupina Maskardh, v kateri fantje uprizarjajo satanalije, ki so pred zvestobo črni zavezi poprej delovali v različnih zasedbah. Preigravajo težko progresivno glasbo, v kateri je moč slišati vplive raznih glasbenih žanrov in prepletanja podzvrsti metala.

https://www.facebook.com/maskardh/
https://www.youtube.com/channel/UC3fBrRQZO5lD2yAK_xYz0-w

14. 12. 2019 - Ura: kadar nam paše
Damage: 5 €, člani 3 €


BD BASH: Armaroth, Decage, Moshead

Datum: 
14. 12. 2019
Prizorišče: 
eMCe Plac Velenje
Info: 

Mineva 5. leto odkar je ideja ob pivu postala uradna zadeva.
Torej 5 let se s pomočjo kluba eMCe plac, Šaleškega Študentskega kluba, Velehood, MOV in nekaj posameznikov, brez katerih nam nebi uspelo, trudimo organizirati kvaliteten program in ohranjati vzdušje in dolgoletno tradicijo alternativnih koncertov pri nas.

Z velikim apetitom po ropotanju, dretju in headbanganju še na mnoga!!!

ARMAROTH:

Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Po demu Burning Execution (2010), ki je prave podvige šele nakazoval, je band leta 2013 izdal EP False Vision, ki je visoko čislan tako med podporniki, kot med recenzisti. Po nekaj kadrovskih menjavah, sta leta 2016 najprej izšla singla Diamox in Deep Of Throats, ki sta napovedala težko pričakovani prvenec ZENITH. Ta je izšel decembra itega leta in bil odlično sprejet kot nekaj svežege in izvirnega na metal sceni.

Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo. Band je oborožen z izredno glasno in precizno ritem sekcijo, mastnimi in sprevženimi kitarskimi riffi ter psihadeličnimi vložki, na čelu pa rohnijo trije peklenski vokali, ki se jim uklanjajo strahovi sami.

https://www.facebook.com/armaroth.band

https://www.youtube.com/channel/UCLHvBXlpGS8i4GdsX3-NOWQ

https://armaroth.bandcamp.com

DECAGE:

Decage je udarni štajerski četvorec formiran leta 2015 v Velenju,ki sta ga zapoćela Aleksanser Trivunovič na bobnih ter Izi Felicijan na kitari po razpadu lokalnega banda. Po nekaj kadrovskih menjavah in par koncertov se je band ustalil z Sebastjanom Založnikom na vokalih ter Klemnom Ribičem na bas kitari ter pričeli metalizirati slovenska tla z novim,zanimivim,drugačnim metalom. Pravijo da igrajo kar živijo se pravi skozi glasbo reflektirajo svoje življenje,ki pa je od vsakega posameznika drugačna. Tako lahko v njihovi glasbi čujemo od death metal riffov do hardcore ritmov ter thrash elemento,sami pa pravijo da igrajo nekakšen groove/new age metal.

https://www.facebook.com/decageband/

MOSHEAD:

Škofjeloška thrash metal skupina, ki je začela svojo pot leta 2011. Kmalu po nastanku smo začeli z avtorskimi komadi, in prvi posnet je bil komad z naslovom Evil, kasneje pa smo seveda še druge. V letu 2013 smo igrali na Vičstoku z Tabuji, Vladom Kreslinom... istega leta smo zmagali na tekovanju neuveljavljenih skupin v Kranju, in si s tem dobili koncert na zaključnem koncertu Tedna mladih istega leta z S.A.R.S. Elvis Jackson... Prav tako pa smo bili zmagovalci prve sezone oddaje V svojem ritmu leta 2016 na RTV. V letu 2017 smo izdali svojo prvo plato z naslovom Game of Knowledge. Veliki odri nam tudi niso tuji, saj smo si jih delili z večino velikanov slovenskega metala prav tako pa tujega, kot so Vicious Rumors, Nervosa... V letu 2020 bomo izdali drugo plato, ki je že v nastajanju.

https://moshead.wixsite.com/moshead
https://www.facebook.com/mosheadband/
https://youtu.be/GZqLePJz_0M

Dogodek poteka v sklopu Potujoče Železarne, ki je plod sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine in Pri Rdeči OstrigiKRDM in Železni Aktivizem.

P.S.

V duhu praznovanja bomo na koncertu podelili 1x letni abonma za vse naše koncerte.

VSTOPNINA: 5 evrov, lejga.


Archspire, Beneath the Massacre, Vulvodynia, Inferi

Datum: 
15. 12. 2019
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice! 22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta.

JOIN the Dirty Skunks DEATH METAL mailing list!

ARCHSPIRE TECH TREK EUROPE 2019

Veseli (tehnično-deathmetalski) december

''Tiha noooč, blažena noooč ... vse še'' GRMI, kajti v Ljubljano prihaja praznični brutalni paket, ki bo zaključil bogato koncertno sezono leta 2019.
Paket vodijo Archspire, Kanadčani, katerih hitrost, kompleksnost in brutalnost skorajda nimajo primerjave v tem ali ostalih alternativnih vesoljih. Se spomnite neznanega letečega predmeta, ki je kakšno leto nazaj bojda preletel skozi naš sončni sistem, pa niti znanstveniki ne vedo pojasniti, za kaj gre? Odgovor je znan - to je bil najnovejši album zasedbe Archspire. Skratka, gre za odlično zasedbo, katere koncerti so preprosto nori. Kako igrajo ti ljudje, ni mogoče pojasniti z vsakdanjimi fizikalnimi in drugimi zakoni narave. Zato ni izgovorov, da se ne bi izobrazili - oglejte si norce na odru Orto Bara.
No, kot vemo, v naravi zadnja leta prevladujejo ekstremi. Predvsem vremenske narave. V glasbi pa že zadnjih 15 let ni miru - ekvivalenti ognjeniškim izbruhom, ekstremnim vremenskim pojavom in še čemu se utelešajo v odlični kanadski zasedbi Beneath The Massacre, ki je ena najbolj znanih brutal death metal skupin 21. stoletja in tudi slovenskim odrom ni neznana.

V veliko čast pa bo gledati južnoafriške manijake Vulvodynia, medtem ko bodo vse skupaj odprli melodični brutalni death metalci Inferi iz ZDA.

Kdor ne pride, ne bo izvedel, ali Dedek Mraz res obstaja.

ARCHSPIRE
https://www.facebook.com/Archspireband/

BENEATH THE MASSACRE
https://www.facebook.com/BeneaththeMassacreband/

VULVODYNIA
https://www.facebook.com/vulvodyniaslam/

INFERI
https://www.facebook.com/Inferimetal/


Numenorean, Gaerea

Datum: 
16. 12. 2019
Prizorišče: 
CMK Koper
Info: 

► Numenorean (Post-Black Metal – Kanada – Season of Mist)
https://numenorean.bandcamp.com/ 

Gaerea (Black Metal – Portugalska – Transcending Obscurity Records)
https://gaerea.bandcamp.com/ 


KoD: Morost, Sarcom, Brutart

Datum: 
19. 12. 2019
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Kadilnica of Death: Koncert skupin MOROST, SARCOM in BRUTART
Četrtek, 19. 12. 2019, Orto Bar, Ljubljana

Pridruži se Kadilnici of Death na Facebooku.

V decembru vam je Kadilnica of Death pripravila še en privlačen paket treh domačih bandov!

V Orto Bar se namreč vračajo naši stari znanci MOROST, ki so pred petimi leti v okviru Kadilnice of Death odigrali svoj čisto prvi koncert ter hkrati izdali svoj studijski prvenec Solace in Solitude. Njihove zvrsti metala pa ni tako preprosto opredeliti - najbolje, da se prepričate kar na lastna ušesa.

Po dolgih letih se na oder Orta vračajo tudi groove metalci SARCOM, ki bi letos že morali nastopiti v okviru Kadilnice of Death, a se bodo za izostanek kot obljubljeno odkupili že pred koncem tekočega leta.

Za otvoritev tega, z distorzijo napolnjenega večera bodo poskrbeli gorenjski BRUTART, ki s svojim posebnim doom/death zvokom vztrajajo že skoraj dve desetletji, zadnji dve leti pa pridno predstavljajo svoj drugi studijski album Wear My Skin, ki je ob izidu naletel na odličen odziv.

Predvideni začetek koncerta v klubu ob 21h!

Cena vstopnice za koncert: 6 €

Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!

Metal večer v Kadilnici of Death od 21h do 4h!

Vstopnine na metal večer ni!


Iron Median

Datum: 
19. 12. 2019
Prizorišče: 
Channel Zero Metelkova Ljubljana
Info: 

► IRON MEDIAN
(A tribute to Iron Maiden / Heavy Metal, SLO)

ALIVE AFTER DEATH

19. december, Metelkova – Channel Zero

Slovenski Eddie vstaja iz groba! Skupina Iron Median, tribute ambasadorji legendarnih Iron Maiden, se po štirih letih vrača na odre z novim zagonom: svežo krvjo in predbožičnim koncertom na Metelkovi Channel Zero - 19. decembra!

Skupino Iron Median je leta 2007 ustanovil basist Big Foot Mame Alen Steržaj, kot tribute poklon legendam angleškega heavymetala Iron Maiden. Skupina je po uvodnem koncertu na ljubljanski Metelkovi še istega leta nastopila pred 40.000 glavo množico na festivalu Beerfest v Beogradu. Od tedaj so naslednjih sedem let navduševali z izjemnim zvokovnim in vokalnim približkom originalu, butičnim repertoarjem najbolj priljubljenih skladb Iron Maiden in slovenskim odlitkom lutke Eddie. Poleg številnih koncertnih odrov po Sloveniji (Metelkova, Orto, Lent, Rock Otočec, Štuk, Mostovna, MC Pekarna, MC Brežice, Bazen Kranj ...) so Iron Median gostovali tudi po Avstriji, Italiji, Hrvaški in Srbiji in si pridobili naziv enega najboljših Iron Maiden tribute bandov v Evropi.

Leta 2015 so se začasno razšli, leta 2019 pa se vračajo prenovljeni in z novim zagonom: svežo kri prinaša prenovljena in pomlajena zasedba, prava superskupina priznanih slovenskih metalcev in rockerjev:

Jan Leščanec – vokal (SkyEye)
Rock Tomšič – kitara (Metalsteel)
Matjaž Tozon – kitara (Iron Median)
Alen Steržaj – bas (Big Foot Mama)
Tine Horvat – bobni (Dekadent)

! Alive After Death !

Vstopnina = 8 €


Distoržn: The Canyon Observer, Blackoutt, Guattari

Datum: 
21. 12. 2019
Prizorišče: 
Trainstation Subart Kranj
Info: 

KRDM v sodelovanju s TrainStation SubArt predstavlja

DISTORŽN

Da decembra ne bo morila samo vesela kapitalistična glasba, smo za vas pripravili stoner/sludge poslastico v obliki še enega Distoržna! Temačno zvočno kuliso bodo ustvarjali vsem dobro poznani The Canyon Observer, postojnski stoneraši Blackoutt in izvirni Guattari iz obale.

Dogodek poteka v sklopu Potujoče Železarne, ki je plod sodelovanja Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine in Pri Rdeči Ostrigi, KRDM in Železni Aktivizem.

Časovnica:

21.00 vrata
21.30–22.15 Guattari
22.30–23.15 Blackoutt
23.30 The Canyon Observer

********************************************


Black Christmas Fest: Noctiferia, Hellsword, Grob

Datum: 
24. 12. 2019
Prizorišče: 
Pri rdeči ostrigi Škofja Loka
Info: 

Decembra v Ostriga ponovna prihaja Black Christmas Fest. Ker ste bili letos še posebaj pridni vam z veseljem predstavljamo glasbeno poslastico!

Na odru bo stala originalna postava Noctferie (David Kiselić (vokal, kitara), Robert Steblovnik (bobni), Igor Nardin (kitara), Uroš Lipovec (bas kitara)), ki nam bo njihov prvenec - BAPTISM AT SAVICA FALL odirgala v celoti.
Da pa večer ne bo preveč tih in prazen bosta poskrbeli še skupini Hellsword in Grob!

Damage 10 € (z vstopnico iz novembrskega dogodka boste lahko uveljavljali 2 € popusta pri vstopnici za božični metal)


KoD: Prednovoletni žur w/ Space Unicorn On Fire

Datum: 
27. 12. 2019
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Kadilnica of Death Extra: Prednovoletni žur w/ SPACE UNICORN ON FIRE
Petek, 27. 12. 2019, Orto Bar, Ljubljana

Pridruži se Kadilnici of Death na Facebooku.

Leto je naokoli in spet se obeta najbolj vroča prednovoletna žurka daleč naokoli!

Za to bodo tudi tokrat poskrbeli stari znanci Kadilnice of Death, medzvezdni jebači SPACE UNICORN ON FIRE, ki bodo Orto Bar preželi s svojimi kozmičnoseksualnimi ritmi, penetrirajočimi riffi in hlačke trgajočim vokalom.
To bo eden od njihovih izjemno redkih koncertov, zato si 27. december zacahnajte z rdečo v koledar in izkusite moč Samorogov tudi v živo!

Predvideni začetek koncerta v klubu ob 22h!

Cena vstopnice za koncert: 6 €

Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!

Metal večer v Kadilnici of Death od 21h do 5h!

Vstopnine na metal večer ni!

SPACE UNICORN ON FIRE

Space Unicorn On Fire je metal band iz Slovenije. Njihova igriva zmes old-school heavy metala in geekovskega progressive-a poslušalcu kakor šibica zraven soda kerozina nariše nasmeh do zvezd. Medtem ko kdo drug poje o Satanu, pijači in babah, vesoljski samorogi pojejo o babah, vesolju in preganjanju po supernovah, meglicah in pulsarjih, pozornejši poslušalec pa bo odkril tudi kakšno globljo življensko modrost. Pridite na špil in jih doživite!

Rok 'Tavta' Tavčar - vokal
Matej Osredkar - kitara
Matjaž Ličar - klaviature
Grega Stamenovič - bas
Gorazd Ledinek - bobni