recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

Koncertne napovedi

Krisiun, Gruesome, Vitriol

Datum: 
1. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Prvoaprilski death metal pokol s Krisiun, Gruesome in Vitriol!

Vstopnice po 22 € so že na voljo preko On-parole.

Metalec 1: V Ljubljano pridejo Krisiun. 

... pavza ...
Metalec 1: 1. april!
Metalec 2: Ah, šala, torej.
Metalec 1: Ne!

Res je - na dan najslabših šal in nategov se bodo v Ljubljani (natančneje, v Ortu) mudili brazilski norci Krisiun. Trije death metal bojevniki pičijo svoj brezkompromisni, surovi in brutalni death metal že nekaj desetletij - pri tem se spreminjajo minimalno, vztrajno snemajo albume in s svojo glasbo ter iskrenostjo navdušujejo množico po vsem svetu. Tudi vas bodo.
Z njimi bodo Gruesome, ameriška deaht metal zasedba, katere eksistenca je čaščenje zapuščine Death. Sestavljajo jo Matt Harvey (Exhumed/Pounder - vokal, kitara), Daniel Gonzales (Possessed/Create A Kill itd. - kitara), Robin Mazen (Derketa - bass) ter bobnar Gus Rios (Create A Kill, ex-Malevolent Creation itd.). Imajo nekaj plat, ki zvenijo kot Death. Odlični so.

Koncert bodo otvorili Vitriol, ameriški death metal trio.
Kdor ne pride - se smeje zadnji. In sam.

Vstopnice so že na voljo.

KRISIUN
https://www.facebook.com/krisiun.official/

GRUESOME
https://www.facebook.com/gruesomedeathmetal/

VITRIAL
https://www.facebook.com/vitriolwarfare/

Veseli Dihurčki Kadilnica of Death RIFFEATER On Parole Productions


Turilli / Lione Rhapsody, Cellar Darling, Canterra

Datum: 
14. 4. 2020
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

JOIN OUR HEAVY METAL MAILING LIST.

Za kralja, za deželo, za goreeeee!

Res gre za slab prevod kultnega refrena pesmi Emerald Sword s še bolj kultne plate Symphony of Enchanted Lands, ampak je dovolj, da vam pritegne pozornost. Kajti pravkar boste prebrali novico vseh novic - v Slovenijo prvič (!) in končno (!!!) prihajajo Rhapsody.
Oziroma Turilli Lione Rhapsody oziroma ''ta pravi Rhapsody'', italijanska power metal zasedba, ki je v svet ponesla italijanske mullet čupice, cheezy tekste, ki črpajo iz Tolkiena, Jordana in drugih fantasy avtorjev, ki nas je spomnila, zakaj je Warcraft II - Tides of Darkness ''the shit!'', ki vsem dokazuje, kako odlično se znata združiti power metal in klasična glasba. Vodita jo kitarist/kompozitor/mastermind/capo di banda Luca Turilli ter vokalist Fabio Lione. OK, priznamo, da je v originalni postavi nujen del bil še klaviaturist Alex Staropoli, ampak vsega ne morete imeti. Imeli pa boste novo inkarnacijo ta pravih, legendarnih Rhapsody. Ki vas bo ponesla v pozna devetdeseta in zgodnja leta prvega desetletja 21. stoletja s hiti z albumov Legendary Tales, že omenjenega Symphony ..., potem so tu še Dawn of Victory ter Rain of a Thousand Flames, plus še kakšne druge komade iz časov, ko so bili še Rhapsody of Fire ter s trenutnega albuma, Zero Gravity (Rebirth and Evolution). To bo zakon! Če vas to ne požene spet igrat Heroes of Might and Magic III, potem vas ne bo nič. Seveda nista samo Turilli in Lione del fenomenalne bendovske postave - na bobnih je Alex Holzwarth, ki je igral v Blind Guardian, kitarist Dominique Leurquin ter basist Patrice Guers.
Koncert, ki se bo zgodil 14.4. 2020 v Kino Šiška pa bo še toliko bolj zanimiv, saj ga bo odprla zasedba Cellar Darling, ki jo tvorijo bivši člani vsem znanih folk metalcev Eluveitie. Kot prva predskupina pa se bodo predstavili nemški Canterra.
Tega ne smete zamuditi!

TURILLI / LIONE RHAPSODY
https://www.facebook.com/tlrhapsody/
https://tlrhapsody.com

CELLAR DARLING
https://www.facebook.com/cellardarlingofficial/

CANTERRA
https://www.facebook.com/canterrametal/
 


Cult of Fire, Malokarpatan

Datum: 
17. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice! 22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta. Prek On-Parole ali v Orto baru!

Join the Dirty Skunks black metal mailing list!

Vzhodnjaška invazija

Še preden so svet s svojim performansom in glasbo obnoreli poljski Batushka, so podobno, čeprav morda malce bolj orientalsko obarvano izvajali Čehi Cult Of Fire, atmosferični black metalci, ki aprila napadejo Slovenijo.

Trio, ki ga tvorijo aktivni ali nekdanji člani kultnih zasedb, kot so Lykathea Aflame, Death Karma, Dark Storm, hara že od leta 2012. Izdali so dva odlična albuma in cel kup singlov, demotov itd., njihova posebnost pa je srhljivi live performans, okrepljen z odlično glasbo in nenavadno odrsko scenografijo. Kaj takega je preprosto treba videti!

Pred njimi bodo nastopili znanci slovenske publike, Slovaki Malokarpatan, ki pa igrajo miks heavy in black metala.

Odlična temačna kombinacija za nepredvidljive aprilske dni. Turnejska karavana bo napadla Orto Bar v Ljubljani 17. aprila 2020. Vstopnice so že na voljo!

After exclusive fly-in performances in over 30 countries around the world, CULT OF FIRE will do a first European tour in the history of the band in April 2020!

This live appearance format was chosen to bring out the full potential of live CULT OF FIRE experience. The band will tour with the upcoming new album „Moksha / Nirvana“ being freshly released, there will be new live setlist accompanied by new stage decorations, attire and the whole visual concept reworked to fit the concept of the new album. Many elements of the new visual theme are designed especially for the tour and some of these features would be impossible to transport by plane.

The tour with special guest Slovakian heavy blacksters Malokarpatan (they will also promote new album „Krupinské ohne“ to be released in the start of 2020 by Invictus Prod) will be the only possibility to see Cult Of Fire live on the continent in 2020 (there will be no festival appearances or other European shows that year).

Cult Of Fire
http://www.cultoffire.cz
https://www.facebook.com/cultoffireofficial
https://cultoffire.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCkiRorQoMM7PGH8OPaOHl7Q
https://www.instagram.com/cultoffireofficial/
http://www.beyondeyesshop.com

Malokarpatan
https://www.facebook.com/malokarpatan/
https://malokarpatan.bandcamp.com/


Loudness, Grey Attack, Thola

Datum: 
18. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice kmalu! Tickets soon!

Join the Dirty Skunks HEAVY METAL mailing list!

HEAVY METAL SAMURAJI NA ORTO FESTU!

18. aprila se bomo priklonili samurajem heavy metala, ki prihajajo, da bi nam pokazali, kako deluje metal na Daljnem Vzhodu. V Ljubljano namreč prihajajo legendarni Loudness.

Loudness so eden najbolj znanih japonskih metal bendov. Bend že od samega začetka vodi vizionar, metal bojevnik in kitarski samuraj Akira Takasaki, katerega ustvarjalnost res nima meja - to se kaže tudi v odličnem albumu Rise To Glory, ki ga promovirajo tudi v letu 2020 in zaradi katerega bodo prišli v Evropo, potovali po Aziji ter se ustavili tudi v Avstraliji. Kvartet je začel metalizirati leta 1981 in so bili prvi japonski metal bend, ki je igral recimo v ZDA oziroma deloval pod okriljem ameriške založbe. They kick ass!!! Če je verjeti internetu, so izdali več kot 20 studijskih albumov, ves čas pa so ostali zvesti pristnem heavy metalu, ki je epski, udaren, bombastičen in catchy. V živo smo jih nekaj let nazaj videli tudi na festivalu Metaldays, kjer so pokazali, kako se zadevi streže.

Z njimi bodo nemški Grey Attack ter švicarski Thola.

LOUDNESS
https://www.facebook.com/LOUDNESS_OFFICIAL-222003877819441/

GREY ATTACK
https://www.facebook.com/Grey-Attack-214723942016364/

THOLA
https://www.facebook.com/tholaMetalCircus/


Uada, Grift, Solbrud, Velnias

Datum: 
20. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana

Igorrr, Author & Punisher, Otto Von Schirach

Datum: 
22. 4. 2020
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Vstopnice 22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta!
Dobi se jih prek On-Parole ali pa v Orto baru.

JOIN the Dirty Skunks ELECTRO/GOTHIC/DARK mailing list!

April je že po ljudskem izročilu vsaj vremensko nor mesec. Prvi april je dan norcev. Aprila bo tudi obilica norih koncertov, med njimi pa bo gotovo najbolj zmešan sledeči.

22. aprila se bo v Ljubljani v Kinu Šiška ustavila nenavadna koncertna karavana, ki jo vodi ime IGORRR. Gre za ime ene osebe, oziroma za ''odrsko ime'' ene osebe. Ki se dela Francoza oziroma je Francoz. Gauiter Serre je njega pravo ime, vemo pa, da ''delati se Francoza'' v bistvu pomeni, da se ''narediš budalo'' oziroma ''da se požvižgaš na vse''. In Igorrr se požvižgajo (!!!) na vse. Vsa pravila, ves smisel, vse. So Unikat. Že to, da so Igorrr zdaj trije - poleg Gautierja sta tu še vokalistka Laurent Lunoir ter tolkalec Sylvain Bouvier. Igorrr miksajo vse živo in to izpade zelo dobro, kar dokazujejo vsi njihovi albumi, še posebej pa aktualni Savage Sinusoid, ki je osvojil svet s pomočjo založbe Metal Blade Records. V živo so Igorrr nenavadna sila bizarnosti, kakofonija zvoka, organiziran kaos, nepričakovanost v vsaki sekundi. Če je življenje kot škatla čokolade - saj ne veste, kaj boste dobili, potem je Igorrr eksplozija čokolade. Ne veste, kaj boste dobili, kdaj boste dobili in kaj vas bo zadelo. Bo pa sladko in večno si boste zapomnili to izkušnjo.

Pred Igorrr bo oder zasedel Američan Tristan Shone, glasbenik in strojni inženir, ki nastopa pod imenom Author & Punisher. Zveni kot industrial metal bend, le da je en sam. In ima doma narejene inštrumente. Za katere - spet! - skrbi sam. Morda je zaradi tega precej statičen, a je glasba prekleto dinamična. In družbeno-kritična, kar se še posebej vidi na zadnjem albumu Beastland, ki je izšel prek Relapse Records.

Koncert bo otvorilo ime Otto von Schirach, varovanec založbe Monkeytown Records, katerega življenjepis in glasba sta preveč bizarna, da bi ju sploh bilo moč opisati v zgolj enem kratkem PR-tekstu. Uporabite Google in se čudite.

Vstopnice so že na voljo!

IGORRR
https://www.facebook.com/IgorrrBarrroque/

AUTHOR & PUNISHER
https://www.facebook.com/AuthorandPunisher/

OTTO VON SCHIRACH
https://www.facebook.com/ottovonschirach/


30 LET INTERCEPTOR & FUCK OFF COMMERCIAL FESTIVAL

Datum: 
25. 4. 2020
Ura: 
19.00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Najstarejši slovenski metal festival, ki se je rodil leta 1988 in dobil svoje bratce v letih 89’, 90’, 91’, 94’, 98’, 07’, 09’, 13’ in 18’ ni predstavljal le enega izmed mnogih koncertov. Po svojih glasbenih, kot tudi idejnih smernicah, se je močno razlikoval od poplave narodno zabavnih in gasilskih veselic.

Letošnja edicija tega KULTNEGA metal festivala bo nekaj posebnega, saj se bodo ob 30. letnici ponovno združili legendarni slovenski težko mentalni prvaki INTERCEPTOR, ki so pustili neizbrisan pečat na slovenski glasbeni sceni. Ob tej priložnosti bodo pri založbi Dallas Records izdali CD & DVD (LIVE IN 666EŠČE), ki je bil posnet 28.4.2018 v Šeščah pri Žalcu.

Poleg Interceptor bodo nastopili še Sarcasm, Mist, State of Fiction, Quad Damage in Marax.

Jedro skupine sta vseskozi kitarist, avtor glasbe in MASTERMIND benda MARJAN PADER, nekoč član legendarnih EPIDEMIC ZONE, ter MASTER ČULK pevec, maskota in mojster za medijske provokacije.

Leta 1993 v samozaložbi izdajo kaseto THE BEGINNING, ki kasneje pri PAN RECORDS. Poleg brutalnih avtorskih izbruhov, za katere je socialno osveščena besedila prispeval SERGEJ VUČER, se je na kaseti znašla še ZADNJA ŽRTEV, priredba legendarnih EPIDEMICOV.

Z vztrajnim nabiranjem koncertne kilometrine si pridobivajo zvesti krog poslušalcev, ki se navdušujejo tako nad izredno uigranim drvečim zvočnim zidom, kot vratolomno podivjanim scenskim nastopom hropeče rjovečega Čulka.

Pri kranjski PANIKI leta 1995 izdajo kaseto FADE, leto kasneje pa še CD. Glasbeni napredek je očiten in tudi produkcija je precej boljša. V tem obdobju doživijo svoj prvi vrhunec na Novem Rocku 95’.

Največ medijske pozornosti pritegne skladba UNIČIMO TABUJE, ki jo posnamejo skupaj z DEJO MUŠIČ in spomladi 1997 postane celo popevka tedna na VAL-u 202.

MORA končno izide pri založbi CORONA novembra 1998 in je dejansko plod osemletnega dela in izkušenj. Njihova godba je še vedno dovolj trda, ostra in temačna, da ne bo razočarala starih oboževalcev.

Nastop v ORTO BARU je posvečen vsem, ki so vsa ta leta verjeli v reinkarnacijo in nesmrtnost izgubljenih duš in tistim, ki še ne vedo, kaj je PRAVI SLOVENSKI GRAVEYARD METAL.

https://www.facebook.com/events/401900647154900/

HELL IS COMING…WELCOME TO HELL.


Hyperdontia, Mortuous

Datum: 
5. 5. 2020
Prizorišče: 
MC Postojna
Info: 

Mladinski center Postojna
Torek, 5. maj 2020
HYPERDONTIA (death metal, DK)

https://hyperdontiaofficial.bandcamp.com/
MORTUOUS (death metal, ZDA)

https://www.facebook.com/mortuous/

https://mortuousdeath.bandcamp.com/


Virvum, Alterbeast, Arkaik, Irreversible Mechanism

Datum: 
20. 5. 2020
Prizorišče: 
Pri rdeči ostrigi Škofja Loka
Info: 

V sredo 20. 5. 2020 v Škofjo Loko prihaja tehnični death metal paket iz inozemstva. Obiskali nas bodo VIRVUM, ALTERBEAST, ARKAIK in IRREVERSIBLE MECHANISM.


Judas Priest

Datum: 
14. 7. 2020
Prizorišče: 
Športna dvorana Stožice Ljubljana
Info: 

Turneja ob 50-letnici bogov heavy metala
14. julij 2020, Ljubljana, Arena Stožice

Pionirji heavy metal glasbe Judas Priest se po 29 letih znova vračajo v Ljubljano

Le malo je heavy metal zasedb, ki so imele tak uspeh, kot ga je imela britanska zasedba Judas Priest v svoji 50-letni karieri. Ob tem jubileju se leta 2020 odpravljajo na epsko turnejo, s katero bodo obeležili abrahama svoje zavidljive kariere.

Da njihova energija in vpliv ostajata nedotaknjena, pa dokazuje dejstvo, da je bil njihov lanski album Firepower na lestvicah uvrščen najvišje od vseh njihovih plošč. Leta so prejeli nominacijo za Dvorano slavnih rock'n'rolla, leta 2010 so prejeli Grammy Award za najboljšo metal izvedbo, leta 2006 pa jim je nagrado podelila tudi postaja VH1.


Obscene Extreme Festival 2020

Datum: 
15. 7. 2020
Prizorišče: 
Trutnov Battlefield Češka

METALDAYS 2020

Datum: 
26. 7. 2020
Prizorišče: 
Tolmin Slovenija
Info: 

www.metaldays.net

Festival traja od 26. 7. do 1. 8. 2020.