recenzije

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

banner
banner

Koncertne napovedi

Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata

Datum: 
21. 4. 2019
Prizorišče: 
Klub Močvara Zagreb Hrvaška
Info: 

NEDELJA 21. 4. • MOČVARA • VRATA 20.00 • ZAČETEK 20.30

Subsonic Events predstavlja:

IMPERIAL TRIUMPHANT (ZDA, avangardni black/death metal)

Mord'A'Stigmata (Poljska, ritual/post-black metal)


Zaum

Datum: 
21. 4. 2019
Prizorišče: 
MC Krško
Info: 

ZAUM is a passage toward the dark realizations of the old world; a monolithic doomy mantra based meditative experience forged by bass and drums interwoven with sitar, woodwind, string and synth textures. Based in New Brunswick, Canada – observers experience a tranquil resonance whereby the astral and physical planes can co-exist and be understood from a natural perspective.

http://www.zaum.ca
http://www.facebook.com/zaumn
http://www.twitter.com/zaumdoom
http://zaum.bandcamp.com

+ PREDSKUPINA
 


Evergrey, Genus Ordinis Dei

Datum: 
22. 4. 2019
Prizorišče: 
Klub Močvara Zagreb Hrvaška

Marduk, Valkyrja

Datum: 
25. 4. 2019
Prizorišče: 
Vintage Industrial Club Zagreb Hrvaška
Info: 

ČETRTEK 25. 4. 2019. Regular John predstavlja: Marduk / Valkyrja + TBA @Vintage Industrial | vrata 20.00


Metal Weekend #5: Metalsteel, Kaoz,...

Datum: 
25. 4. 2019
Prizorišče: 
Trainstation Subart Kranj
Info: 

P E T E K / F R I D A Y , 2 6. 4.

 METALSTEEL 
Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem studijskem albumu »Beyond The Stars« (2017). Gre za konceptualni album, ki govori o prihodu nezemeljske civilizacije na Zemljo, da bi le-ta dvignila duhovno zavest človeštva in poskrbela za novo evolucijsko stopnjo človeka. Album so člani skupine snemali hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki.

povezavi:
https://metalsteel.net/
https://www.facebook.com/metalsteel/

 KAOZ 
Velenjska new age thrash metal zasedba Kaoz je uradno nastala leta 1997, vendar njihovi začetki segajo v leto 1993, ko so nekateri člani zasedbe delovali še pod imenom Alcohollica. Skupina je z leti obredla celotno Slovenijo, Avstrijo, Hrvaško in Srbijo, kjer je leta 2007 nastopila tudi na odmevnem festivalu Exit v Novem Sadu. Po večih demo izdajah je leta 2003 luč sveta ugledal njihov samonaslovljeni studijski prvenec, ki je do danes žal tudi edini dolgometražni izdelek, zastopani pa so tudi na treh kompilacijskih zbirkah velenjskih bandov z naslovom Lignit. Kaoz so aktivno delovali vse do 2009, ko so fantje za nekaj časa svoje inštrumente postavili v kot, leta 2014 pa je sledil povratek na sceno.

povezavi:
https://www.kaoz.si/
https://www.facebook.com/kaozoak1/

 STREET CREEPS 
Sleaze metal zasedba Street Creeps iz Medvod na odru izžareva pristno energijo uličnega rock'n'rolla. Glasba je enostavna in hitra, besedila pa opisujejo življenje na najbolj zakotnih, temačnih in umazanih ulicah. Zaenkrat so objavili demo z naslovom »Medvode To L.A.« (2016), katerega je produciral nepogrešljivi Benjamin Kic (Metalsteel, Mist, Tomcat, Brezno).

povezava:
https://www.facebook.com/StreetCreepsBand/

 BLACK REAPER 
Kvartet Black Reaper, ustanovljen konec leta 2012, sestavljajo nadobudni najstniki iz okolice Nove Gorice, ki navdih za svoje ustvarjanje črpajo pri bandih, kot so Exodus, Testament, Megadeth, Sepultura, Kreator, Sodom, Venom in podobni. Fantje so brez dvoma dokaz, da se tudi generacija rojena v letih, od koder se črpa navdih še ni odpovedala pristnemu thrash metalu. Kljub svoji mladosti imajo za sabo že dva dolgometražna albuma, zadnji »Birth Of Extinction« je bil izdan konec lanskega leta. Doza agresivnega thrash metala zagotovljena!

povezavi:
http://www.blackreaper.net/
https://www.facebook.com/Black-Reaper-432968253452333/

▪️▪️ V S T O P N I C E / T I C K E T S ▪️▪️
https://subart.si/26-27-4-metal-weekend-5/

▪️ enodnevne / one day ▪️
- petek / friday: 7 eur
- sobota / saturday: 22 eur (presale) / 25 eur (on the day of the concert)

▪️ dvodnevne / two days ▪️
- petek in sobota / friday and saturday: 27 eur (presale)


Metal Erection vol. XI: Vulvathrone, Glista, Trobec, Alberto Tomba

Datum: 
26. 4. 2019
Prizorišče: 
Dvorana Gustaf Pekarna Maribor
Info: 

BRUTAL PARTYSAN BOOKING, V SODELOVANJU Z INDIJANEZ, PREDSTAVLJA:

METAL ERECTION Vol. XI.

Zaudarja po gnijočem mesu sumljivega izvora. Širi se nevzdržni smrad po gnilem, hujši kot v Hudi jami davnega leta 1945. Ogabni smrad naznanja nič drugega kot bližajočo že enajsto edicijo kovinskega stojana. Na gnijočo fešto, blagoslovljeno s krvjo, so vabljene vse trpeče duše, ki hočejo vsaj za trenutek pozabiti na svoj obstoj. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NASTOPALI BODO:

VULVATHRONE (Murska Sobota, brutal death/grind)

Sprijeni naklepi in nakane o ustanovitvi z vsakovrstnimi perverzijami navdahnjene skupine so bile osrednja tematika prenekaterega z alkoholnimi hlapi prav nemilostno nasičenega večera, v katerih je skupina Vulvathrone s pijansko vehemenco radostno naznanjala dremotni težkokovinarski srednji skorajšnji prihod kultne pornogrinderske razturačine, kot ga Slovenija še ni videla.

V brlogu so se druga za drugo kotile kakofonične cvetke, atonalne viže in nebrzdane orgije, zato se je upa polna skupina godbenikov odpravila na neizmerno utrudljivo in duhamorno pot. Kot štiriglava pošast so igrali na mnogoterih koncertih in festivalih s skupinami kot so Dying Fetus, Napalm Death, Nile, Incantation, Abrasive, Sanatorium, Lividity itd.

https://www.facebook.com/events/553057461715986/

GLISTA (Ljubljana, grindcore)

Glista je iz jajčeca pokukala decembra 2015. Po letu ustvarjanja, dopolnjevanja postave in celo testnem nastopu, sledi prvi koncert v polni zasedbi. Skupina do konca septembra 2018 beleži pestro koncertno obdobje, z nastopi po večini aktualnih slovenskih alternativnih prizorišč in tudi nekaj festivalih. Jeseni 2017 je skupina ostala brez bobnarja in konec leta kljub temu posnela demo. Marca
2018 se jim je pridružil nov bobnar in so se zaprli v studio ter posneli prvenec Death Machinery. Glasbena superpozicija punka in metala ter odraz širokega spektra vplivov old school hc- punk, crust, death, thrash , black metal skupin in nenazadnje tudi nekaj klasične glasbe ter kanček diska, je Glisto postavila na oder skupaj s predstavniki različnih žanrov, med drugim Ratos de Porao, Nulla Osta, Bolesno Grinje, Extreme Smoke 57, Brujeria in Gutalax.

https://www.facebook.com/GlistaGrindcore/

TROBEC (Slovenija, Ovencore)

Sve tajne predajemo vatri.

https://www.facebook.com/Trobec/

ALBERTO TOMBA (Ljubljana, poweviolence/hardcore)

AlbertoTomba je nastal iz treh članov Gliste v nekoliko zamenjanih vlogah. Vedno slabša in vedno bolj bolna družbeno socialna situacija v Sloveniji dobesedno vleče gnev iz nas in vso to čudovito gnojnico izražamo v naših besedilih in ekstremno surovih power violence, hardcore punk in crust punk rifih. Nesveta trojica se je prvič predstavila v Gromki in se prav veselimo, da bomo razširili smrad ekstremnega punka še do Maribora.

https://www.facebook.com/PowerViolenceKaos/


Ritval IX: Stasis, Shock Troopers, Zabojnik

Datum: 
26. 4. 2019
Prizorišče: 
Klub Močvara Zagreb Hrvaška
Info: 

STASIS
Temačen crust po bolonjsko. Nizko uglašene kitare, besneči ritmi, na vokalu pa dama, ki preprosto bljuva bes. Stasis v svoj crust punk mešajo vplive grinda in najbolj nemarnih derivatov metala. Lani so izdali svoj prvenec, samonaslovljeni Stasis, ki ga bodo predstavili tudi v Gromki.

SHOCK TROOPERS
Tudi makedonci igrajo Shock Troopers umazano zmes crusta in hardcorea. Ne bojijo se počasnih doomerskih pasaž ali grinderskih izbruhov nebrzdane jeze.

ZABOJNIK
Brez Postojne ne gre in kontejnercore je baje legit zvrst. Zveni sicer kot nekaj, kar ima veliko d-beat bobna, komadi so kratki pa en fant se neki dere. Torej isto kot ves metal pa pank, dretje pa žaganje, brezveze. Ne vrtijo jih na Radiu Ognjišče, niti na Val 202, tko da dvomim, da vam bo všeč. To velja za cel koncert.
 


Metal Weekend #5: Suffocation, Belphegor, God Dethroned, Nordjevel, DarkRise

Datum: 
27. 4. 2019
Prizorišče: 
Trainstation Subart Kranj
Info: 

V okviru evropske turneje z imenom Europe Under Black Death Metal Fire v soboto, 27. aprila, v Kranj prihajajo skupine SuffocationBelphegorGod DethronedNordjevel in DarkRise.

Letos mineva tudi 25 let odkar je Novi KLG v legendarni dvorani na Primskovem v Kranju na enem od svojih dogodkov gostil prvega tujega izvajalca. Kot drugi po vrsti pa so bili aprila leta 1995 to prav avstrijski black/death ekstremisti Belphegor, takrat še dokaj neznani, vendar že od nekdaj skrajno provokativni in šokantni!

Pripravite se na Metal Weekend! Vstopnice za soboto, 27. 4. so že na voljo.


The Iron Maidens, SkyEye

Datum: 
28. 4. 2019
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Vstopnice:

– 22 evrov v predprodaji,
– 25 evrov na dan koncerta!

Dobi se jih prek On-Parole, v trgovini Truga in v Orto baru!

JOIN the Dirty Skunks HEAVY METAL mailing list!

V Ljubljano prihajajo The Iron Maidens! 

Obstajajo tribute bendi, ki opevajo moč in slavo legendarnih Iron Maiden, a obstaja samo en uradni ženski tribute Iron Maiden - in to so ameriške The Iron Maidens.

Kirsten Rosenberg (a.k.a. Bruce Chickinson), Linda McDonald (a.k.a. Nikki McBurrain), Wanda Ortiz (a.k.a. Steph Harris), Courtney Cox (a.k.a. Adriana Smith) ter Nikki Stringfield (a.k.a. Davina Murray) preigravajo komade od Maidnov že od leta 2001, igrajo pa hite iz vseh Maiden obdobij, na odru pa ponudijo celo paleto rekvizitov - tudi Eddieja!

Taka skupina seveda mora igrati v Kinu Šiška v Ljubljani in 28. aprila 2019 boste priča legendarnemu nastopu. Vstopnice so že na voljo!

Predskupina domači SkyEye!

THE IRON MAIDENS

https://www.theironmaidens.com/
https://www.facebook.com/The-Iron-Maidens-107192280824/
https://www.instagram.com/theironmaidensofficial/
https://twitter.com/TheIronMaidens

SKYEYE
https://www.facebook.com/SkyEyeBand/


Gold, Pressor

Datum: 
29. 4. 2019
Prizorišče: 
Gromka Metelkova Ljubljana
Info: 

ŠKUC in KSB predstavljata:

GOLD (NL) 
http://www.facebook.com/thebandGOLD/
http://gold-vanrecords.bandcamp.com

Moje drage čebelice in čebelniki, kakšno leto nazaj obsorej so GOLD stopili na Gromkin oder. Inovativen nizozemski kolektiv, ki v svoji četici kitaristov skriva nam dva dobro znana obraza. Jaka, ki uničuje meje dobrega okusa zvoka pri Leechfeast (tudi oni pridejo k nam, nič bat) in Thomas, ki je lomil možgane pri The Devil's Blood (oni pa ne pridejo k nam, nič bat). Imajo tudi druge člane, ki so baje pomembni.

Kakorkoli, sam nastop je bil teatralna orgija zvokov skozi njihovo čudno mešanico atmosferike, morbidne spevnosti, surrealne atmosfere in zvočnega zidu, ki ga premorejo tri dosti žmohtno zveneče kitare. In bas, pa bobni, pa ostal drek.

Na tej turneji predstavljajo nov album v katerega so poleg vsega prej 
naštetega, zmetali še malo post-punka, black metala, zasavskih navijaških pesmi in še kaj s poletnih dalmatinskih turbo mix kompilacij. Skozi ta zvočni smoothie vreden novega performansa na kuhinjskem splavu predstavljajo glasbo, ki skozi raznolike komade, zvočno izrazi celotni spekter človeških čustev v tem absurdu od obstoja.

Poleg GOLD nastopita še dva enako sladka banda bolj osredotočenih zvrsti, ki ju pa najavim karseda kmalu (i.e., ko se mi bo dal še za njiju spisat nek pol slovničen promo tekst). En masiven duet bandov je ob istem času na turneji in jih bomo na en večer spravili pod isto streho, da se bomo M@Ł0 StY5kAŁy.

Karte v predprodaji: 10 €
Karte na dan: 14 €

Link do predprodaje: http://www.on-parole.com/si/shop/view/gold-support-ljubljana-29-04-2019-ticket

Mar koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za Kulturo? Tako je. Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za Kulturo.


Ostrigina Metalurgija: Cold Snap, Inmate, Decage

Datum: 
4. 5. 2019
Prizorišče: 
Pri rdeči ostrigi Škofja Loka
Info: 

Cold Snap

Groove metal iz Hrvaške, ki ustvarja že od leta 2003. Skupina je izdala štiri albume, zadnjega v letu 2018. V petnajstih letih delovanja se lahko pohvalijo z nastopi na vseh velikih festivalih v regiji in koncertiranje s skupinami kot so: Pro-Pain, Soulfly, Blind Guaridan, Disturbed in ostali.

INMATE

Skupina iz Velenja, ki se lahko pohvali z nastopi tako doma kot tudi v tujini. Nastopali so tudi kot predskupina svetovno znanim Hatebreed in Dark Tranquillity. Letos januarja pa so izdali nova album, ki ga bo mogoče slišati tudi v Ostrigi!

Decage

Iz ostankov lokalnega benda Chimera se je porodil band Decage. Po večkratnih kadrovskih spremembah so se dokončno ustalili. Glasbeno se ne znajo opredeliti pravijo pa, da so v nekem modernističnem/groove metalu.


Break The Silence 16: Reach, Dethrone the Corrupted, Risk It!

Datum: 
4. 5. 2019
Prizorišče: 
MC Celje
Info: 

Vrača se BREAK THE SILENCE 16. Ponovno se bo Celje treslo pod zvoki treh vrhusnkih skupin. Prihajajo RISK IT!, Dethrone The Corrupted in REACH 

KDAJ: 4. maj 2019
Ura: 21.00
Dvorana Celjskega mladinskega centra
Vstopnina: 5 €
Člani KŠOC BREZPLAČNO

RISK IT! – hardcore, Dresden, Nemčija
www: https://riskit.bandcamp.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/RISKITHC/ 

Dethrone The Corrupted – Deathcore, Slovenska Bistrica
www: https://dethronethecorruptedofficial.bandcamp.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/DethroneTheCorrupted/ 

REACH – hardcore, Lendava
www: https://reach-hc.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/reachhc/


Famyne, Mist

Datum: 
6. 5. 2019
Prizorišče: 
Gromka Metelkova Ljubljana
Info: 

FAMYNE

Mladi angleški traditional doomerji so Gromko publiko navdušili lansko leto, ko so se pri nas ustavili v sklopu turneje ob izdaji odličnega samo naslovljenega prvenca. Čeprov je bend na sceni še precej nov, so si v kratkem času nabrali ogromno kilometrine tako v domači Veliki Britaniji, kot tudi po celinski Evropi. Njihov zadnji nastop v Gromki je bil preprosto fenomenalen. Popravni izpit za vse, ki ste jih prvič zamudili.

https://www.facebook.com/famyneuk/

https://famyne.bandcamp.com/

MIST

Otvoritveni del večera pa ne bo nič šibkejši, saj vloga prvega benda pripada Mist. Lani, ob izidu prvenca, jih nismo posebej predstavljali, tudi tokrat jih ne bomo. Poslušaš doom metal? Slediš lokalni sceni? Potem veš. In prideš. Za nevedne pa hiter klik na bandcamp link prežene vse dvome. Hint: Dobro bo.

https://www.facebook.com/mist.doom/

https://mistdoom.bandcamp.com/


Krypts, Jupiterian

Datum: 
7. 5. 2019
Prizorišče: 
Klub Močvara Zagreb Hrvaška

Welicoruss

Datum: 
8. 5. 2019
Prizorišče: 
Hangar Bar Izola