recenzije

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

banner
banner

Koncertne napovedi

Blu.Sine, Paragoria

Datum: 
13. 12. 2018
Prizorišče: 
Klub Gromka Metelkova Ljubljana
Info: 

ŠKUC & KSB predstavljata:

Mar je to vrnitev vsem vprašljivo priljubljene svaštarije? Da.

Za neuke, svaštarija je možganski tvor najpovprečnejšega ljubljanskega organizatorja, kjer se na kup spravi izvajalce iz sumljivo različnih si glasbenih sfer, da skupaj nastopijo v večeru, ki je nasičen z vonjem slabih odločitev.

Na tokratni večer, kjer se vsi štirje obiskovalci stepejo zaradi različnih glasbenih okusov, vas bomo pobožali s poetično atmosferičnim trip-hop kolektivom Blu.Sine. Da pa se kdo slučajno ne bi imel preveč lepo, vas pa bomo zdramili z death metalskim zverinjakom Paragoria. 

Če si kdo drzne preživet ta dogodek, ma prepovedan vstop na vse ostale koncerte.

Blu.Sine – trip-hop

http://www.facebook.com/blusine/
http://blusine.bandcamp.com/

Paragoria – Death/thrash/groove metal

http://www.paragoriaband.com/


Inmate, Pale Origins, Sober Assault

Datum: 
15. 12. 2018
Prizorišče: 
eMCe Plac Velenje
Info: 

INMATE
Velenyeah metal

Po 13. letih obstoja je nastopil čas za 3. album, ki nosi naslov Anarthas. 5 članska zasedba se je z albumom Anarthas malce odmaknila od prejšnjih dveh, tako zvokovno kot tudi aranžmajsko. Album je tokrat produciral in miksal Uroš Boršič, kitarist skupine Lastdayhere. Težke kitare in udarna ritem sekcija sicer še vedno ostajata velik adut benda, a tokrat glavno orožje benda predstavlja izjemen vokal Marka Duplišaka, ki je z novim albumom INMATE postavil še letvico višje. Kot vedno do sedaj, lahko od INMATE pričakujemo udaren nastop, ki bo poleg celotnega novega albuma Anarthas vseboval tudi nekaj starih klasik s Free at last in Tree of life. Fantje obljubljajo nepozaben šov, saj so enotnega mnenja, da je Anarthas njihov najboljši album do sedaj, zato je udeležba obvezna. Kot gosta bosta na koncertu nastopila tudi člana skupine Noctiferie, Giani Poposki ter Igor Nardin. Pomen ANARTHAS predstavlja naslednje nečistoče: Poželenje, jeza, pohlep, zavist, ponos in iluzija. Danes živimo v svetu, ki je praktično na vsakem koraku prežet z omenjenimi nečistočami, ki uničujejo zavest in življenja posameznikov, predvsem mladih, zato je ključno, da se jih zavedamo in se jim poskušamo izogibati.

Uradna stran: http://www.inmate-band.com/
Big cartel: https://inmateloud.bigcartel.com/
CD baby: https://store.cdbaby.com/cd/inmate1
Facebook: https://www.facebook.com/inmateband
Instagram: https://www.instagram.com/inmateloud/
Youtube: https://www.youtube.com/user/inmateloud
Bandcamp: https://inmate.bandcamp.com/
Twitter: https://twitter.com/inmatemetal

PALE ORIGINS (HRV)
Modern metal/Metalcore

Fantje, ki prihajajo iz Zagreba, inspiracijo črpajo z metalcore bendov kot so Architects, While She Sleeps, Bring Me The Horizon, In Flames, itd.

V letu 2016 so izdali svoj prvi EP z naslovom Embers, ki je bil s s strani publike odlično sprejet. Poleg domače Hrvaške so si v zelo kratkem času nabrali veliko fanov v državah kot so Romunija, Maržarska, Srbija in BIH, v katerih so jeseni 2017 tudi nastopali.
Prvi večji nastop so izpeljali na festivalu Demofest v Banja Luki (BIH), ki je eden največjih v državi. Do danes so si med drugimi oder delili s skupinami Infected Rain, Dubioza Kolektiv, Marky Ramone, Ky-
Mani Marley, Rudimental itd.

https://www.facebook.com/PaleOrigins/
https://paleorigins.bandcamp.com/releases
https://www.instagram.com/pale_origins/

SOBER ASSAULT
Thrash/Death metal

Sober Assault so štiričlanska entiteta na vzponu. Svojevrstno kombinacijo agresije in melodije, ki nastane ob združevanju hitrih, kompleksnih ter agresivnih kitarskih riff-ov z nepričakovanim harmoničnimi melodijami dveh kitar, surovih vokalov, grmečih bass linij, hitrih in nasilnih bobnov ter ogorčenja nad današnjo družbo, širijo od leta 2013. Njihova diskografija je, poleg EP-jev “The First Assault” iz leta 2015 in “Violence and Woe” iz leta 2016, od letošnjega leta bogatejša tudi za prvenec “Heralds of the Disclaimed”.

https://www.facebook.com/Sober.Assault/
https://soundcloud.com/soberassault
https://www.youtube.com/user/soberassault
https://soberassault.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/sober.assault/

VSTOPNINA:

– 5 € v predprodaji; vstopnice si lahko zagotovite na https://olaii.com/event/383/inmate-anarthas-release-party ter v trafikah 3DVA, na OMV bencinskih servisih in za šankom v Klubu eMCe plac,

– 7 € na dan koncerta.


Brundal Assault Vol. 4:

Datum: 
22. 12. 2018
Prizorišče: 
Baza 13 Kočevje
Info: 

Zaključek leta 2018 in obenem priprava na hibernacijo bo precej temno obarvana. Za edinstven Black metal večer nam bosta strah v dušo spustila benda:

DEKADENT

Zasedba DEKADENT že 13. leto kuje edinstveno zmes črne kovine, le leto manj pa jo predstavlja tudi poslušalcem pod odrskimi deskami. V dobrem desetletju je četverica nanizala 4 albume in eno kompilacijo, prav te dni pa se mudi v studiu, kjer pripravlja svoj najnovejši album. Glasbo DEKADENT najlažje opišemo kot atmosferični odgovor na drugi val skandinavskega black metala, vendar zasedba v svoje kompozicije vključuje jasne note psihadelije, klasične glasbe, post-rocka in progresivnega metala. Fantje imajo za seboj številne koncertne dogodke in gostovanja po festivalih, turneje po Evropi in Rusiji, še zadnjič letos pa bodo predstavili tudi nekaj povsem svežega materiala.

Artur - Vocals, Guitar, FX
Gajwasz - Guitar
Gal - Bass
T.H. - Drums

http://www.dekadent.si

https://www.facebook.com/dekadent.official/
___________________________________________________

SRD

Jeseni 2016 je na spletu vzklil skrivnosten posnetek. Tako rečeno od nikoder se je pojavila skladba z naslovom Kupa trpljenja, njen izvajalec pa je bil vsem popolna neznanka – Srd. Sledeče leto je pri največji slovenski metal založbi On Parole izšel prvenec »Smrti sel«, ki se je izkazal za samostojno delo prvega moža trenutne postave, Gorana Slekovca. Okrog njega se je v tem času zbrala petčlanska zasedba in Srd so kmalu postali najhitreje rastoči novi akterji na domači sceni.

S svojo glasbo predstavljajo muko človeškega bivanja, vklenjenost v nerazumljivem svetu ter pogubo, tematike, ki so zelo blizu romantični literarni struji 19. stoletja. Ni naključje, da je na prvencu moč slišati tudi uglasbitev Gregorčičeve mojstrovine Soči; Srd delijo podobne nazore svetobolja, žalosti zaradi neskladja med idealom in resničnostjo ter hkrati iščejo tolažbo v lepotah narave.

V zelo kratkem času so že nastopili na mnogih odrih, največji med slednjimi je bil ravno v Tolminu ob »krasni bistri hčeri planin« na festivalu Metaldays. Prvencu Smrti sel lahko prisluhnete na bendovem Bandcamp profilu.

https://srdofficial.bandcamp.com

https://www.facebook.com/pg/SrdOfficial/
___________________________________________________

VSTOPNINA 5 EUR
Za člane KLUKŠA 3 EUR

Vrata ob 21.00

SE VIDIMO! \m/ \m/


Yawning Man, TSO

Datum: 
4. 9. 2019
Ura: 
21:00
Prizorišče: 
ROG Ljubljana
Info: 

Začetek nove koncertne sezone si ne bi mogli zamisliti na lepši način. V veliko čast nam je, da lahko gostimo fotre puščavskega rocka:

YAWNING MAN:

Ljubiteljem dobrega stoner rocka zasedbe ne rabimo posebej predstavljati, saj veljajo za influenčne glasbenike, kateri so v poznih osemdesetih letih utrli novo branžo glasbenega žanra. Globoko inspirirani s strani puščave in tamkajše čuječe tišine, so američani odstrli skrivnosti psihadelije in občutke prevedli v glasbo. Kasneje so zasedbe kot so znameniti Kyuss, Fu Manchu ter podobni združevali puščavski melos z Black Sabbath rifi in tako pobliki postregli s klacični stoner rockom, vendar pa srce in korenine še vedno ostaja med pejotlom in peščenimi sipinami.

https://www.facebook.com/yawningmanofficial/

Opening act bodo ljubljanski publiki zdaj že dobro poznani: 

T.S.O.:

Tržačani se na našem odru počutijo precej domače, saj bodo tokrat odžgali svoj repretoar že tretjič. Njihova glasba odraža zmes alternativnega rocka, bluesa in seveda stoner psihadelije.