recenzije

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

Sunterra

Reborn (EP)

Frowning

Extinct

Sinister

Syncretism

Suffocation

... Of The Dark Light

Doyle

Doyle II: As We Die

Lock Up

Demonization

Black Reaper

Blood Moon Rising

Lintver

Distorted Perception

Clandestine Blaze

City of Slaughter

All Strings Detached

There's Something Painful About The Pearls

Beyond the Dark Forest

Ealde

Novembers Doom

Hamartia

Warbringer

Woe To The Vanquished

Helheim

landawarijaR

Skálmöld

Vögguvísur Yggdrasils

banner
banner

Koncertne napovedi

Kaltenbach Open Air

Datum: 
24. 8. 2017
Prizorišče: 
Spittal Am Semmering Avstrija

Metal na ČRNFESTu

Datum: 
25. 8. 2017
Ura: 
21:00
Prizorišče: 
grad Črnomelj
Info: 

Breka Fest X

Datum: 
25. 8. 2017
Prizorišče: 
Srednja Bistrica
Info: 

DRUŠTVO D.A.M.B. REPRESENTS
10th Anniversary Open Air Festival

BREKA FEST X 

DATE: 25.–26. 8. 2017

LOCATION: Srednja Bistrica (Prekmurje, Slovenia)


No Border Jam

Datum: 
8. 9. 2017
Ura: 
16:00
Prizorišče: 
Pekarna Gustaf Maribor

Arch Enemy, Jinjer

Datum: 
17. 9. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Cvetličarna Ljubljana
Info: 

To jesen se v Slovenijo vračajo Arch Enemy. Tokrat nas bodo prvič obiskali klubsko in sicer v okviru "Will To Power Tour 2017". 
Arch Enemy slovenskemu občinstvu ni potrebno posebej predstavljati. Naši stari znanci in ljubljenci že preko dveh desetletij spreminjajo obličje melodičnega death metala. "Stranski projekt" Michaela Amotta, je po razpadu njegove matične skupine Carcass postal mogočna sila na metal sceni. Deset brezkompromisnih albumov, nesporen komercialne uspeh in konstantno rastoča množica privržencev samo potrjujejo, da se Arch Enemy še ne mislijo ustaviti. 
Alissa White-Gluz je odlično nadomestila prejšnjo frontwoman Angelo Gossov, vendar ima na prihajajoči turneji še dodaten razlog, da se dokaže. Arch Enemy namreč spremljajo ukrajinski Jinjer s prekrasno in izjemno Tatiana Shmailyuk na vokalu. 
Torej: dve odlični zasedbi, obe z ženskama na vokalu. Ne zamudite!

Predprodaja vstopnic: Eventim, On Parole

Cene vstopnic:
Predprodaja: 
- do 1. 7. 2017: 24 €
- po 1. 7. 2017: 27 €
Dan koncerta: 30 €


Wintersun

Datum: 
25. 9. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Cvetličarna Ljubljana

Voivod, Earth Ship

Datum: 
3. 10. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Vintage Industrial Bar Zagreb

SLAM JAM VOL. 2: Acranius, Analepsy, Carnal Decay, Carnifliate, Dethrone the Corrupted

Datum: 
4. 10. 2017
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Klub Gromka Ljubljana

Our Last Night, BlessTheFall, The Color Morale

Datum: 
11. 10. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice so že na voljo preko On Parole Productions, kmalu tudi v Trgovini Truga in v Orto baru...

Oktobrska post HC poslastica

11. oktobra bo Orto Bar pretresla do kosti odlična turnejska karavana, kateri bodo poveljevali ameriški post HC-jevci Our Last Night.
Bend iz New Hampshirea, ki je svojo kariero zaštartal na založbi Epitaph (Bad Religion, NOFX, Offspring itd.), je že od začetka učinkovito kombiniral nalezljivost alternativnega rocka, s surovostjo metalcora, melanholičnostjo post HC-ja in celo s težo djenta (v občasnih delih). Ameriška zasedba je svoje ime širila s pomočjo neštetih turnej, pripomogle pa so tudi plošče a la The Ghosts Among Us, We Will All Evolve, Age Of Ignorance ter trenutno še aktualna, čeprav že dve leti stara Younger Dreams. V živo pa gre seveda za bend, za katerega je jasno, da ima punk rock korenine - pričakujte šus.
Z njimi bodo vsem znani norci BlessTheFall ter zmetalizirani hardcorovci, prav tako iz ZDA, The Color Morale.


Paradise Lost, Pallbearer, Sinistro

Datum: 
14. 10. 2017
Prizorišče: 
Boogaloo Zagreb Hrvaška

Blood Incantation, Spectral Voice

Datum: 
21. 10. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Center mladih Koper

Anathema (UK), Alcest (Fra)

Datum: 
22. 10. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Oktobrska luč v temi
Dnevi se bodo umaknili nočem, toplota hladu, smeh resnobnemu razpoloženju, sonce dežju in veter megli. A ni vse tako sivo, pa čeprav bomo že skorajda v novembru. Kajti luč bodo prinesli legendarni angleški mračnjaki Anathema.
Anathema so ob My Dying Bride in Paradise Lost bili znani kot del svete angleške doom 'n' gloom trojice. A sčasoma so svoje videnje sveta in prikazovanje le-tega skozi glasbo prenesli daleč čez meje žanra ter postali entiteta, ki ji svoje čase ni bilo para in katero so, dostikrat neuspešno, skušali kopirati drugi. Anathema so, preprosto povedano, svetovno znano glasbeno telo, kateremu se klanjajo mnogi in to z razlogom. Letos junija bodo to dokazali z albumom The Optimist, ki bo bojda njihov najbolj mračen in najbolj kompleksen, njihov koncert v Kinu Šiška pa bo oktobrski mrak prežel tako s temo kot s svetlobo.
Za svetlobo bodo namreč poskrbeli francoski Alcest, ki so pot začeli kot black metal bend, a so sčasoma postali nekaj popolnoma drugega. Danes je v njihovi glasbi moč razbrati zapuščino black metala, prepleteno z zasanjanostjo shoegazea, močjo ambientalnega post black metala in kompleksnostjo kakšnih prog bendov. Nazadnje smo jih videli z Japonci Mono v Novi Gorici in pred tem na festivalu Metaldays, kjer so ob nastopu na tisto deževno sredo pregnali oblake, oder pa je blagoslovilo sonce.
Vsekakor je jesen lepa in mračna hkrati, prav tak obraz pa bo kazal 22. oktober 2017 v Kinu Šiška, ko bosta oder zasedli zasedbi Anathema in Alcest. Tega ne smete zamuditi!
Vstopnice kmalu na voljo.


Eluveitie (Swi), Amaranthe (Swe), The Charm The Fury (Nld)

Datum: 
22. 10. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Metal noč čarovnic!
Zakaj bi 31. 10. bili zgolj našemljeni v grozovito masko in se prepuščali le tipičnim DJ zabavam, ko lahko s tako masko brez težav greste na metal koncert?
31. 10. bo namreč Ljubljano ponovno obiskala folk melodic death metal zasedba Eluveitie, ki je ena najbolj znanih v tem žanru. Številna ekipa iz Švice je osvojila srca mnogih po svetu s svojo pristno, starodavno zvenečno, a vseeno metal glasbo, live nastopi pa so itak njihova najbolj svetla točka, saj so več kot koncerti - gre za pravo metalsko druženje, ki izstopa tako po headbanganju kot po uživanju piva in poslušanju glasne glasbe, starodavnih melodij ter mogočnih ritmov, ki skupaj govorijo o časih starodavnih bojevnikov, bogov in še čem.
Z njimi bodo tudi odlični Amaranthe, Švedi, ki pičijo odlični miks epskega power metala, prepletenega z modernimi melodičnimi death metal in celo industrial zvoki. Bend je nastal kot stranski projekt članov Kamelot, Nightrage, Dream Evil in Dragonland, izdali so kar nekaj plošč, v živo pa prednjači energija, ki izhaja iz nasprotja krulečega moškega vokala in prelepega ženskega petja.
Koncert bodo otvorili prav tako udarni The Charm The Fury.
Masko na obraz, metal v srca in gremo na koncert!


Dying Fetus, Psycroptic, Disentomb

Datum: 
30. 10. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

THE WRONG TOUR TO FUCK WITH!
Koncert mrtvih pred dnevom mrtvih
30. oktobra bodo Orto Bar razturili svetovni predstavniki tehnične in brutal death metal scene.
Vrhunec dogajanja bo ameriški death metal trio Dying Fetus, ki bo v začetku poletja prek založbe Relapse izdal album Wrong One To Fuck With. Bend, ki že od samega začetka vztrajno premika meje tehničnosti in brutalnosti s svojim odličnim miksom zagruvanega death metala, bo predstavil novo ploščo in paleto večnih death metal klasik.
Pred njimi se bodo po dolgem času vrnili avstralski tech-obsedenci Psycroptic, kateri v živo poleg energičnosti ponujajo še virtuoznost, ki je paša za ušesa in oči. 
Koncert pa bodo odprli avstralski slamming death metalci Disentomb, ki vam ne bodo dovolili niti sekunde predaha.
Vstopnice so že na voljo, vsekakor pa bodo mrtvi imeli svojo gostijo še pred 1. novembrom. 30. oktobra v Orto Baru death metal večer brez primere!
 


Benighted, Carnifliate, Abolished

Datum: 
1. 11. 2017
Prizorišče: 
eMCe Plac Velenje
Info: 

Železni Aktivizem v sodelovanju z klubom eMCe plac, Mladinskim centrom in Šaleškim študentskim klubom predstavlja rojstnodnevni koncert z BENIGHTED, CARNIFLIATE in ABOLISHED.
Vabimo vas, da skupaj na dan mrtvih nazdravimo na preminule in upihnemo našo tretjo svečko!

BENIGHTED Brutal Death Metal (Francija)

Benighted so vodilna sila v predstavljanju najhitrejših in najbolj nasilnih pesmi v Brutal Death Metalu.
Z svojim devetim studijskim albumom "Necrobreed", ki je bil izdan 17. februarja to leto, dostavljajo brutalizacijo, kot to najbolje znajo. Neusmiljen napad od začetka do konca sprošča hudourniški napad blast beatov (vljudnost od nekdanjega Necrophagist bobnarja Romain Goulon), kaznivih breakdownow in enega izmed najbolj divjih vokalov kar ga je ta žanr glasbe videl.

Bandcamp

CARNIFLIATE Deathgrind Metal (Slovenija)

Mlad deathgrind band, ki je začel delovati leta 2013 z Grego Cestnikom na bobnih, Lejlo Kozlica na basu in Urošem Polovšakom ter Žigo Ringom na kitarah in dobil končno podobo leta 2014, ko se jim je na vokalu pridružil Tilen Kirbiš. Najprej so preigravali priredbe, nato pa začeli delati na avtorskem materialu. Istega leta so imeli svoj prvi koncert na dijaškem festivalu Park spet dogaja v Velenju. Po tem koncertu se je začelo število koncertov večati. Igrali so z najbolj znano slovensko skupino Noctiferia, češkimi Gutalax itd. Marca 2016 so izdali svoj prvenec Slaughterlust. Januarja 2017 so imeli prvo turnejo po Madžarskem in Romuniji, trenutno pa delajo na novem materialu.

ABOLISHED Death Metal (Slovenija)

Pet fantov, iz skoraj vseh področij Slovenije, združeni pod enim imenom, so bend, ki je začel nastajati že avgusta leta 2013. Ideja o skupnem ustvarjanju glasbe, se je rodila kitaristoma Črtomirju in Benjaminu ter vokalistu Matjažu, ko so se njihove študentske poti srečale v Ljubljani. Z iskanjem ostalih dveh članov so imeli kar nekaj težav, ampak čez nekaj časa se jim je nasmehnila sreča, in pridružila sta se jim bobnar Lenart in basist Damjan. V začetku so preigravali priredbe znanih death metalskih skupin, sčasoma pa so na svojo setlisto vključili tudi avtorske skladbe. Prvič so se na odru pokazali konec leta 2014. Pred njihovim naslednjim koncertom pa je prišlo, zaradi hujše poškodbe roke, do zamenjave na bobnarskem stolu. Njihovo končno postavo je s svojim prihodom zapečatil ritem mašina Patrik. Bend, ki igra death metal s priokusom thrasha in blacka, s smešnimi in grotesknimi besedili, je izdal tudi že dva demo posnetka, ki sta poleg ostalih komadov pravi balzam za ušesa ljubiteljev death metala.