recenzije

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

Sunterra

Reborn (EP)

Frowning

Extinct

Sinister

Syncretism

Suffocation

... Of The Dark Light

banner
banner

Koncertne napovedi

Stoner Boner: Omega Sun, Jegulja, Blackoutt

Datum: 
16. 12. 2017
Prizorišče: 
Center mladih Koper

KoD: Decage, Maskardh, Chronic Dose

Datum: 
21. 12. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

V Orto Bar prihajajo trije rušilni domači metal bendi, ki bodo v okviru Kadilnice of Death nastopili prvič!

Velenjski DECAGE so se dvignili iz ostankov lokalnega benda Chimera, MASKARDH iz Ljubljane se opisujejo kot progresivni neoklasični industrialni schranzcore, CHRONIC DOSE iz Velenja pa prisegajo na pristni stari death metal. Pokalo bo, kot se šika!

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen!

Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imajo obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone. Teh je vsako sezono vsaj 10, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa bo članska izkaznica veljala tudi za nekatere druge posebne dogodke.

Začetek koncerta v klubu ob 21h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €

Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death traja od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!

DECAGE

Iz ostankov lokalnega benda Chimera se je porodil band Decage. Po večkratnih kadrovskih spremembah so se dokončno ustalili in sicer z Sebastijan "švedom" Založnik (ex-Heretic,ex-OOOH) na vokalu, Nace Serdinšek (ex-The fugitives,Something Small) na ritem kitari, Žiga Ring (Carnifliet) na bass kitari, Izi Felicijan (ex-Chimera,Kholn,Something Small) na ritem kitari in Aleksander "aco" Trivunovič (ex-Chimera,ex-Krvava Rosa,Kholn,Something small) na bobnih. Glasbeno se ne znajo opredeliti pravijo pa da so v nekem modernističnem/groove 

MASKARDH

Progressive Neo-classical Industrial Schranzcore from Ljubljana.
Jaka Šinkovec - Vokal
Vid Plut - Kitara
Rok Bečan - Kitara
Salamo Dernovšek - Bas
Nik Jurak Uštar - Bobni


KoD Extra: Sober Assault, Black Reaper, Morbid Creation, Terminal Disease

Datum: 
22. 12. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Kadilnica of Death predstavlja prvi Extra koncert v tej sezoni, koncert izven rednega četrtkovega termina in s še več bendi kot ponavadi!

SOBER ASSAULT iz Grosuplja ušesa poslušalcev napadajo že zadnja štiri leta, s svojim neusmiljenim, agresivnim thrash/death metalom pa so navdušili tudi popolnoma zabasano prizorišče pred tretjim odrom letošnjega festivala MetalDays, primorski mladeniči BLACK REAPER prisegajo na old-school thrash metal, nedavno pa so izdali tudi svoj studijski prvenec, na staro šolo s ščepcem zabavljaštva prisegajo tudi death metalci MORBID CREATION, TERMINAL DISEASE, ki so na sceni že skoraj 10 let, pa v svojem metalu mešajo preveč raznovrstnih vplivov, da bi ga bilo moč kar tako preprosto opredeliti.

Koncert se bo tokrat izjemoma odvil v hali Kadilnice, cena vstopnice pa ostaja ista, torej standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico. Z zaključkom koncerta se konča tudi metalski del večera.

Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imajo obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone! Teh je vsako sezono vsaj 10, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa bo članska izkaznica veljala tudi za nekatere druge posebne dogodke!

Vrata ob 20h, začetek koncerta v hali Kadilnice ob 20:30!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!

SOBER ASSAULT

Sober Assault je štiričlanska naveza iz Grosuplja, nastala leta 2013. Predstavlja neustavljiv glasbeni napad na poslušalce, ustvarjen s simbiozo thrash in melodic death metal-a z elementi progresije ter surove agresije in nasilja. Rezultat je kombinacija hitrih, kompleksnih ter agresivnih kitarskih riff-ov, surovih vokalov, grmečih bass linij, hitrih in nasilnih bobnov ter nepričakovanih harmoničnih melodij dveh kitar.

https://soberassault.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/soberassault
https://soundcloud.com/soberassault
https://www.youtube.com/user/soberassault
BLACK REAPER

We are a thrash metal band from Slovenia, influenced by bands such as Kreator, Sodom, Slayer and Testament. In 2017 we released our first studio album.

Rok Jerončič - vocals, bass
Jure Kovač - guitar
Thrash Metalc (Patrik Bajič Kralj) - drums
Luka Bajič - guitar

http://www.blackreaper.net/
https://www.facebook.com/Black-Reaper-432968253452333
https://www.youtube.com/channel/UCXlvRKaZVQ32POJ4mCiGBbA
MORBID CREATION

Narodno Zabavni Death Metal / Hlev
Morbid Obesity - Vocals
Sosek - Guitar
Twnko - Drums
Edo - Bass
Kiar - Vocals

https://morbidcreation.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/morbidcreationband
https://www.youtube.com/channel/UC2Mgn9ll_QbtJTNJJRsMavg
TERMINAL DISEASE

Terminal Disease je metal glasbena skupina iz Zagorja ob Savi, ki je s svojim delovanjem začela leta 1998, ko so se lokalni mladci zbrali in začeli žgati metal. Glasbeno ustvarjanje je iz leta v leto raslo in se razvijalo, paralelno s številom koncertov. Na sami poti so se pojavljali problemi s prostori za vajo ter s samo zasedbo, ki se je nekajkrat spremenila.
Leta 2010 se je začelo zadnje, najnovejše obdobje benda. Bovhcu (vokalist/kitarist, stalni član skupine) in Želvaku (bobni) se je pridružil basist Mirko Vresk. Prevetrena tričlanska zasedba je ohranila temelje in rdečo nit preteklega delovanja, obenem pa delovala sveže, z novimi idejami in energijo, ter tako pridobila pozitiven odziv publike, ki pomeni še največ. Poleti 2011 je, s pomočjo prijateljev, nastal demo s petimi pesmimi, ki so dostopne tudi na spletu. Enodnevno snemanje, je bilo zgolj povod in motivacija za nadaljnje delo.

V letu 2012 je Mirko zapustil bend in že po nekaj mesecih je njegovo mesto na basu zapolnil Kristian. V drugi polovici leta 2013 je zasedba postala štiričlanska z Gašperjem Prašnikarjem na drugi kitari, in januarja 2014 je na dvodnevnem snemanju že nastal nov demo z devetimi pesmimi. Že nekaj mesecev kasneje pa je Gašper zapustil bend, vseeno so preostali delali naprej in tudi izvedli nekaj koncertov. Kmalu zatem, v drugi polovici leta 2014, pa je mesto druge/solo kitare prevzel Samo Poredoš.

Vadimo v Zagorju ob Savi, v prostorih mladinskega centra. Kvaliteto poleg same energije postavljamo na prvo mesto, tako da želimo tako tehnično kot kreativno, s svežo energijo - popestriti naše izdelke, s tem pa okužiti in zadovoljiti marsikateri ušesni mešiček. Našo zvrst bi opredelili preprosto, kar kot metal, saj je skozi poslušanje možno slišati vplive različnih zvrsti - thrash, death, industrial, metalcore... Želimo si čim več koncertov in novih priložnosti, zato vse pristaše metala in dobre glasbe - vabimo na koncerte... Se vidimo tam!

https://www.facebook.com/TerminalDisease
https://www.youtube.com/channel/UCXqS8sQeJyqE4Zluc8TD2yw
Kadilnica of Death:

Dirty Skunks predstavljamo vsakoletno serijo metal večerov, ki se pod imenom Kadilnica of Death odvijajo vsak 1., 3. in 5. četrtek v mesecu, od 21h dalje, v Orto Baru. Pričakujete lahko veliko raznolike metal glasbe z različnimi DJ-i in tematskimi večeri, seveda pa sprejemamo tudi glasbene želje. Zagotovo vas bodo razveselile tudi akcijske cene pijač in biljarda, približno enkrat mesečno pa bomo v okviru metal večera priredili tudi koncert domačega metal benda s simbolično vstopnino. Kadilnica of Death se ob vstopu skozi vhodna vrata Orto Bara nahaja naravnost pred vami.

Vse informacije o Kadilnici of Death: http://www.dirtyskunks.org/slo/kod/kadilnica_of_death.html

Kadilnica of Death na FB: http://www.facebook.com/groups/241951189182021/

Spletna stran Dirty Skunks: http://www.dirtyskunks.org/


Ostrigina metalurgija: Metalsteel, Cvinger, Carnifliate

Datum: 
23. 12. 2017
Prizorišče: 
Pri Rdeči Ostrigi Škofja Loka
Vstopnina: 
6 €
Info: 

CHRISTMAS METAL FEST
Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem albumu “Beyond The Stars”. Album so člani skupine snemali hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki.

Metalsteel se z novim albumom Beyond The Stars dvigajo med neznane galaksije in zopet dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal!

Štiričlanska naspidirana black metal zasedba. Konec novembra 2014 so izdali svoj prvi album The Enthronement ov diabolical souls, ki je požel zelo dobre kritike in ocene svetovnih metal medijev. Leta 2016 so izdali novi album - Embodied in incens!

Carnifliate

Mlad deathgrind band, ki je začel delovati leta 2013 z Grego Cestnikom na bobnih, Lejlo Kozlica na basu in Urošem Polovšakom ter Žigo Ringom na kitarah in dobil končno podobo leta 2014, ko se jim je na vokalu pridružil Tilen Kirbiš. Igrali so z najbolj znano slovensko skupino Noctiferia, češkimi Gutalax itd. Marca 2016 so izdali svoj prvenec Slaughterlust.


Metal Klavnica XLVIII

Datum: 
26. 12. 2017
Prizorišče: 
MIKK Murska Sobota
Info: 

METAL KLAVNICA XLVIII: 
WITHIN DESTRUCTION
(slamming deathcore, Slovenija) 
MINCING FURY
(death/grind, Češka) 
VALUK
(black metal, Slovenija)

MIKK Murska Sobota
Sobota, 16. december 2017
vrata: 21.00, koncert: 21.30
vstopnina: 4 €
www.mikk.si


KoD Extra: Prednovoletni žur s Space Unicorn on Fire

Datum: 
29. 12. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Najboljša prednovoletna žurka bo tudi tokrat v Orto Baru!

Tudi leto 2017 preprosto ne sme miniti brez tradicionalnega kadilniškega prednovoletnega žura, zato bomo na petek, 29. decembra, priredili ekstra koncertni večer.
Za obilo soničnih (pa še marsikakšnih) užitkov bodo s svojim udarnim nastopom poskrbeli medzvezdni jebači SPACE UNICORN ON FIRE, po koncertu pa nas bo v hali Kadilnice obiskal tudi dobri (a ne tako zelo stari) METAL DEDEK MRAZ, ki bo prinesel poln žakelj daril za pridne metalce in poredne metalke.

Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen!
Članarina za članske izkaznice znaša 18 €, z njo pa imajo obiskovalci prost vstop na vse KoD koncerte do konca tekoče sezone! Teh je vsako sezono vsaj 10, na vsakem pa po dva ali trije bendi, poleg tega pa bo članska izkaznica veljala tudi za nekatere druge posebne dogodke!

Začetek koncerta v klubu ob 22h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death traja od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!

SPACE UNICORN ON FIRE

Space Unicorn On Fire je metal band iz Slovenije. Njihova igriva zmes old-school heavy metala in geekovskega progressive-a poslušalcu kakor šibica zraven soda kerozina nariše nasmeh do zvezd. Medtem ko kdo drug poje o Satanu, pijači in babah, vesoljski samorogi pojejo o babah, vesolju in preganjanju po supernovah, meglicah in pulsarjih, pozornejši poslušalec pa bo odkril tudi kakšno globljo življensko modrost. Pridite na špil in jih doživite!

Rok 'Tavta' Tavčar - vokal
Matej Osredkar - kitara
Matjaž Ličar - klaviature
Grega Stamenovič - bas
Gorazd Ledinek - bobni
https://spaceunicornonfire.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/spaceunicornonfire
http://www.last.fm/music/Space+Unicorn+On+Fire
http://www.youtube.com/user/SpaceUnicornOnFire


Septicflesh, Inquisition

Datum: 
9. 1. 2018
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Januarja bomo pred inkvizicijo brali iz kodeksa Konca

Gotovo vam je jasno, da ste pravkar prebrali na prvo žogo referirano napoved koncerta Septicflesh in Inquisition. Seveda pa niste mogli vedeti, da bo koncert udaril z vso močjo že 9. januarja 2018 in to v Orto Baru.

Torej, Septicflesh in Inquisition. Če bo januarja veliko snega, bo to idealni paket za vse črne duše. Grški simfonični death blekkerji Septicflesh bodo oder spremenili v prižnico in prisotnim brali litanije in nauke zadnjega albuma Codex Omega, ki je izšel prek založbe Season Of Mist. Prav tako pa bodo vsem poslušnim in črne maše željnim predstavili še svoj sploh obsežni opus Infernalis, katerega gradijo že od leta 1990. Črna maša bo vizualno minimalno epohalna, saj bo – za razliko od Batushke – tukaj vseeno velik poudarek na jezdecih Smrti, ki jih vodi Seth Siro Anton. Le-ti ne potrebujejo spektakularne scenografije – le par kostumov in ritbrcajočo death blekk simfonijo.
Pred njimi bosta Dagon in Incubus, torej Inquisition, predstavila svoj hipnotični portal v svet Teme in kozmičnega Kaosa.

SEPTIC FLESH
https://www.facebook.com/septicfleshband/

INQUISITION
https://www.facebook.com/inquisition.official/


Kreator, Vader, Dagoba

Datum: 
18. 1. 2018
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

GODS OF VIOLENCE TOUR 
Kreator, Vader, Dagoba

VSTOPNICE:
Predprodaja:
– 24 €: akcija do 1. 10. 2017 (omejeno na 200 vstopnic),

– 28 €: predprodajna cena od 2. 10. 2017.

Dan koncerta: 32 €

PRODAJNA MESTA: Eventim, On Parole


Fates Warning, Methodica

Datum: 
23. 1. 2018
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Legende progresivnega metala po dolgem času spet v Ljubljani!

Oktobrski progresivni večer

23. janaurja se bo v Ljubljani odvil večer progresivnega metala, ki ga ne smete zamuditi - prihajajo namreč kultni progresivni metalci Fates Warning.

Oboževalci glasbe pravijo, da obstajajo veliki trije ameriškega progresivnega metala - to so Queensryche, Dream Theater in Fates Warning. Slednji so nastali leta 1982 in svojo pot začeli najprej kot Misfit, nato pa so se preimenovali v Fates Warning in svet navdušili z leta 1984 izdanim prvencem Night On Bröcken. Bend sta od začetka vodila pevec John Arch in kitarist Jim Matheos, možakarja, ki sta v svoji dolgoletni karieri sodelovala tudi z bendi, kot so OSI (bend, ki vsebuje tudi nekdanjega člana Dream Theater), Gordian Knot (kjer so se kalili tudi člani legendarnih Cynic), se leta 1987, ko je Arch zapustil FW, ločila in se kasneje spet povezala z odličnim projektom Arch/Matheos. Archa je leta 1987 nasledil pevec Ray Alder, ki poje v zasedbi še danes, medtem ko je mesto bobnarja prevzel neverjetni Bobby Jarzombek, brat zmešanega kitarskega genija Rona Jarzombeka (Watchtower, Blotted Science, Spastic Ink), ki se je udejstvoval tudi z Robom Halfordom v zasedbi Halford; štiri strune pa vihti metalski bojevnik Joey Vera, ki je član Armored Saint, nastopal pa je tudi z Anthrax.

Čeprav oboževalci trdijo, da so zgolj zgodnji Fates Warning albumi tisti ''ta pravi'', temu ni tako, kar dokazujejo konstantne turneje, ki se jih bend udeležuje od izidov albumov Darkness In A Different Light ter Theories Of Flight. Seveda pa je pomagalo tudi to, da so ob 30. obletnici kultnega albuma Awaken The Guardian izdali live album, v sklopu katerega so celotni omenjeni album odigrali v živo.

Fates Warning so progresivna metal zasedba, katere pomen in zapuščino ni moč zanikati. Če ste oboževalec zasedb Dream Theater, Queensryche, Death, Cynic, Tool, Opeth, Mastodon, Rush, Genesis - potem je tole nekaj, kar morate videti!

FATES WARNING BODO IMELI 90+min programa!

FATES WARNING
https://www.facebook.com/FatesWarning/

METHODICA
https://www.facebook.com/methodica.music/


Winter Days of Metal 2018

Datum: 
31. 1. 2018
Prizorišče: 
Dvorana Danica Bohinjska Bistrica
Info: 

Traja do 4. 2., ves info dobite na winterdaysofmetal.net.


Obscene Extreme Fest

Datum: 
18. 7. 2018
Ura: 
15:00
Prizorišče: 
Červenec Battlefield Trutnov CZ
Info: 

Linki:

www.obsceneextreme.cz
www.facebook.com/ObsceneExtremeFestival
www.youtube.com/user/ObsceneExtremeFest
http://instagram.com/obsceneextreme
https://twitter.com/obsceneextreme

FB Event ►► www.facebook.com/events/1925261117726078

Špilajo:

ABORTION + ACIDEZ + ANTIGOD + ASOCIAL + ASPHYX + BENIGHTED + BUTCHER ABC + CAD + COCK AND BALL TORTURE + CONVULSIONS + DESECRATION + DISFIGURED CORPSE + EXPURGO + FLESHLESS + F.U.B.A.R. + GENERAL SURGERY + GOD MOTHER + GRUESOME + GRUESOME STUFF RELISH + GUTALAX + HAEMORRHAGE + CHEPANG + JACK + LICH KING + METH LEPPARD + MOB 47 + NASHGUL + ORGAN DEALER + ROTTEN SOUND + SELF DECONSTRUCTION + SUFFOCATION + TOOLS OF THE TRADE + TORTHARRY + ULTRA-VIOLENCE + WORMROT + more!!!


Kaltenbach Open Air 2018

Datum: 
23. 8. 2018
Ura: 
15:00
Prizorišče: 
Spittal Am Semmering Avstrija
Info: 

In summer 2018, Kaltenbach Open Air, Austria’s most renowned and legendary Extreme Metal Festival, takes place for the 13th time. Following the event’s tradition, it once again welcomes its visitors in front of the spectacular backdrop of the Styrian Alps nearby the small village of Spital am Semmering. For three days headbangers from far and wide will set the mood and create a unique atmosphere. Not only has the outstandingly impressive location highlighted this festival, but also an annual star-studded billing. From 23 to 25 August 2018 the ground will be shaken by established heavyweights and ambitious newcomers.

Do not miss this extraordinary event!

Splošni info - klik

Vstopnice - klik

Bendi: The Black Dahlia Murder, Hirax, Tsjuder, Rot, Broken Hope, Bölzer, Downfall Of Gaia and many more TBA!