recenzije

Lock Up

Demonization

Black Reaper

Blood Moon Rising

Lintver

Distorted Perception

Clandestine Blaze

City of Slaughter

All Strings Detached

There's Something Painful About The Pearls

Beyond the Dark Forest

Ealde

Novembers Doom

Hamartia

Warbringer

Woe To The Vanquished

Helheim

landawarijaR

Skálmöld

Vögguvísur Yggdrasils

Wolfheart

Tyhjyys

Nightbringer

Terra Damnata

Death Worship

Extermination Mass

Mastodon

Emperor of Sand

Eruption

Cloaks Of Oblivion

REZN

Let It Burn

Amorphis

An Evening with Friends at Huvila

Znich

Slova Ziamli (EP)

banner
banner

Koncertne napovedi

D.R.I., Deafness By Noise

Datum: 
29. 6. 2017
Prizorišče: 
TrainStation SubArt
Info: 

V okviru evropske turneje se v Slovenijo po šestih letih ponovno vrača legendarna ameriška crossover/thrash metal zasedba D.R.I., ki bo nastopila na 9. Subart Festivalu v Kranju!

D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) je ameriška crossover thrash zasedba, ki je nastala v Houstonu v Teksasu leta 1982, kasneje pa se je preselila v San Francisco. Skupino trenutno poleg originalnih članov - Kurt Brecht (vokal) in Spike Cassidy (kitara) - sestavljata še bobnar Walter "Monsta" Ryan ter basist Harald Oimoen.

D.R.I. so svoje ime povzeli po eni od sočnih žaljivk, ki jih je Brechtov oče namenil skupini, ko je v njegovi hiši prvič pričela z vajami. Na začetku so bili hardcore punk band, najbolj prepoznaven po svojih izjemno kratkih in hitrih komadih. Njihov debitantski EP vsebuje kar 22 skladb v pičlih 18 minutah! Skupina je bila tudi ena prvih, ki je na sredini 80-ih pričela kombinirati hardcore punk in thrash metal, ter tako skupaj z Adrenalin O.D. ustvarila temelje kasnejšega t.i. crossover zvoka, katerega so med drugim povzeli tudi Suicidal Tendencies, Corrosion Of Conformity, S.O.D. in Cryptic Slaughter.

D.R.I. so do danes izdali sedem studijskih albumov, zadnjega »Full Speed Ahead« leta 1995. Od takrat skupina konstantno nadaljuje s koncerti in turnejami, vmes pa si je večkrat vzela tudi premor. Nekaj let je bilo govora tudi o novem albumu, kar se do sedaj še ni uresničilo. So pa junija lani izdali novi EP »But Wait...There's More!«, ki prinaša njihov prvi novi material po več kot 20 letih.


Tepih Na Paleti 8

Datum: 
30. 6. 2017
Prizorišče: 
Speedway Petišovci pri Lendavi

Krastival Open Air Festival

Datum: 
30. 6. 2017
Prizorišče: 
Komen na Krasu
Info: 

Dolgo je že tega, ko so rojstni kriki festivala prebudili domačo sceno. Leta minevajo, stvari se spreminjajo, komadi se vrtijo, flaše se praznijo, ekipa se stara ampak to niso razlogi, da vam ne bi predstavili letošnje desete edicije Krastivala! Strast do glasbe in D.I.Y. etike je tudi tokrat združila ekipo, ki bo poskrbela, da vam bo po festivalu še par dni piskalo v ušesih. Na letošnjem desetem Krastivalu bo spet grmel punk, crust, hardcore, metal, grind in njihovi derivati! Na znani lokaciji v Komnu na Krasu 30. junija in 1. julija 2017, lahko pričakujete vse kar festival od vedno nudi: domače in tuje bende, zastonj kampiranje, tuše in wc-je, hrano in pijačo, nova in stara poznanstva in žur dokler vas držijo pokonci noge ali prijatelji! Se vidimo na Krastivalu!
Viva!
\m/ \m/ \m/

Nastopajoči:

► Barbarian (Italija)
//bandcamp//

► Blackmail (Madžarska)
//bandcamp//

► Bolesno Grinje (Hrvaška)
//bandcamp//

► Cancer Spreading (Italija)
//bandcamp//

► Cannibe (Italija)
//bandcamp//

► Dog Attack (Madžarska)
//bandcamp//

► Ewïg Frost (Avstrija)
//bandcamp//

► Extreme Smoke 57
//bandcamp//

► Hellbastard (Velika Britanija)
//bandcamp//

► Hellcrawler
//bandcamp//

► Human Host Body
//bandcamp//

► Kompost (Italija)
//bandcamp//

► Odio (ZDA)
//bandcamp//

► Shit Fucking Shit (Italija)
//bandcamp//

► Terror Revolucionário (Brazilija)
//bandcamp//

► Top Sekret (Češka)
//bandcamp//

► Visions Of War (Belgija/Nemčija)
//bandcamp//

► Zeke (ZDA)
//bandcamp//


Ratos de Porão (Bra)

Datum: 
3. 7. 2017
Ura: 
21:00
Prizorišče: 
TrainStation SubArt
Info: 

Brazilske crossover thrash/hardcore/punk legende prihajajo v Kranj!
Skupaj s Trainstation Subart bomo naredili tudi cenejši paket vstopnic 29.6. D.R.I - Kranj, SI - Trainstation Subart + 3.7. Ratos de Porao, ki bo 22 evrov - bo pa količina teh vstopnic omejena!
Samo nekaj dni po tem, ko si bomo še lizali rane po nedvomno odličnem koncertu crossover legend D. R. I., bodo Trainstation Subart napadli Brazilci Ratos De Porao. Gre za enega legendarnih bendov, ki je poleg Sarcofago – torej, pred Sepulturo! – ponesel glas o močni in udarni ter iskreni brazilski sceni daleč po svetu, predvsem s prvencem Crucificados Pela Sistema. Z uspehom Sepulture so logično tudi RDP pristali pod okriljem kultne založbe Roadrunner, kjer je izšla kultna plošča Anarkophobia ali pa še bolj kultna Brazil, a ta vez ni trajala dolgo.
A če bi sklepali, da je brazilski napad zaradi tega potihnil, ali pa celo – poniknil, se motite. Ratos De Porao so ostali aktivni pod okriljem manjših založb, a zvesti samo sebi in sledeč samo lastnim ciljem iz leta v leto postajali bolj udarni in bolj nevarni. Vedno družbeno kritični, brez dlake na jeziku, seveda v portugalščini so Ratosi napadali po celem svetu, nekajkrat pa tudi v Sloveniji. Vokalist Gordo, bobnar Boka, kitarist Jӓo in basist Juninh so že od začetka thrash pomešali s hardcorom, nato tudi s crustom in grindom, pri tem pa so z leti samo še pridobili na moči. Kdor pomni recimo njihov napad na Koper leta 1998 ali pa celo napad na Kranj leta 2009 (skupaj z Municipal Waste v zdaj šminkerskem Bazenu), ve, da gre za bend brez primere in da so njihovi koncerti norišnica!
3. julija bo kaos v Trainstation Squatu – koncert, ki ga ne gre zamuditi!


Mosh Beach Party #7: Deez Nuts (Aus), Obey the Brave (Can)

Datum: 
10. 7. 2017
Prizorišče: 
Gala Hala Metelkova Ljubljana
Info: 

Prihaja poletje in mosh beach party z Deez Nutsin Obey the Brave
Že zdaj je vroče, kako bo šele poleti. Gotovo precej, še bolj pa bo tudi zaradi tega, ker se v Ljubljano 10. julija vračata zasedbi Deez Nuts ter Obey The Brave.
Deez Nuts so norci iz Avstralije, ki beat-down HC mešajo z odličnim humorjem, metalsko težino in z raperskim pridihom. V Sloveniji so bili že parkrat, njihovi koncerti pa so vedno prava norišnica. Zunaj imajo tudi novo plato, kateri bomo lahko prisluhnili na odru Gala Hale na Metelkovi.
Ob boku Deez Nuts pa bodo tudi kultni manijaki Obey The Brave, eno bolj zvenečih imen svetovne metalcore scene. Prihajajo iz Kanade, in šopajo zmešano po kanadsko. Vodi jih Alex Erian iz Despised Icon. Junija bodo izdali album Mad Season, ki bo izšel prek založbe Epitaph.
Boj proti vročini je le eden - in sicer je to nori Mosh Beach Party.


Dark "O" Metal Fest IV

Datum: 
14. 7. 2017
Prizorišče: 
Hartera Reka Hrvaška
Info: 

Po treh uspešnih izdajah se najtemnejši hrvaški metal festival vrača v velikem stilu! V petek in soboto, 14. in 15. julija, bodo v Harteri (nekdanji reški tovarni papirja) ponovno zavladali zvoki ostrih kitarskih rifov ob energičnih nastopih kvalitetnih hrvaških, slovenskih in italijanskih skupin, seveda pa bo poskrbljeno tudi za bogat spremljevalni program. Letošnji dvodnevni festival prinaša 12 skrbno izbranih najboljših bandov alternativne glasbe v regiji, kot posebni gostje pa bodo drugi dan nastopili še pionirji black metala Melechesh!


Official Brutal Assault Warm-up: Nervosa

Datum: 
15. 7. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
eMCe Plac Velenje
Info: 

Brutal Assault, festival na Češkem, ki ga ni potrebno kaj ekstra predstavljati saj ga vsi poznamo. Kot vsako leto, tudi letos gostijo brutalizacijo od skupin vse od CRYPTOPSY, DECAPITATED, EMPEROR pa do AMORPHIS, HATEBREED itd. da ne dolgovezimo. Ker vemo, da se vsako leto udeleži veliko Slovencev, smo se odločili stopiti v stik z organizatorji, ki so zelo vredu in so pristali na sodelovanje.
NA DOGODKU BO ŽREB ZA FESTIVALSKO VSTOPNICO!
NERVOSA Thrash Metal (Brazilija)
Tudi Nervosa ne potrebuje posebne predstavitve. Tri dekleta iz Brazilije, ki vas z svojo karizmatično in eksplozivno energijo ne bodo pustile ravnodušne.
 


METALDAYS 2017

Datum: 
23. 7. 2017
Ura: 
09:00
Prizorišče: 
Tolmin
Info: 

23.7. – 29.7.2017, Tolmin (sotočje Tolminke in Soče), Slovenija

MetalDays 2017 potrjeni nastopajoči:

Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Goathwhore, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine. 

Festival MetalDays bo prihodnje leto obeležil peto obletnico. Za ljubitelje najbolj glasne glasbene zvrsti na svetu organizatorji tokrat pripravljajo najboljši spisek nastopajočih do sedaj – na MetalDays 2017, ki bo potekal med 23. in 29. julijem 2017 v Tolminu, v objemu Tolminke in Soče, bodo nastopili vseameriška nočna mora, vampir hollywoodskih gričev, antikrist superstar Marilyn Manson, tour-de-force melodičnega metala Amon Amarth, švedski progresivni rock/metal prvaki Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary in mnogi drugi! 

Prodaja vstopnic (paketi, festivalska vstopnica, dnevne vstopnice …) -  https://www.mhshop-online.com/c365/metaldays-2017

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1776969879253735/

 


No Sanctuary Festival

Datum: 
27. 7. 2017
Prizorišče: 
Hartera Reka Hrvaška

Kaltenbach Open Air

Datum: 
24. 8. 2017
Prizorišče: 
Spittal Am Semmering Avstrija

Breka Fest X

Datum: 
25. 8. 2017
Prizorišče: 
Srednja Bistrica
Info: 

DRUŠTVO D.A.M.B. REPRESENTS
10th Anniversary Open Air Festival

BREKA FEST X 

DATE: 25.–26. 8. 2017

LOCATION: Srednja Bistrica (Prekmurje, Slovenia)


Eluveitie (Swi), Amaranthe (Swe), The Charm The Fury (Nld)

Datum: 
22. 10. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Metal noč čarovnic!
Zakaj bi 31. 10. bili zgolj našemljeni v grozovito masko in se prepuščali le tipičnim DJ zabavam, ko lahko s tako masko brez težav greste na metal koncert?
31. 10. bo namreč Ljubljano ponovno obiskala folk melodic death metal zasedba Eluveitie, ki je ena najbolj znanih v tem žanru. Številna ekipa iz Švice je osvojila srca mnogih po svetu s svojo pristno, starodavno zvenečno, a vseeno metal glasbo, live nastopi pa so itak njihova najbolj svetla točka, saj so več kot koncerti - gre za pravo metalsko druženje, ki izstopa tako po headbanganju kot po uživanju piva in poslušanju glasne glasbe, starodavnih melodij ter mogočnih ritmov, ki skupaj govorijo o časih starodavnih bojevnikov, bogov in še čem.
Z njimi bodo tudi odlični Amaranthe, Švedi, ki pičijo odlični miks epskega power metala, prepletenega z modernimi melodičnimi death metal in celo industrial zvoki. Bend je nastal kot stranski projekt članov Kamelot, Nightrage, Dream Evil in Dragonland, izdali so kar nekaj plošč, v živo pa prednjači energija, ki izhaja iz nasprotja krulečega moškega vokala in prelepega ženskega petja.
Koncert bodo otvorili prav tako udarni The Charm The Fury.
Masko na obraz, metal v srca in gremo na koncert!


Anathema (UK), Alcest (Fra)

Datum: 
22. 10. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Oktobrska luč v temi
Dnevi se bodo umaknili nočem, toplota hladu, smeh resnobnemu razpoloženju, sonce dežju in veter megli. A ni vse tako sivo, pa čeprav bomo že skorajda v novembru. Kajti luč bodo prinesli legendarni angleški mračnjaki Anathema.
Anathema so ob My Dying Bride in Paradise Lost bili znani kot del svete angleške doom 'n' gloom trojice. A sčasoma so svoje videnje sveta in prikazovanje le-tega skozi glasbo prenesli daleč čez meje žanra ter postali entiteta, ki ji svoje čase ni bilo para in katero so, dostikrat neuspešno, skušali kopirati drugi. Anathema so, preprosto povedano, svetovno znano glasbeno telo, kateremu se klanjajo mnogi in to z razlogom. Letos junija bodo to dokazali z albumom The Optimist, ki bo bojda njihov najbolj mračen in najbolj kompleksen, njihov koncert v Kinu Šiška pa bo oktobrski mrak prežel tako s temo kot s svetlobo.
Za svetlobo bodo namreč poskrbeli francoski Alcest, ki so pot začeli kot black metal bend, a so sčasoma postali nekaj popolnoma drugega. Danes je v njihovi glasbi moč razbrati zapuščino black metala, prepleteno z zasanjanostjo shoegazea, močjo ambientalnega post black metala in kompleksnostjo kakšnih prog bendov. Nazadnje smo jih videli z Japonci Mono v Novi Gorici in pred tem na festivalu Metaldays, kjer so ob nastopu na tisto deževno sredo pregnali oblake, oder pa je blagoslovilo sonce.
Vsekakor je jesen lepa in mračna hkrati, prav tak obraz pa bo kazal 22. oktober 2017 v Kinu Šiška, ko bosta oder zasedli zasedbi Anathema in Alcest. Tega ne smete zamuditi!
Vstopnice kmalu na voljo.