recenzije

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

Sunterra

Reborn (EP)

Frowning

Extinct

Sinister

Syncretism

Suffocation

... Of The Dark Light

Doyle

Doyle II: As We Die

Lock Up

Demonization

Black Reaper

Blood Moon Rising

Lintver

Distorted Perception

Clandestine Blaze

City of Slaughter

All Strings Detached

There's Something Painful About The Pearls

Beyond the Dark Forest

Ealde

banner
banner

Koncertne napovedi

Infected Rain, Avven, Held by Atlas

Datum: 
18. 10. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

NA ODER ORTO BARA PRIHAJA NORA LOKOMOTIVA! 

INFECTED RAIN (nu-metal/metalcore, Moldavija)

Moldavski INFECTED RAIN, ki smo jih ujeli v sklopu njihove evropske turneje, trenutno sodijo med »najbolj svežo vročo robo« v evropski metal-core sceni! Tsunami energije, z ekstravagantno pevko Leno na čelu, predstavlja novi album z naslovom '86' in vam obljublja ekstatičen show! Kombinacija ženskega »screama«, težkih riffov in elektronskih samplov tvorijo unikaten stil, in prav gotovo je, da boste z njihovega koncerta odšli okuženi!

https://www.facebook.com/infectedrain/

»Are you INFECTED yet?!«

AVVEN (alternative metal/modern folk fusion, Slovenija)

Avven po dveh klasičnih folk-metalsko obarvanih albumih prebijajo meje lastne ustvarjalnost ter s projektom EOS predstavljajo novo, sodobno fuzijo gromečih kitar, sodobnih elektronskih samplov ter folk motivov. Magične melodije, melodični vokali, težki riffi ter visok odmerek odrske energije! Avven v sklopu nove evropske turneje z Infected rain ne pozabljajo na domačo publiko, in vas vabijo, da se jim pridružite na prvi bojni črti! 

https://www.facebook.com/avvenband/

HELD BY ATLAS

Avven in Infected rain se bodo na našem odru pridružili še domači Held by Atlas, 5-članska metalcore/djent skupina z Vrhnike. 

https://www.facebook.com/heldbyatlas/

VSTOPNINA: 10 € na dan koncerta. Predprodaje NI!!


Mayhem, Dragged into Sunlight, Inferno

Datum: 
18. 10. 2017
Ura: 
21:00
Prizorišče: 
ŠTUK Maribor
Info: 

Mayhem so norveška black metal skupina, ki je nastala leta 1984 v Oslu in velja za eno izmed pionirjev norveške black metal scene. Njihova kariera je zelo kontroverzna, predvsem zaradi samomora pevca Per Yngve Ohlina ("Dead") leta 1991 in umora kitarista Øystein Aarseth ("Euronymous") leta 1993 s strani nekdanjega člana Varga Vikernesa ("Count Grishnackh"), iz skupine Burzum.

 

Razšli so se po umoru Aarsteha, tik pred izidom prvenca De Mysteriis Dom Sathanas, ki velja za klasiko black metal žanra.

 

Bivši člani Jan Axel Blomberg ("Hellhammer"), Jørn Stubberud ("Necrobutcher") in Sven Erik Kristiansen ("Maniac") so se dve leti kasneje povezali z Rune Eriksen ("Blasphemer"), ki je nadomestil Aarseth. Attila Csihar je zamenjal Kristiansena.

 

Glasba, ki jo ustvarja skupina je močno vplivala na razvoj žanra black metala in je bila ključna pri premikanju širše metalske scene stran od prevladujočega trenda speed metala.

 

Njihov po-Aarseth material je značilen zaradi povečanega eksperimentiranja. Zadnji album Mayhem, Ordo Ad Chao, je leta 2007 prejel nagrado Spellemannprisen za najboljši metal album.

 

Predprodaja vstopnic: 25 EUR (MC Pekarna, Eventim, OEticket)

Prodaja na dan: z rezervacijo 25 EUR, brez rezervacije 28 EUR

Rezervacije: www.pekarna.net

 

Rezervacija vam omogoča, da kupite vstopnico na dan koncerta po nižji ceni. Blagajna se odpre 1h pred začetkom dogodka, rezervacija je veljavna do 0.5h pred začetkom dogodka. Po tej uri rezervacije zapadejo in se karte prodajajo po višji ceni.

Rezervacije so na voljo do razprodaje oz. do dneva pred dogodkom.


Riffeater #1: NOM, Omega Sun, Sodium, Kormorana

Datum: 
19. 10. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

R I F F E A T E R !! Koncertni cikel, enkrat mesečno! Stoner, Doom, Sludge, Drone, Post, Experimental, Psychedelic ... sem ter tja bomo zajadrali tudi izven žanrskih okvirjev. Like and share Riffeater, worship Riffeater !!

Štartamo v četrtek 19. oktobra v Orto baru. V goste prihajajo NoM (Nuisance of Majority), nemška stoner/sludge/death rock mašina s pankerskim pristopom. Res je, ne poznate jih in temu je treba narediti konec! Na turneji jih spremljajo rojaki, post/crust punkerji Sodium. Tako je tudi za njih še niste slišali in tudi to bomo popravili. Vse skupaj bomo začinili z domačimi obalinimi puščavniki OMEGA SUN in podgurskimi stonerji Kormorana. Po koncertu pa zeleni dim, kraft pivo in muzika primerna pokoncertnemu razpoloženju v hali kadilnice.

NOM (Nuisance of Majority)
https://www.facebook.com/nuisanceofmajority/

OMEGA SUN
https://www.facebook.com/omegasvn/

SODIUM
https://www.facebook.com/sodiumhc/

KORMORANA
https://www.facebook.com/Kormorana-735736153215853/

Vstopnina: 10 € ... Vstopnice bodo na voljo na blagajni Orto bara na dan koncerta.


MetalPatriot: Valuk, Hangar 55, Brutart

Datum: 
20. 10. 2017
Ura: 
21:00
Prizorišče: 
LokalPatriot Novo mesto
Vstopnina: 
5 €

Sound Arson 7.6.: -16-, Grime, Britof

Datum: 
20. 10. 2017
Prizorišče: 
Klub eMCe plac Velenje
Info: 

Težki kitarski riffi, nihilistična besedila, izjemen “groove” na bobnih in mračni doom vložki. Tako nekako bi lahko opisali ameriške sludge prvake 16. Band je bil ustanovljen leta 1992 in po skoraj nešteto menjavah članov in založb, se je končno ustalil in našel svoj dom pri Relapse records. Spet so z njimi na turneji vedno bolj poznani tržaški sludge metal mojstri Grime, publiko pa bodo ogreli naspidirani Slovenj graški Britof.

-16- (ZDA)

https://www.facebook.com/16Band/videos/10154323580798203/

Grime (I)

https://www.facebook.com/Grime666Grime/videos/1040980772605263/

Britof (SLO)

https://www.youtube.com/watch?v=axeqtV5nuxA

Vstopnina: 5,00 €, z rezervacijo: 3,00 €

Rezervacija: http://www.emceplac.si/events/1015-sound-arson-66--16--zda-grime-i-britof/reservations/new


Blood Incantation, Spectral Voice

Datum: 
21. 10. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Center mladih Koper

Anathema (UK), Alcest (Fra)

Datum: 
22. 10. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Oktobrska luč v temi
Dnevi se bodo umaknili nočem, toplota hladu, smeh resnobnemu razpoloženju, sonce dežju in veter megli. A ni vse tako sivo, pa čeprav bomo že skorajda v novembru. Kajti luč bodo prinesli legendarni angleški mračnjaki Anathema.
Anathema so ob My Dying Bride in Paradise Lost bili znani kot del svete angleške doom 'n' gloom trojice. A sčasoma so svoje videnje sveta in prikazovanje le-tega skozi glasbo prenesli daleč čez meje žanra ter postali entiteta, ki ji svoje čase ni bilo para in katero so, dostikrat neuspešno, skušali kopirati drugi. Anathema so, preprosto povedano, svetovno znano glasbeno telo, kateremu se klanjajo mnogi in to z razlogom. Letos junija bodo to dokazali z albumom The Optimist, ki bo bojda njihov najbolj mračen in najbolj kompleksen, njihov koncert v Kinu Šiška pa bo oktobrski mrak prežel tako s temo kot s svetlobo.
Za svetlobo bodo namreč poskrbeli francoski Alcest, ki so pot začeli kot black metal bend, a so sčasoma postali nekaj popolnoma drugega. Danes je v njihovi glasbi moč razbrati zapuščino black metala, prepleteno z zasanjanostjo shoegazea, močjo ambientalnega post black metala in kompleksnostjo kakšnih prog bendov. Nazadnje smo jih videli z Japonci Mono v Novi Gorici in pred tem na festivalu Metaldays, kjer so ob nastopu na tisto deževno sredo pregnali oblake, oder pa je blagoslovilo sonce.
Vsekakor je jesen lepa in mračna hkrati, prav tak obraz pa bo kazal 22. oktober 2017 v Kinu Šiška, ko bosta oder zasedli zasedbi Anathema in Alcest. Tega ne smete zamuditi!
Vstopnice kmalu na voljo.


Eluveitie (Swi), Amaranthe (Swe), The Charm The Fury (Nld)

Datum: 
22. 10. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Metal noč čarovnic!
Zakaj bi 31. 10. bili zgolj našemljeni v grozovito masko in se prepuščali le tipičnim DJ zabavam, ko lahko s tako masko brez težav greste na metal koncert?
31. 10. bo namreč Ljubljano ponovno obiskala folk melodic death metal zasedba Eluveitie, ki je ena najbolj znanih v tem žanru. Številna ekipa iz Švice je osvojila srca mnogih po svetu s svojo pristno, starodavno zvenečno, a vseeno metal glasbo, live nastopi pa so itak njihova najbolj svetla točka, saj so več kot koncerti - gre za pravo metalsko druženje, ki izstopa tako po headbanganju kot po uživanju piva in poslušanju glasne glasbe, starodavnih melodij ter mogočnih ritmov, ki skupaj govorijo o časih starodavnih bojevnikov, bogov in še čem.
Z njimi bodo tudi odlični Amaranthe, Švedi, ki pičijo odlični miks epskega power metala, prepletenega z modernimi melodičnimi death metal in celo industrial zvoki. Bend je nastal kot stranski projekt članov Kamelot, Nightrage, Dream Evil in Dragonland, izdali so kar nekaj plošč, v živo pa prednjači energija, ki izhaja iz nasprotja krulečega moškega vokala in prelepega ženskega petja.
Koncert bodo otvorili prav tako udarni The Charm The Fury.
Masko na obraz, metal v srca in gremo na koncert!


Break The Silence 14: Laid to Rest, Dethrone the Corrupted, Morywa

Datum: 
27. 10. 2017
Prizorišče: 
Dvorana Celjskega mladinskega centra
Vstopnina: 
5 €
Info: 

LAID TO REST:
Laid to Rest so metallic hardcore band z Jesenic. Njihova glasba je dinamična mešanica novejšega in starejšega hardcora z raznimi death metal prebliski in predstavlja pravo doživetje jeze, obupa in razočaranja. Fantje črpajo navdih iz skupin kot so Integrity, Xibalba, All Out War, Entombed ter Earth Crisis. V letošnjem letu je bil izdan prvi EP Prelude.

DETHRONE THE CORRUPTED:
Pet komplementarnih elementov iz Slovenije je bilo leta 2012 poenotenih, da bi se oblikovale najpomembnejše točke, ki jih imenujemo Dethrone The Corrupted. Po poti do izvora svetovne bede so naleteli na starodavno senco, ki se skriva v globinah naše kolektivne zavesti. Metamorfoza melodičnega rifinga, prežetega s tehničnostjo, zapletenim srčnim prodorom, odrešujočim basom in radikalno poštenimi besedili, simbolizira njihov zvok in iluzija, ki razbija živo doživetje vsakemu posameznemu pobudniku, ki obiskuje svoj ritual.

MORYWA:
Morywa pomeni hrup, kot skupina pa deluje imenu primerno, saj v svoji glasbi združuje več zvrsti ekstremnega metala. Band je nastal leta 2013, v današnji zasedbi pa deluje od poletja 2014, ko se je zbrala prava ekipa in začela z ustvarjanjem glasbe in koncertiranjem po manjših in tudi večjih slovenskih odrih. Pričakujete lahko energičen nastop podkrepljen z obilico nizko uglašenega groova in težkih riffov.


Hard Unity: In the Crossfire, Reach, Grable

Datum: 
28. 10. 2017
Prizorišče: 
Trainstation Subart

Noč mrtvih vol. 2: Frozen Forest, Lintver, Britof

Datum: 
28. 10. 2017
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
MC Krško
Info: 

NOČ MRTVIH VOL. 2

V oktobru, natančneje 28. 10. 2017 ob 21.00 se ponovno "ruži" v MC Krško. Nastopajoči so sledeči ... 

FROZEN FOREST 

Black metal band iz Zagreba, katerega korenine sežejo v leto 2005. Na našem odru bodo svoje kompozicije predstavili premierno. Do sedaj so leta 2007 izdali demo »The Final Eclipse« in v letu 2009 EP »Demonic Horns Rise«, sledil je izid albuma »Ancient Rites« (2016). V glasbi je moč zaznati vplive kultnih black metal bandov in mistike. Frozen Forest je definitivno nekaj kar se ne sme zamudit. Če so vam ušesa, duša in srce željni black metala, so Frozen Forest kot naročeni za vas in vas vsekakor ne bodo pustili ravnodušnega. 

https://www.facebook.com/FrozenForestBM/

https://frozenforestbm.bandcamp.com/

LINTVER

Thrash metal band iz goriških koncev, formirani v letu 2004. V letu 2005 so izdali EP/demo »The saints are coming«, oktobra 2013 pa je sledil izid prvega albuma z naslovom »Snakebite«. Tu se niso ustavili, saj so nas konec leta 2016 razveselili z izdajo svojega drugega albuma »Distorted Perception«. Vplivi skupine sežejo vse od legendarne Bay-area thrash scene, do stare Nemške šole. Lintver je vsekakor band, ki s svojo odrsko prezenco zamaja še najbolj mirnega udeleženca koncerta in ga vrže v »thrash vrtiljak«.

https://www.facebook.com/pg/Lintver/

https://lintver.bandcamp.com/

BRITOF

Neizprosni peklenski trio iz Slovenj Gradca, ki so junija letos izdali svoj istoimenski prvenec. Zvenijo nadvse spontano in navidez skoraj demolirano. Imajo do skrajnosti razvito logiko pogubnega, ultra-težkega in sila efektnega rock ’n’ rolla. V glasbo vključujejo marsikateri žanr, od eksplozivnega stoner rocka, do obisti upočasnjenega dooma, buldožersko tektonske sludge metalurgije, pa vse do bolj klasičnih, nič manj skrajnih elementov, kot so starinski heavy metal, visokooktanski nitro rock ’ n’ roll, hard rock in garažni kitarski rock.

https://www.facebook.com/britof666/

https://britof.bandcamp.com/releases


Dying Fetus, Psycroptic, Disentomb

Datum: 
30. 10. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

THE WRONG TOUR TO FUCK WITH!
Koncert mrtvih pred dnevom mrtvih
30. oktobra bodo Orto Bar razturili svetovni predstavniki tehnične in brutal death metal scene.
Vrhunec dogajanja bo ameriški death metal trio Dying Fetus, ki bo v začetku poletja prek založbe Relapse izdal album Wrong One To Fuck With. Bend, ki že od samega začetka vztrajno premika meje tehničnosti in brutalnosti s svojim odličnim miksom zagruvanega death metala, bo predstavil novo ploščo in paleto večnih death metal klasik.
Pred njimi se bodo po dolgem času vrnili avstralski tech-obsedenci Psycroptic, kateri v živo poleg energičnosti ponujajo še virtuoznost, ki je paša za ušesa in oči. 
Koncert pa bodo odprli avstralski slamming death metalci Disentomb, ki vam ne bodo dovolili niti sekunde predaha.
Vstopnice so že na voljo, vsekakor pa bodo mrtvi imeli svojo gostijo še pred 1. novembrom. 30. oktobra v Orto Baru death metal večer brez primere!
 


Benighted, Carnifliate, Abolished

Datum: 
1. 11. 2017
Prizorišče: 
eMCe Plac Velenje
Info: 

Železni Aktivizem v sodelovanju z klubom eMCe plac, Mladinskim centrom in Šaleškim študentskim klubom predstavlja rojstnodnevni koncert z BENIGHTED, CARNIFLIATE in ABOLISHED.
Vabimo vas, da skupaj na dan mrtvih nazdravimo na preminule in upihnemo našo tretjo svečko!

BENIGHTED Brutal Death Metal (Francija)

Benighted so vodilna sila v predstavljanju najhitrejših in najbolj nasilnih pesmi v Brutal Death Metalu.
Z svojim devetim studijskim albumom "Necrobreed", ki je bil izdan 17. februarja to leto, dostavljajo brutalizacijo, kot to najbolje znajo. Neusmiljen napad od začetka do konca sprošča hudourniški napad blast beatov (vljudnost od nekdanjega Necrophagist bobnarja Romain Goulon), kaznivih breakdownow in enega izmed najbolj divjih vokalov kar ga je ta žanr glasbe videl.

Bandcamp

CARNIFLIATE Deathgrind Metal (Slovenija)

Mlad deathgrind band, ki je začel delovati leta 2013 z Grego Cestnikom na bobnih, Lejlo Kozlica na basu in Urošem Polovšakom ter Žigo Ringom na kitarah in dobil končno podobo leta 2014, ko se jim je na vokalu pridružil Tilen Kirbiš. Najprej so preigravali priredbe, nato pa začeli delati na avtorskem materialu. Istega leta so imeli svoj prvi koncert na dijaškem festivalu Park spet dogaja v Velenju. Po tem koncertu se je začelo število koncertov večati. Igrali so z najbolj znano slovensko skupino Noctiferia, češkimi Gutalax itd. Marca 2016 so izdali svoj prvenec Slaughterlust. Januarja 2017 so imeli prvo turnejo po Madžarskem in Romuniji, trenutno pa delajo na novem materialu.

ABOLISHED Death Metal (Slovenija)

Pet fantov, iz skoraj vseh področij Slovenije, združeni pod enim imenom, so bend, ki je začel nastajati že avgusta leta 2013. Ideja o skupnem ustvarjanju glasbe, se je rodila kitaristoma Črtomirju in Benjaminu ter vokalistu Matjažu, ko so se njihove študentske poti srečale v Ljubljani. Z iskanjem ostalih dveh članov so imeli kar nekaj težav, ampak čez nekaj časa se jim je nasmehnila sreča, in pridružila sta se jim bobnar Lenart in basist Damjan. V začetku so preigravali priredbe znanih death metalskih skupin, sčasoma pa so na svojo setlisto vključili tudi avtorske skladbe. Prvič so se na odru pokazali konec leta 2014. Pred njihovim naslednjim koncertom pa je prišlo, zaradi hujše poškodbe roke, do zamenjave na bobnarskem stolu. Njihovo končno postavo je s svojim prihodom zapečatil ritem mašina Patrik. Bend, ki igra death metal s priokusom thrasha in blacka, s smešnimi in grotesknimi besedili, je izdal tudi že dva demo posnetka, ki sta poleg ostalih komadov pravi balzam za ušesa ljubiteljev death metala.


King Dude, The Ruins of Beverast, Caronte

Datum: 
2. 11. 2017
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Le dan po dnevu spomina na mrtve bo popestril - verjetno deževen, turoben, težak in mračen - 2. november eden in edini, Thomas Jefferson Cowgill, znan tudi kot King Dude.
King Dude ima kitaro in zvrhano malho mračnih zgodb. Njegove pesmi lahko postavimo ob bok Johnnyju Cashu, Bonnieju Princu Billyju, Townesu Van Zandtu in še komu. Je pa res, da ni country glasbenik, čeprav gotovo črpa tudi iz te zvrsti. Pa gotovo tudi iz neofolka, americane in še česa. Njegove pesmi so lahko vesele, lahko žalostne, lahko živahne, lahko turobne - a zgodbe so vedno grozljive. Nekateri pravijo, da ob njegovih pesmih Johnny Cash, znan tudi kot The Man in Black postane The Man in Grey. Kariero je začel kot član death metal zasedbe The Book of Black Earth, a ameriškega folk duha ni mogel zapreti v skrinjo. Želja igrati takšno glasbo je v njem tlela že dolgo pred njegovimi death metal eskapadami - njegov oče je namreč tudi obseden s kitaro in zgodbami. 
King Dude v živo ne nastopa sam, s seboj ima spremljevalni bend. In v živo so odlični! Preden pa se jim prepustite, preverite vsaj plošči Fear in Burning Daylight. Trenutno pa je zunaj že novi album.
S King Dude bodo v Ortu godli še Carante in The Ruins Of Beverast.


Monolithe (Fra)

Datum: 
10. 11. 2017
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Z naslednjo sezono Dirty Skunks začnemo z novim koncertnim ciklom imenovan RIFF EATER! Naj doni!
Kot prvi napovedan koncert bodo v Orto baru nastopili francoski Monolithe, ki sicer obstajajo že od leta 2001, vendar so šele lani začeli koncertirati v živo. Enega njihovih prvih nastopov smo lahko videli lansko leto na Metaldays.
Sami se opredeljujejo kot funeral doom, dejansko pa je njihova glasba vesolje - obenem kompleksna in primitivna.
MONOLITHE’s music needs to be lived more than listened to. Its atmosphere is grandiose and epic. The entire discography is a musical saga that mixes heaviness, mysticism and complex structures tinged with hints of progressive flair. The listener is invited into a world of beauty, horror and nothingness.