recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

intervju

25. 10. 2011  Winterus  
''Če verjameš v hudiča, verjameš v boga in če verjameš v boga, moraš tudi verjeti v hudiča ...'' (Dominic Simmons)

Vem, vem, vem, vem, … niso KVLT, ne prihajajo iz Norveške, ne nosijo corpse painta, (pazi) ne govorijo o Satanu (WITTR ga tudi ne omenjajo, pa so zakon) in povrh vsega tega, ima pevec namesto ušes pač luknje (ja vem, reče se jim ear plugs). A je vse to black metal? Po mojem mnenju je, po vašem pa je velika verjetnost, da vas bo prelil dvom. Pogovarjali smo se z Dominicom Simmonsom!

 

MWK: Pozdravljen, Dominic! Kako si? Če sva kar se da hitra glede uvodnih vprašanj - ste praktično nova skupina, ki igra nekakšen moderen black metal. Kako ste nastali, kaj vas je prepričalo v to, da ste BM skupina v času, kjer ni prostora več za takšne skupine?

DS: Pozdravljen nazaj! Sem super, čakam, da se naša kariera razcveti in postanemo bolj profesionalni in bolj prepoznavni v vseh smereh. Smo ponosni na to, kar delamo in če delamo novi val black metala,  sem ponosen na to, sploh pa tudi zaradi tega, ker BM ni - če se lahko izrazim - »americanized« in seveda je za skupino v teh vodah težko. Ampak, če hočeš in če te vleče v to smer, vedno pišeš besedila v stilu vseh BM-skupin in igraš instrumente pravo tako na BM način. Je težko, je boleče … je pa tudi perfektno in delaš to, kar čutiš, da moraš.

MWK:  Se popolnoma strinjam in res je dobro videti mlade skupine, ki imajo cilj v tej zvrsti. Ali je In Carbon Mysticism (Life Force Records, 2011) vaša edina izdaja ali imate še kakšno na lagerju?

DS: Life Force nas je opazil pri naši EP-izdaji A Frozen Path leta 2009, ko smo se imenovali The Ancient,  v katerem smo se bolj ali manj še iskali med death metalom ter black metalom in kmalu nas je hitro odpeljalo v pravo smer. V načrtu imamo še dva albuma z Life Force Records (ker pač pogodba tako pravi, haha), potem pa bomo videli, kako pa kaj. Austin (kitara), Don (bas) in jaz (kitara) trenutno že 2 meseca pišemo material za nov album, ker pač, kritika je le kritika in v večini so nas kar precej skritizirali in upam, da bodo za našo novo izdajo za leto 2012 pozitivno presenečeni.

MWK: Potem vam ime ni prineslo pozitivnih kritik … kakšna je zgodba za imenom Winterus?

DS: Kot se spodobi za vsak BM bend, smo tudi mi ciljali na nekaj mrzlega, temnega in kar nas veže med seboj. Se pravi, zima! In v Michiganu je zima vedno težka in vedno je slabše … tako, da smo rekli Winterus je popolno!

MWK: Inspiracija iz strani zime … če ne zameriš, bom rekel, da je to kar precej klišejevsko za BM-skupino. Kaj pa potem skupine? Katere so te pripeljale do tega, da si rekel: ''Pizda, tole je, kar hočem preigravati do konca svojega življenja!''

DS: Skupin je kar precej, ena izmed njih je definitivno Enslaved. Ne bi se osredotočil ravno na album ali pa skladbo, je to, kar sem hotel in me čisto fascinira. Je pa smešno to, da sem točno to rekel Chrisu (vokal, manager), ko mi jih je prvič predvajal, haha.

MWK: Bi potem združil moči z Enslaved, če bi imel priložnost? Ali mogoče s kakšno drugo skupino?

DS: Če sem čisto iskren, se v Winterus počutim tako, kot se moram. Če npr. Winterus ne bi več funkcionirali, bi pa izbral Dark Funeral.

MWK: Dark Funeral v času In the Sign ali Angelus Exuro pro Eternus?

DS:  Vseeno, pri Dark Funeral me vleče tista tema in zloba, ki jo imajo skozi celotno diskografijo.

MWK: Ampak glede na to, da se Dark Funeral tematsko ubadajo s satanizmom in čaščenjem hudiča, kako to, da niste tudi ubrali te poti?

DS: Odgovor je enostaven: če verjameš v hudiča, verjameš v boga in če verjameš v boga, moraš tudi verjeti v hudiča in glede na to, da mi ne verjamemo v to, smo se odločili, da bo naša tematika bolj usmerjena v človeka, ker praktično mi smo ljudje in smo biološki čudež, ki se rodi, umre in hkrati celi. Mi verjamemo vase in naše višje sile.

 

MWK: Potem ste bližje vašim sodržavljanom Wolves in the Throne Room, kakor švedskim idolom Dark Funeral.

DS: Tako nekako.
MWK: Ali si po srcu samo BM-oboževalec, ali pa imaš tudi druge skrite glasbene idole?

DS: Haha, no, če na hitro razložim, obožujemo glasbo! Spremlja nas od slabih pa do najboljših časov. Med njimi so Bethoveen in Mozart, potem poslušam tudi The Eagles in Credence Clearwater Revival in pa seveda Jamesa Taylorja. Res imamo razširjen spekter glasbenih vplivov.

MWK: Primerjali so vas že z WITTR in pa Behemoth. Osebno se mi zdi, da so vam WITTR bližje, kakor pa Behemoth.

DS: Ja, to je res, čeprav sem za WITTR slišal šele med snemanjem I. C. M. in res se na trenutke sliši tisti ameriški BM-stil, hahaha. Po mojem mnenju je kar precej podobnosti. Upam, da se bomo spoznali, seveda zaradi interesov. No, tudi Darkthrone se ne bi branil. Haha.

MWK: Transilvanian Hunger ali A Blaze in the Northern Sky?

DS: Transilvanian Hunger!!!

MWK: Če še malo primerjava ameriško in evropsko BM-sceno. Imate kar nekaj vplivnih BM-skupin, katere se lahko kosajo z evropskimi (Krieg, Judas Iscariot, Von …). Ali mislite, da nam boste čez čas vzeli tudi to?

DS: Haha, BM scena v Ameriki še ni tako razvita in tudi nekaj časa še ne bo. Problem je v tem, da v Ameriki moraš BM dobesedno iskati med skupinami. Mislim, če rečeš npr. death metal, je takih bendov  dobesedno mali ocean, da ne govorim o ostalih novodobnih zvrsteh. Je pač tako, da so vsi v Ameriki obtičali v teh melodičnih/death/HC/eksperimentalnih skupinah a la Born of Osiris in podobno.

Glede skupin, ki pa si jih omenjal, pa moram priznati, da še nisem slišal za njih. To je dober primer Američana v BM-sceni, haha.

MWK: No, za konec … zadnje besede …

DS: Hvala za intervju. Ostanite na tekočem z Winterus, kajti to je šele začetek …

twitter facebook