recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

intervju

3. 8. 2011  The Black Dahlia Murder predstavlja ritual 
''Nadzorovali vam bomo misli!'' (Trevor Strnad)

Ameriški kvintet The Black Dahlia Murder je v dobrem desetletju ne samo dohitel svetovno melodično metal sceno (kateri so v njihovih začetkih prednjačili predvsem In Flames, Soilwork ipd.), ampak so jo več kot prehiteli. Hitro, udarno in osredotočeno so prišli na vrh same scene, kjer danes zadovoljno opazujejo svojo bojevito in zmagovito pot.

Z nalezljivimi kitarskimi melodijami, močnimi bobni, dvojnim vokalnim napadom, zajebantskimi spoti, res dobrimi petimi (!!!) ploščami in ''live'' nastopi brez primere, so se The Black Dahlia Murder uveljavili v panteonu moderne metal scene. To je bend, ki so ga mladi in starejši prevzeli kot dostojne naslednike At The Gates, Carcass in mnogih drugih, bend, ki je zamenjal milijon članov, a nikoli ni bil pičkast in tudi nikoli ni delal kompromisa. Marsikdo bi obupal, a oni niso.

Delaven in agresiven bend, kar so seveda že davnega leta 2001 opazili Metal Blade Records in pomagali uveljaviti njihovo ime ob boku raznim Cannibal Corpse, Behemoth, Suffocation in mnogim drugim, ki vladajo na sceni ekstremnega metala.

Peti album, Ritual, prinaša novosti tako v glasbi, kot v moči in vokalist Trevor Strnad ter bobnar Shannon Lucas sta bila več kot vesela, da sta lahko razkrila, kaj pravzaprav pomeni ritual, kakšno je stanje scene danes in seveda, zakaj so volkodlaki prekleto zakon!

Intervju je bil opravljen v klubu Explosiv v Gradcu v Avstriji, opravila pa sva ga Ivan Cepanec in Primož Novak.

twitter facebook