recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

intervju

20. 11. 2011  Rojstvo novega benda 
Zavrti si Master of Reality ali pa Relentless in mi povej, da ne uživaš! (Madison Woodward)

Čeprav se sliši kot dober old school death metal,  je pri Fatal Birth edina povezava z death metalom le ime in dobra inspiracija starih dobrih skupin, kot so Dismember, Carnage, …

Fantje prihajajo iz države, kjer vsi uresničijo svoje sanje in mesta v katerem je nastala Metallica.

Preigravanje HC za ljudi, ki obožujejo staro šolo in dobre zvrsti, se še nikoli ni slišalo tako dobro, kakor pri Fatal Birth.

 

MWK: Če začneva hitro in neboleče, ime in inštrument?

MW: Madison Woodward, kitara, vokal!

MWK: Fatal Birth zveni bolj death metalsko, kakor tipična HC skupina. Zakaj ste se odločili, da ustvarite skupino, ki bolj spominja na death metal skupine iz 90-ih?

MW: Inspiracija skupine Fatal Birth sega v zgodnja obdobja večih zvrsti, kot na primer death metal, doom metal, HC, punk in pri vseh teh zvrsteh ter skupinah se nam je zdelo logično, da vzameš ime, ki te spominja na tiste čase, in tako je nastal Fatal Birth.

MWK: Poslušal sem vaše skladbe iz istoimenskega albuma in moram reči, da močno spominjajo na skupino Hellhorse z mogoče malo več crust-a pa seveda glasbe stare šole. Katere so potem inspiracijske skupine?

MW: Mi je všeč, da so ti Hellhorse dobri, čeprav osebno še nisem prišel do poslušanja Decade of Dust, ampak mi Jihad (Twelve Gauge Records) še vedno govori, da so super in vredni poslušanja, že zaradi tega, ker so veliki oboževalci Ringworm, kar je že zadostno dejstvo, da so super.

Skupine za inspiracijo ti ne bi našteval, ker jih je preveč, ampak raje po zvrsteh. Prvi val ameriškega death metala, zgodnja leta power violence, darkened HC/punk in pa doom metal na princip Sleep ter logično Black Sabbath.

MWK: Prihajate iz San Francisca, zakaj izbrati zvrst, katero preigravate in zakaj niste pravi in zagriženi oboževalci Metallice in občasno imeti tribute skupino?

MW: Zaradi tega, ker raje preigravamo Slayer in Testament.

MWK: Pri plošči Fatal Birth ste sodelovali z Jack Shirley-om, ki je bil odgovoren za skupine kot so Skin Like Iron, Comadre, … in kot sem opazil, ste celoten album zaključili v enemu dnevu. Kako je potekalo vse to?

MW: Jack je legenda! Rekli smo mu kaj hočemo in kaj od njega zahtevamo in on je zadel takoj. Začetek je bil ekstremno hiter in celotna zadeva je v poteku dneva stekla. Nismo kaj preveč komplicirali, odločili smo se, posneli in končali. In počutimo se super glede tega.

MWK: Besedilno je Fatal Birth album, ki deluje precej jezno in težko na trenutke. Kje ste pobirali besedila za album?

MW:  Pri Fatal Birth vsa besedila govorijo o zgodbah iz mojega življenja, tako da vse kar prebereš in poslušaš je resnično.

MWK: Če se malo vrneva na produkcijo albuma, glede na to, da vam je Jack Shirley ustvaril super album, ali imate sanje snemati kje drugje?

MW: Moram reči, da bi kar ostal zvest Jacku Shirleyu in njegovemu Atomic Garden Studiu. Res imam pozitivno izkušnjo z njim in veliko zadovoljstvo glede albuma. Prepričal sem tudi ostale člane v mojem drugem bendu Creatures, da bo nov izdelek narejen pri njem.

Je pa res, da si še vedno želim nekega lepega dneva snemati v Godcity Studiu skupaj z Kurtom Ballou.

MWK: Glede na to, da se spoznaš na različne zvrsti in skupine ti bom naštel več žanrov, ti mi pa zaupaj, katere skupine so po tvojem okusu najboljše.

MWK: black metal…

MW: Venom ter Bathory, ker sta ti dve skupini pionirji zvrsti in imata perfekten zvok in ambient, ki se spodobi za omenjeno zvrst.

 

MWK: death metal…

MW: Obituary in Carnage, dve najtežji in najbolj legendarni skupini vseh časov.

MWK: crust…

MW: Doom, Police Bastard je en najboljših posnetkov vseh časov.

MWK: HC…

MW: Negative Approach, ker so pač najboljša HC skupina.

MWK: power violence…

MW: Crossed Out, oni so naredili power violence malo bolj prepoznaven. Ni dneva, ko ne bi poslušal vsaj en njihov izdelek.

MWK: in pa še doom metal…

MW: Sabbath ali pa Pentagram. Zavrti si Master of Reality ali pa Relentless in mi povej, da ne uživaš?! Eden mojih najboljših trenutkov v mojem življenju je bil, ko me je oče peljal na Ozzfest 2001, da bom videl Black Sabbath, kar je bilo zame nekaj neverjetnega. Imel sem 13 let in verjemi, da tega ne bom nikoli pozabil. Povrhu vsega pa sem videl Hatebreed, še preden so postali tako znani kot so danes. Res nepozabno.

MWK: Kaj pa prihodnost? Kaj imaš v načrtu z Fatal Birth?

MW: Igrati kar se da veliko koncertov in dobiti inspiracijo za nov FB izdelek. Saj celotna zadeva je takšna, da nikoli ne veš ali boš izdal še kakšen nov EP ali pa LP, tako da pri tem raje ne bom nič govoril.

Trenutno se najbolj osredotočam na West Coast turnejo.

MWK: Potem trenutno obstajate le za turneje in igranja za dušo …

MW: Ja, ker kot sem že omenil, gre za to, da ne obljubljaš stvari, za katere nisi prepričan ali jih boš lahko izpolnil. Moja želja je igrati na Japonskem, saj imajo tam super prostore in nore oboževalce. Ogromno skupin, ki jih obožujem, je tam igralo.   

MWK: Ali vidiš turneje kot promoviranje skupine ali strast igranja pred publiko?

MW: Zame je to definitivno strast.  Vsak, ki misli narediti kariero v HC-ju mi lahko verjame,da zadeva ni tako enostavna. Pa tudi časi se spreminjajo. Recimo, ko sem bil star 18 let, je vse kar sem hotel, igrati v majhnih klubih, sedaj pa mi je večja strast pisanje in ustvarjanje glasbe. Ne razumi me narobe, turneje so mi všeč, ampak meni gre bolj za izlete in odkrivanja novih držav.   

MWK: Če bi izbiral, da bi si lahko naredil split izdelek, katero skupino bi izbral?

MW: Za split izdelke delamo z vsemi in res mislim z vsemi. Kaj kmalu boš videl, da bodo prišli split izdelki na naši Desolation Records.

MWK:  Prišla sva do konca intervjuja, zadnje misli…

MW: Hvala tebi in Jihadu, da sta mi omogočila tale intervju.  Pozdrav vsem v Sloveniji in upam, da se kmalu vidimo, mogoče že prihajajoče poletje.

Še enkrat hvala za to izkušnjo, ker se mi zdi, da webzini izumirajo in to je prekleto škoda, saj na takšen način oboževalci spoznavajo tudi nove skupine. PEACE!!

twitter facebook