recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

intervju

18. 7. 2011  Kalifornija über alles 
Sama nekonvencionalnost skupine je za poslušalca, ki se želi nekaj več kot klišeje, več kot balzam za ušesa.

Kalifornijska metal scena je bila vedno precej inovativna. Najbolj s thrash metalom v osemdesetih, malo manj z glam rockom. Dandanes mnogo teh inovatorjev še deluje, vendar so se pojavili tudi novi, ki sceno obujajo ali pa vanjo vnašajo nove patente. Po eni strani se je pojavilo veliko odmevnih metalcore skupin, po drugi strani pa so prišle eksperimentalne skupine, ki so kljub vsej prežvečenosti vnesle nekaj novega. To so bendi z jajci in eni izmed teh so Intronaut.

Intronaut so doslej izdali 2 EP-ja ter 3 albume in še vedno jih je težko definirati zaradi prepletanja različnih žanrov, tudi nemetalskih. Gre za pravi hibrid močnega in nežnega. Močno tvorijo s težkimi sludgerskimi prijemi, kompleksnimi ritmičnimi vzorci, nežno pa z umirjenimi pasažami ter spevnimi vokali. Sama nekonvencionalnost skupine je za poslušalca, ki se želi nekaj več kot klišeje, več kot balzam za ušesa. Intronaut imajo jajca, zgledujejo se po strukturah, ki so bile definirane s progresivnim rockom v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, kar pomeni, da se na tipične 3-minutne skladbe, ki so prišle z MTV-jem, preprosto požvižgajo.

Nekaj malega o njihovem razumevanju glasbe ter ustvarjanju boste izvedeli tudi v tem videointervjuju. Uživajte in če jih ne poznate, si jih preverite. Ne bo vam žal!

Avtor:
twitter facebook