recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

intervju

8. 11. 2012  Intervju: Tokrat je osebno! 
''Očitno ne smeš jemati vsega, kar rečemo, preveč resno.'' (Misha Mansoor, Periphery)

Periphery so posebneži. Kljub temu, da gre za dokaj novo skupino, sicer delujejo že od leta 2005, a letos so izdali šele drugi album, so na sceni pustili kar lep pečat. Z njimi se je začel trend, ki ga mnogi poznamo pod imenom djent. Oziroma, Periphery so po svoje odgovorni za popularizacijo te čudne besede. Djent skupin se je v zadnjih dveh letih pojavilo na tisoče. Trg se je vsekakor prehitro nasičil s temi skupinami, ki delajo na podlagi sinkopiranih riffov in čudnin ritmov. A težava pri mnogih djent skupinah je, da se ne osredotočajo na pisanje skladb, kar pa je pri Periphery najbolj pomemben dejavnik.

Periphery, ki jih je ustanovil Misha Mansoor, so se od leta 2005 do 2009 razvijali počasi. Za prve nastope je bobne igral celo Mansoor, 2007. so v zasedbo sprejeli kitarista Jakea Bowena, šele leta 2010 v je skupino prišel sedanji pevec, Spencer Sotelo. Kljub vsem zamenjavam v zasedbi, je skupina leta 2010 le izdala prvenec, pri katerem je šlo pravzaprav za zbirko studijsko posnetih skladb, ki so bile prej na voljo v obliki demo posnetkov. Teh demo posnetkov je okoli 100, zato se bodo verjetno še dolgo pojavljali na prihodnjih izdelkih. Z naslednjim albumom Periphery II: This Time Is Personal so Periphery sicer prenovili kakšno demo skladbo, vendar je kar nekaj skladb bilo spisanih na novo.

Vabimo vas k ogledu intervjuja z Misho Mansoorjem in Jakeom Bowenom, ki sta si na koncertu na Dunaju vzela slabih 15 minut, da malo razjasnita smisel djent glasbe. Intervju je nastal spontano, brez posebnih priprav in na koncu se je izkazalo, da smo le dobili ustrezna govorca, ki sta se rada šalila, Mansoor pa je na svoji Facebook strani intervju komentiral sledeče:

»Ta intervju pove vse.«

Kakorkoli že, vabljeni k ogledu in ne pljuvajte pretirano čez djent, ker vaše sovraštvo dela te bende samo še bolj popularne.

Avtor:
twitter facebook