recenzije

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

banner
banner

intervju

7. 1. 2014  Intervju: Still Paranoid after all these years 
Unstoppable Force!!!

Natanko 364 dni nazaj sem v svoji metal oddaji na Radiu Študent - torej, v Metal detektorju - gostil starega stanovskega kolega, recimo temu tudi webzinarskega mentorja (svoje webzinarstvo sem davnega leta 2004 začel prav pri njemu na Paranoid zinu, pred tem sem od leta 1997 naprej več ali manj pomagal pisati bratov fanzin (tiskani!) Picajzl), metal entuziasta, navdušenca nad Saabi, občasnega bobnarja in vsekakor, urednika do zdaj na Slovenskem najdlje konsistentno delujočega metal webzina, Paranoid zina.

Peter ''Mungo'' Gregorc (foto: osebni arhiv Petra Gregorca) je ostal na tej ladji ne glede na vreme. Sončno ali nevihtno, Mungo je vedno plul z njo. In pluje še naprej. Portal Paranoid webzine neustavljivo melje naprej - iskreno rečeno, če ne veste, kje najti novice v slovenščini, poglejte tam. Oni jih napišejo ogromno. Prav tako so delavni na drugih področij, da kultnega Paranoid foruma sploh ne omenjam. Pa čeprav le-ta danes ni več tako aktualen kot nekoč.

Na koncu koncev smo jaz, Davorin in Primož nekoč pisali in ustvarjali prav tam. Na nek način mogoče lahko drzno trdim, da brez Paranoida mogoče sploh ne bi bilo Profanityja.

Namen tega intervjuja je opozoriti na 15 let delovanja webzina Paranoid v dobrem in slabem. Ta jubilej bo obeležen ta petek, 10. 1. 2014 v Kompleksu na Koroškem (Čečovje, predel mesta Ravne na Koroškem), kjer bodo nastopili tudi Moshead in Plains Of Despair.

Intervju žal ni pretipkan, prav tako ni v video verziji. Je pa zvočni posnetek, obogaten z raznimi bendi, ki jih je Mungo izbral za dotično epizodo.

Prisluhnete mu lahko tukaj.

twitter facebook